lördag 12 februari 2011

SOL

Åh, vilket väder vi har i dag; sol från en klarblå himmel och vindstilla! På skuggsidan är det några minusgrader, men på vår trappa mot söder har vi lapat sol och fått kaffe och semla, härligt!



Jag brukar faktiskt inte vara jätteförtjust i krokus, jag har bara några enstaka i trädgården. Men den här randiga har förhäxat mig och jag blir tvungen att lägga ytterligare en favorit till min lista (som nu innehåller en sisådär 123 favoriter... minst). Nu gäller det bara att hitta ett bra ställe för min nya krokusmatta i trädgården!



18 kommentarer:

  1. Dom är ju helt ljuvliga! Skönt med starka färger på våren tycker jag! Semla i solen lät tokmysigt!

    Kram!
    Stina

    SvaraRadera
  2. ......ja og blå himmel :0)

    Jeg forstår den pludslige forelskelse Katarina :0) Smukke er de de krokus.

    Knus Dorthe

    SvaraRadera
  3. Dom strimmiga är så dekorativa!Innan vi inhängnade vår tomt så satsade jag på gula sorter så att inte rådjuren skulle äta...Sorten'Zwanenburg Bronze'blev en favorit o är fortfarande trots att jag nu kan ha vilka jag vill!Den är lite senapsgul o brun utvändigt o ganska liten!
    Om vi i Acchleja åker på långtur till skåne nån gång så ska du veta att jag o 'Ros-Lena'pratat om din trädgård hon är ju så Ulla Molin inspirerad o gillar din trädgård skarpt!Det gör jag oxå.Gillar ofta trädgårdar men liknande struktur som din är väl för att min inte ser så ut!Nån gång ska väl jag få till ett parti som jag kan klippa o trixa med :-)Synd du bor så långt bort annars kunde du kanske bli min 'privata'klotklippare :-)jag har ju ett blivande klot fniss när jag gav mig på den med saxen blev den i nån konstig form???
    Inte lätt det där!
    Ha en trevlig helg!
    Kramar från mig!

    SvaraRadera
  4. Det var en riktigt läcker krokus, vilket mönster.
    Ha de bra
    Mariana

    SvaraRadera
  5. Krokusar som är så fint.. ;)
    De där randiga är jättefina! Undrar varför jag inte har några sådana...?!
    Vilka underbara bilder du visade i det förra inlägget! :) Alldeles ljuvliga!
    Hoppas helgen är fin!
    Massa kramar!

    SvaraRadera
  6. De krokusarna är bara såååå vackra!
    Älskar randiga krokusar... och de andra med iofs.

    SvaraRadera
  7. Nej, är det sant, redan, kan inte föreställa mig krokus hos mig nu, de strimmiga är finast tycker jag.
    Ha det gott!

    SvaraRadera
  8. Sådana skulle jag också kunna tänka mig, de var jättefina!. Mina 'sliskiga' besökare har blivit mycket färre denna veckan och även betydligt färre besökare från Polen. Är det likadant hos dig bör det ju nästan vara 'Lund' som är problemet.
    Kramar

    SvaraRadera
  9. Ja, det var virkelig en skøn dag, hvor man kunne mærke, at solen har fået mere magt og varme i sig. I dag er så til gengæld en ganske anden sag.......

    Bedste søndagshilsner
    Birgitte

    SvaraRadera
  10. Oj, vad mycket vackert! Kvällen är sen så jag får nöja mig för idag, men kommer tillbaka. Här finns nog så mycket mer att titta på....
    //Kristina

    SvaraRadera
  11. En matta...låter härligt!
    Ha en bra Alla hjärtans dag

    SvaraRadera
  12. Åhhhh..... vilka fina!!!! Jag gillar krokus och dom här var riktigt söta med sina strimmor i lila. Såna där går inte att få tag på här nu... Man får nöja sig med vit och gul för det mesta. Har faktiskt plöjt ner massor av spännande krokusar i mina nya 'lundrabatter'. Det är förödande att bläddra i Botanicus katalog.... :-)

    Gott, gott med semla... Måste nog göra såna i morgon, det kan aldrig bli för många under den här perioden. Nästa jul ska jag göra saffrans-semla. Blev så sugen att göra det i julas, men det blev aldrig av. Så klart var det genom blogg-världen suget kom ;-)

    Ha en fortsatt fin alla hjärtans dag!
    kramar
    Charlotte

    SvaraRadera
  13. Hej igen!

    Sitter och letar miniväxthus på nätet - och hittar nästan ingenting!!!! Vill inte ha ett sånt där krusidullgulligt utan lite mer karaktär. Var har du hittat ditt snygga lilla vita i järn? Sett det på flera bloggar och det är såååå snyggt! Undrar om det fortfarande säljs?

    Kram på alla hjärtans dag!
    Stina

    SvaraRadera
  14. Ljuuvliga bilder,å så man längtar. Några liknande såna där sötnosar har jag någonstans i trädgården...var har jag dem nu då ??? Ärvda från mammas och pappas 20-talsträdgård är de i alla fall. Hoppas du hade en fin alla hjärtans dag !
    Lisa/Lisas trädgård

    SvaraRadera
  15. Jättefina och svåra att motstå.
    De där ränderna är riktigt förföriska och nästan sätter en i trans.
    Tänk, nu längtar jag riktigt efter att se mina blommor sticka upp ur jorden (som fortfarande har minst en halvmeter snö som täcker).

    kramar

    SvaraRadera
  16. Super fina krokusar förstår att du gillar dom. En hel matta låter häftigt det ser jag fram emot att få se. Nu är all snö borta och jag hoppas vårarbetat kan komma igång i trädgården snart.

    HA de
    Krma Anna

    SvaraRadera
  17. Åhhh, vilka vackra krokusar!
    Helt underbara!
    Dina bilder är ju helt fantastiska!
    Ha en superfin kväll!

    SvaraRadera
  18. Hej igen!

    Växthuset kostade nu 2000...... Jag får nog helt enkelt drömma vidare........

    Kram!
    Stina

    SvaraRadera

Så kul att få en hälsning från dig, tack! /Katarina