fredag 17 juni 2011

Jag bor...

... i ett doftparadis!
Honungsrosorna har börjat slå ut och så fort man kommer in i trädgården känner man den underbara doften!
Jag har en `Hybrida´ och en `Aksel Olsen´, här syns `Hybrida´.
Och det är bara en bråkdel av blommorna som har slagit ut än så förhoppningsvis kan jag njuta av doften ett bra tag till, aaah!
Äppelträdet som fungerar som klätterställning för rosen är inte lika förtjust eftersom rosen växer väldigt kraftigt. Så efter blomningen försöker vi beskära rosen för att ge äppelträdet lite andrum.

Även i den gula rabatten är det full fart med daggkåpa och salvia `Mainacht´.

Hoppas du får en riktigt bra helg med massor av blomning och dofter!

18 kommentarer:

 1. Ohh ja! har själv denna underbara ros i mitt äppleträd och det doftar i hela kvarteret! Hos oss går rosen före äppleträdet...kanske fel men vi är inte så förtjusta i Transparanche Blancäpplen...

  Så underbart med daggkåpan och stäppsalvian. En av mina absoluta favoriter av perennkombos.

  Tack för kommentaren - du fick mig att springa ut och mäta, haha, med maken till hjälp. Nä, jag har inte mätt rätt. den del jag visade idag är MINDRE! Bara 144 kvm + pations 9 kvm. resten är entrésida.

  ha en skön doftande helg, kram Anna Vattenkanna

  SvaraRadera
 2. Ikke et dårligt sted at bo..... det er en skøn tid fyldt af dufte......nu savner vi bare de lune aftener så vi kan sidde længe ud og nyde dem :0)

  Knus Dorthe

  SvaraRadera
 3. Honungsros står på min önskelista...söm förövrigt är rätt lång,hihi..
  Och daggkåpan kan jag inte leva utan...en växt med massor av bra egenskaper.
  Ha det bra :)

  SvaraRadera
 4. Underbart ! Gula rabatten var så fiiin ! Vilket välklippt buxbomsklot, du är verkligen bra på att klippa till ! Ha en skön helg
  Lisa/Lisas trädgård

  SvaraRadera
 5. Vad härligt med honungsrosornas doft!Jag har oxå de båda :-)men inga blommor är har inte ens sett knopp...måste nog kolla lite nogrannare imorn!Här regnar det o har gjort från o till hela dan...
  KRAM från mig!

  SvaraRadera
 6. Vad härligt med honungsrosens doft! Jag planterade den för ett tag sedan, och nu har den knopp. Jag längtar!

  SvaraRadera
 7. Vilka underbara bilder av rosor och pioner. Visst är det en skarp färg på pionerna, men visst kan man toknjuta några dagar för att vara lika glad när det är över sen?!
  Hoppas du fått besked via Annika att jag strax kommer på nytt besök. Det ser jag fram emot!
  Eva

  SvaraRadera
 8. Og God weekend til dig Katarina...Skønne billeder du viser.
  Kh Lone

  SvaraRadera
 9. Det är så härligt med dofter som får en att stanna upp och ta ett extra djupt andetag. Jag blir lycklig av sådant och får lätt ett litet rus som räcker ett par minuter.

  Kram,

  Annelie

  SvaraRadera
 10. Vi hade en rosenportal med klättrande Hybrida-rosor. En på var sida. Enorm växtkraft! I höstas var vi tvungna att ta ner portalen, för att byggmaskiner skulle in i trädgården när vi byggde ut huset. Den ena sidan av portalen behölls, medan den andra rosen offrades och togs ner. Tunga fordon körde fram och tillbaka över rosen. Spelade ingen roll! I våras tittade den upp igen, kraftig och fin och har nu vuxit en halvmeter. Underbar ros!
  Kram // AH

  SvaraRadera
 11. SÅ vacker!!!

  Honungsros står på min önskelista sedan många år. Det är precis så där som magnifik som din är som jag ser framför mig att den ska vara.... Känner nästan doften ända hit.... Vad vore en trädgård utan dofter. Men mest är det försommaren som doftar tycker jag, åtminstone hos mig.

  Kram
  Charlotte

  SvaraRadera
 12. Vad härligt med dessa rosenbilder. Ja, det är en helt underbar ros, men din fina gula rabatt går inte av för hackor den heller. Buxbomklotet är imponerande välklippt!
  Hälsningar
  Kristina

  SvaraRadera
 13. Helenae-rosorna tillhör mina favoriter med, fast de är riktiga monster att klippa. Så snyggt du har det... den gula rabatten är otroligt läcker.
  Kram

  SvaraRadera
 14. Som en dröm! Helt underbart ser det ut! kram Sophia

  SvaraRadera
 15. Jag borde haft 'Hybrida' och 'Lykkefund' i äppelträdet istället för på pergolan, men nu är de för stora för att flytta, doften är underbar:)
  Ha det bra!

  SvaraRadera
 16. Honungsrosen är ju sagolikt härlig

  SvaraRadera
 17. Vår Aksel Olsen har just börjat blomma och Hybridan står på tur - jag tror inte att jag ljuger om jag säger att den har många tusen knoppar! Det är tättpackat med knoppar ända från de lägsta grenarna, som hänger över vår gamla brunn, till 5 meter upp i ett urgammalt äppleträd. Där får hon sköta sig själv, klättra som hon vill och sprida sin väldoft över nejden. En frisk och härlig ros när plats finns.
  Kram från Eva

  SvaraRadera
 18. Skønne billeder - rigtig romantisk have, du har :-)

  SvaraRadera

Så kul att få en hälsning från dig, tack! /Katarina