lördag 23 juli 2011

Nu räcker det, tack!

Tidigare i veckan skrev jag att jag var nöjd med vädret, men det har gått över nu, för sedan dess har det regnat nästan oavbrutet, suck... Jag gillar verkligen regn men nån måtta får det väl ändå vara?!
Men vi är optimistiska och tror att det snart blir torrväder, så maken har murat två ganska djupa kar för att samla regnvatten i. Fikonet frös ner ordentligt i vintras men nu växer det och frodas, men tyvärr finns det inga frukter än.
 De flesta växter tål regnet alldeles utmärkt däribland solhattarna, ännu en av mina många favoriter! Jag har den vita Alba och de rosa Magnus, Fatal Attraction och Sunset. Samt en massa fröplantor, det ska bli spännande att se vad det blir av dem.

Fortsatt trevlig helg!

27 kommentarer:

  1. Ja du - nu räcker det med vatten för tilfället...men så fina kar din gubbe har tillverkat,det ser ut att vara sammanlänkade?

    Solhattar är verkligen vackra! De vita du visar var väldigt rena i sin vithet - fint.

    Kram Anna Vattenkanna

    SvaraRadera
  2. Men vilka snygga kar! Hur har ni gjort dem? Jag diggar också solhatten skarpt, har bara Alba än så länge men är sugen på att skaffa fler.

    Håller med dig om regnet, kan det inte räcka nu?

    Kram Hanna

    SvaraRadera
  3. Så fin solhatten är:)
    Ha det bra!

    SvaraRadera
  4. Ja, nu räcker det! Vår planerade utflykt till Wij regnade inne idag... :( Ursnygga kar! Och vacker bild på Alban! Verkligen en favorit här också.
    Kramar!

    SvaraRadera
  5. Så snygga stilrena kar! Solhattarna är så fina!
    /Maria

    SvaraRadera
  6. Kan bara hålla med. Sol och värme vill vi ha!!
    Tur ändå att olivträdet överlevde. Solhattar hör till mina favoriter. Har också Alba och Magnus.
    Ha det gott!

    SvaraRadera
  7. Den maken skulle jag vilja låna! ;) Visst är vi nöjda med regnet nu. Lite sol skulle pigga upp även om semestern är slut...

    SvaraRadera
  8. Karen ser riktigt fina ut. Vi har ett i vår innergård och har kommit på att vi ska göra ett större, men alla andra påbörjade projekt ska nog avslutas först. Solhattar är fina. kram Sophia

    SvaraRadera
  9. Ja, nu må det godt holde op med at regne. Men al den væde har jo givet en masse frodighed. Jeg ser, at din figen er begyndt at skyde frem igen - tillykke med det. Vi har lige oplevet det samme her i vores have med stor gensynsglæde.

    Kh Jørn

    SvaraRadera
  10. Ja, nu räcker det verkligen med vatten från ovan...
    Förstör rosorna alldeles!
    Snyggt med murade vattenkar :-)
    Ha det gott. Kram, Ingela

    SvaraRadera
  11. Snyggt sätt att spara vatten!
    Regnet är ojämt fördelat vi fick en kort 5 min. skur i går kväll men skulle behöva massor mer/Mariana

    SvaraRadera
  12. Jaa tack o tack för regnet nu är jag nöjd!!!
    Jättefina kar din man gjort.
    KRAM från mig!

    SvaraRadera
  13. Karen ser jättefina ut, vill vet mer hur du har gjort och gärna fler bilder......
    JAg har också av den vita Alba och gillar den skarpt, kom just på att jag nog inte tagit några bilder på mina.
    Du är välkommen till Sandby om du vill någon dag i regnet.

    Kram Anna

    SvaraRadera
  14. MÅTTA??? Sådana ord finns inte i vädrets vokabulär. Här blåser det som 17!!!

    Ha det gott!
    /Ruben

    PS Urtjusig Echinacea!

    SvaraRadera
  15. Fina kar...Lite kul att få dem fyllda väl...fast jag är också rejält trött på regnandet nu.
    Ha det bra :)

    SvaraRadera
  16. Right, nu räcker det med allt regn, men värst var det med blåsten härnerevid sydkusten.
    Ha en regnfri vecka,
    Hälsningar, Petra B.

    SvaraRadera
  17. Nu er det jo heller ikke længere en vekslen mellem sol og regn, men bare regn, regn og regn. Før det var jeg også ganske tilfreds, men nu føles det da efterhånden som om vi og haven er ved at drukne. Heldigvis tyder det på lidt opklaring i denne uge.

    Den franske kongelys fra dit tidligere indlæg skal jeg da kigge lidt nærmere på. Meget smuk. Og, hvor ville jeg gerne have set Maryhill, men åbningen af haven var forbigået min opmærksomhed.

    Fortsat god sommer
    Birgitte

    SvaraRadera
  18. Ja det är verkligen trist i regnet...men du har så inspirerende blogg, så fina bilder...kul.
    Kram Malin

    SvaraRadera
  19. Jag beundrar också era jättefina, stelrena vattenkar. Så duktig din man är. Ja, det vore inte fel med litet bättre väder med sol och värme.... Ha en bra vecka.

    SvaraRadera
  20. Så fint, så fint. Jag älskar verkligen din trädgård!! Inspirerad från besöket hos dig i våras satte jag också ett fikon intill fasaden, och drömmer om ett betongkar nedanför stupröret, fast min man är inte lika händig som din, så jag får nog fortsätta drömma! :-)

    Med hopp om mer sol till Lund!! Mathilda

    SvaraRadera
  21. Nä, nå´t mer regn vill jag inte ha! Jag har vatten så jag klarar mig ganska bra utan... Dessutom har jag en längtan efter att få bada i havet som då gärna får ha passerat 20-graders sträcket och dit har jag inte hunnit än.

    Vilket otroligt snyggt kar ni gjort, det gillade jag! Solhattar letar nya sorter vart jag än kommer - det är tur att man kan ha många favoriter i trädgården =P
    Kram gittan

    SvaraRadera
  22. Älskar solhattar!!!
    Alban är verkligen jättesnygg. Den har jag inte men många Magnus och den orangeröda 'Hot summer', den rosa fyllda 'Pink double delight' och en enda limefärgad 'Green Envy'. De är alla väldigt trevliga också.

    Har förresten satt fröplantorna jag fick av dig i en kruka att växa till sig lite. Ska bli spännande att se om det bara blir Magnus eller någon annan också har lyckats smyga sig in i gänget.

    Kramar Camilla

    SvaraRadera
  23. Hei,
    Jeg har nettopp fått meg hage og koser meg med å finne inspirasjon i din fine hage! Jeg ønsker å plante et buskfelt mot en trafikkert vei, men der står det også en stor, flott hengebøk. Har du forslag til busk som kan trives i slike forhold? Helst skulle det vært en busk som både var vintergrønn og litt stor (2m +). Finnes det f.eks. en bambus som klarer seg med lite jord?

    Vennlig hilsen
    Marte

    SvaraRadera
  24. Snyggga kar tillverkade av en duktig karl!
    Underbar vit solhatt - hade passat fint i min ormbunksrabatt. Noterat inför nästa säsong.
    Hälsningar i vätan från Eva

    SvaraRadera
  25. Hej!

    Ja - nu räcker det verkligen! Så vackert du har det!!! Alla sofistikerade skugga kombinationer, vackra stenläggningar och gröna former.... Och Bornholm och Maryhill - skulle så gärna komma dit jag med!

    Kram!
    Stina

    SvaraRadera
  26. Nyss hemkommen från semestern förstår jag att det måste ha öst ner även här....jag kommer inte fram i trädgården för alla växter som ligger nervräkta över gångarna. Jättefina kar och solhattsbilder. Dessa är en favorit hos mig med, tyvärr kortlivade.
    Kram

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej och varmt lycka till med din fina trädgård 2014 det känns som en förändringens vind blåser vad det gäller klimat och ny ohyra på väg in - vi testas alla - men vi fixar detta också. Varm hälsning Ylva landerholm

      Radera

Så kul att få en hälsning från dig, tack! /Katarina