söndag 17 mars 2013

Både ute och inne

...har jag varit denna helg. Solen skiner men eftersom det blåser är det ganska kallt. Då är det extra skönt och komma in och värma sig i vinterträdgården
Och äntligen blommar mina mörka tulpaner, som jag planterade ute i kruka i höstas, och tog in till vinterträdgården i början av januari (de ser inte så mörka ut när solen skiner igenom dem, men det är Queen of Night)Den mörkbladiga klövern har även i år gått bra att övervintra, den har börjat blomma så smått

Lilla murgröneviolen har också börjat blomma så smått, även den en bra växt att övervintra

Bilkafynden gör att vinterträdgården känns riktigt vårlik.

Ute har jag klippt in några buskar som hade blivit för breda. Klipp från buskar och träd har vi kört till det blivande majbålet.

12 kommentarer:

 1. Ja fy vilka kalla vindar det är där ute! Och snöstorm på väg... Suck. Underbart fina blommor hos dig, den där murgröneviolen var ju hur söt som helst. Och någon gång blir det vår där ute också. Kram Hanna

  SvaraRadera
 2. Hur sjutton stod vi ut när vi inte hade vinterträdgård/orangeri? :)

  SvaraRadera
 3. Roligt att lyckas så bra med alla övervintringar. Jag hade helt gett upp mina törlar och tänkte slänga dem på komposten men med dig i tankarna så tänkte jag - jag gör ett sista försök att övervintra en av dem. Och så fin som den är just nu tror jag aldrig den har varit. Tack var dig! :)
  Kram, vännen!

  SvaraRadera
 4. Brukar du klippa boken så här tidigt? blöder inte den som Avenboken!
  Jag är så sugen att ta några uppstickare på min Avenboks pelare!
  Ha de bra
  Mariana

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jo Mariana, jag vet. Men jag hoppas inte bokhäcken vet...
   Hälsningar
   Katarina

   Radera
 5. Så härligt att kunna njuta av tulpaner i kruka!
  Jag blev så glad i dag när jag såg att min oxalis är vid fullt liv! Visste det inte tidigare, men fick höra att den gick att övervintra - och det gick ju fint!


  Kramar // AH

  SvaraRadera
 6. Men VAAAR bor du som redan har fått så mycket fint? Redan klippt bokhäcken? Här är det fortfarande vitt, vitt, vitt....men jag måste allt tillstå att jag älskar dina mörka tulpaner....LOVELY!

  SvaraRadera
 7. Så vackert med Queen of night i kruka!! Måste vara helt underbart att ha en vinterträdgård att övervintra växter i. Ett sådant liksom fattas mig :-) Jag gör några små försök ibland att få något att klara sig i mörkret i källaren haha... Det som går, går. Och faktiskt så tror jag att några exemplar av jätteverbena, som jag på vinst och förlust bestämde mig för att prova på att övervintra, minsann lever :-)

  Stor kram
  Charlotte

  SvaraRadera
 8. Min mörkbladiga klöver har jag just tagit in från förrådets övervintring och jag hoppas den kommer igång så nätt snart.
  Hörde just att det är lovat snöstorm på tisdag, jag hoppas innerligt att SMHI än en gång har fel...

  Kram Anna

  SvaraRadera
 9. Sån otroligt vacker din tulpanbild är! Komposition, ljus. Sååå vacker.
  Törnrosa

  SvaraRadera
 10. Det var väldigt fint med Queen of the night i kruka, jag köpte 20st i höstas och satte i rabatten men ännu har jag inte sett skymten av dem men det kommer nog. Inte visste jag att man kunde övervintra murgröneviol. Tack för tipset!
  Kram Theres

  SvaraRadera
 11. Skønt, at se, at det trods alt er forår hos dig! Det var dejligt opmuntrende og gør det måske lidt nemmere at komme gennem snestormen i morgen. Ellers kigger jeg bare ind til dig igen ;-)

  /Birgitte

  SvaraRadera

Så kul att få en hälsning från dig, tack! /Katarina