måndag 2 april 2012

Kallt

Tyvärr hade meteorologerna helt rätt; det blev kallt och blåsigt i helgen, värst på lördagen och lite mer drägligt på söndagen.
Så det var perfekt vinterträdgårdsväder på lördagen och efter lite välbehövligt städande och vattnande, är det soligt behöver myrtenträden ha vatten varannan dag, satt jag där och läste. Men snart blev jag distraherad av att det är hög tid att klippa myrtenträden. 
Egentligen vill jag helst vänta med första klippningen tills de har kommit ut eftersom det starka uteljuset kan göra bladen lite bruna. Ja, jag får se om jag kan hålla mig.
Men jag har redan tagit ut en del växter (det är därför man nu kan se golvet); oliverna, lagerbladen, ett par myrtenträd, några snötörlar osv. Det är kanske i kallaste laget ute men de dör inte av en frostnatt eller två, och jag vill ju ha plats att sitta! Men idag snöade det, hmm, ska jag behöva släpa in dem igen?!

Ha en bra påskvecka!

24 kommentarer:

  1. Ja inte är det nåt vidare väder ute, skönt och ha en plats att pyssla där det är grönt och skönt! Jag gillar alla dina gröna bollar både i vinterträdgården och ute....så snyggt!
    Kram Ulrika

    SvaraRadera
  2. Härligt med vinterträdgård! Fin blogg du har MVH en norrlänning som verkligen skulle behövt en vinterträdgård, för här pulsar vi i snö än;)

    SvaraRadera
  3. Ja, fy sjutton så kallt det är! Har försökt gräva ute i trädgården i helgen men det gick bara inte till sist. Hoppas värmen kommer åter snart! Kram Hanna

    SvaraRadera
  4. Vilka fina myrtnar du har! Myrten är den enda krukväxten som jag bryr mig om att ta hand om, men mina är ine klippta, och inte ens nyklippta är dom lika fina som dina oklippta ;-) Gladast blir dom på sommaren när dom får bo i växthuset.

    SvaraRadera
  5. Jag säger som smålänningen: tya dig!

    Ha det gott!
    /Ruben

    SvaraRadera
  6. Så fin myrten er. Det er jammen vanskelig å holde seg for å starte for tidlig med bådet det ene og det andre:)

    SvaraRadera
  7. Har vist frem din maihage på facebooksiden min idag. For oppmuntre noen:) Siden finner du via min blogg:)

    SvaraRadera
  8. Så fina dina Myrten bollar!!!
    Här är det snöstorm till och från och jag täcker växterna på natten...
    Ha de bra
    Mariana

    SvaraRadera
  9. Där skulle jag vilja sitta en em och bara njuta!
    Grön av avund är jag på din vinterträdgård.
    Ha en skön kväll
    Annika

    SvaraRadera
  10. Även jag sällar mig till skaran av avundsjuka, en vinterträdgård står HÖGT upp på önskelistan min! Maken förstår bara inte riktigt vad det är jag säger...

    Visst blev det lite kyligt men jag hoppas att våren varar lite längre då =) Så du säger att det är för tidigt att klippa... Jag köpte mig ett myrtenträd för dryga månaden sen och den ser verklgien ut att behöva friseras, fast just nu blommar det. Du kan väl tala om för mig som är novis när du klipper dem så "hänger jag på"
    Ha en go påskvecka / Kram gittan

    SvaraRadera
  11. Hej. Gillar dina Myrtenträd. Jag har försökt övervintra min i det lilla övervintringstältet i växthuset. Den har tappat en hel del blad. Tror du att den kan ta sig igen?
    Tjingeling

    SvaraRadera
  12. Det förstår jag med din underbara vinterträdgård att få sitt och njuta i. Men med tanke på dina underbara myrten så går det säkert bra ändå...

    Kram Anna

    SvaraRadera
  13. Så härlig stämning bilderna bjuder på... solvarm vinterträdgård. Stillhet.

    Men du, det ska bli frost nu i ett par nätter så kanske lite skydd på de utflugna?

    Kram

    SvaraRadera
  14. Underbart med dina rundklippta myrten. Kan man inte ha för många av, egentligen.
    Hej från Törnrosa

    SvaraRadera
  15. Anita/Min Grønne Verden2 april 2012 kl. 22:37

    Pas på dine FLOTTE myrter !
    God påske ønskes du her fra.
    Mange hilsner
    Anita

    SvaraRadera
  16. Har precis haft ihjäl två myrtnar...hmmm...missade att vattna samtidigt som någon skruvade upp värmen på elementet under fönstret.
    Inte kul. Men att jag är hopplöst dålig på inneväxtervisste jag innanmenjag vill ju så gärna ha myrten för de är så fina...
    Ha det bra :)

    SvaraRadera
  17. Godmorgon!
    Vad vacker du har det i din vinterträdgård.
    Och alla vackra scillor från förra inlägget.
    I går kväll efter jobbet så tog jag en promenad till vår kyrkopark för att se om vitsipporna hade slagit ut. Jo, de hade börjat blomma men de hade inga ben var så väldigt korta. Det blev en liten bukett. Däremot blommade parken av blå scillor.
    Visst, har vi en härlig tid nu när det börjar blomma både i våra trädgårdar och i naturen. Men just nu har vi - 4 grader.
    Nu skall jag sätta mig i bilen och åka till staden och besöka tandhygienisten något som inte står så högt på önskelistan men som måste göras.
    Önskar dig allt gott i påskvecka!
    Kram Raina

    SvaraRadera
  18. Hej. Sikke nogle smukke træer, du har. Tænk at du allerede har sat oliventræet ud. Det tør jeg ikke at gøre endnu. Vores må vente lidt længere! Dine myrtetræer er jeg helt vild med!

    SvaraRadera
  19. Efter en svinkall natt blev det en underbar solig dag.I uterummet steg temperaturen till nästan 25°.Tyvärr blir det minusgrader på natten när utetemperaturen sjunker under-5,6°.I natt var det -10° ute säger grannen.Jag konkar in allt tom olivträden.
    Glad påsk önskar Renate

    SvaraRadera
  20. Å så vackert! Jag bar ut mina garageplantor och luftade dem i helgen. Det var en liten fjärilspelargon som blev kvar ute.... tror jag... för det är inte lätt att se vad den slaskiga bruna högen har varit. Förbaskat också!!
    Kram

    SvaraRadera
  21. Typiskt aprilväder och alldeles för kallt. Fräscht och fint hos dig, klippa myrten ska jag också göra.
    Kram

    SvaraRadera
  22. Kylan (och snön...) nu är väl så där mindre rolig. Hos oss ligger det t o m ett tunt snölager på marken igen. Plusgraderna på dagen smälter nätt och jämt bort det dagligen. Men så snöar det ett nytt tunt lager igen på eftermiddagen eller kvällen. Ja, så har det varit sen i fredags eftermiddag. Grrrr.....

    Ja, det är något så kolossalt vad mycket vatten myrten behöver har jag märkt. Men lite lättare när de väl är omplanterade i en större kruka än den de kom i :-)) För att hålla en sån planta vid liv är nästan hopplöst. Din vinterträdgård är ju så perfekt. Skönt att ha nu när det är lite svalare.

    Kram
    Charlotte

    SvaraRadera
  23. Wow, så fina myrtenträd! Har sått myrten-frön, men det verkar inte hända så mycket... Får nog köpa mig en om det ska bli nåt!

    Glad Påsk!
    Annika

    SvaraRadera
  24. Ååå vilka fina myrten! De är verkligen vackra, men jag lyckas alltid torka ut dom :( Inget för mig. Har precis lagt ut före/efter-bilder på vår framsida av trädgården, man kan ju inte neka att man längtar efter värmen och grönskan nu igen.

    GLAD PÅSK!
    Kram Linda

    SvaraRadera

Så kul att få en hälsning från dig, tack! /Katarina