torsdag 29 maj 2014

Varsågod, nästa!

Mariana (M/S Design) undrade hur jag täcker runt buxbomskloten när jag klipper. Jo, jag använder ett gammalt duschdraperi som jag lägger runt kloten, precis som hos frisören (ja, frisören använder kanske inte ett gammalt duschdraperi, vad vet jag).
Jag försöker samla upp så mycket av klippet som möjligt. Inte alltid helt lätt. Jag gör det så klart pga buxbomssvampen. Förr fick det mesta ligga kvar, vilket var väldigt mycket enklare. Jag klipper de klot som står nära varandra med samma sax och draperi, men tvättar sedan både sax och draperi innan jag flyttar till en ny plats. Klippningen har blivit krångligare, men kan jag minska smittspridningen på det sättet är det OK. Klippet lägger jag i en säck och lämnar som brännbart.

Trevlig helg!

10 kommentarer:

 1. Praktiskt med skynket under. Tråkigt med den där svampen. Hoppas dina buxbom klarar dig!
  Ha det gott!

  SvaraRadera
 2. Fiffigt, du är en mästerklippare! Förstår mängden när det blir en säck bortklippt.
  Trevlig helg och kram!

  SvaraRadera
 3. Föredömligt!

  Trevlig helg!
  /Ruben

  SvaraRadera
 4. Det är nog bra att vara lite extra försiktig. Vem vet vad frisören använder, hoppas i alla fall att de tvättar redskapen mellan varje kund, så man inte får löss eller nåt ;)

  /Jenny

  SvaraRadera
 5. Hoppas att svampen är för evigt borta! Jag vill köpa buxbom till min trädgård! Undrar om man ska våga?!

  Kram :)

  SvaraRadera
 6. Hejsan!
  Har själv varit i valet och kvalet när jag skall våga klippa mina . De har inte haft denna fruktade sjukan, men när solen gassas hela tiden tycker inte jag att det är läge att klippa.
  Du som kan mycket om detta har kanske lust att ge något råd här . så återkommer jag och läser vad du skriver. Det finns kanske fler än jag som vill ha lite goda råd.
  /Anja

  SvaraRadera
 7. Tack för informationen!
  Hoppas du klarar dej från sjukdommar.
  Mina Buxbom är inte riktigt så täta och fina som dina.
  Trevlig helg
  Mariana

  SvaraRadera
 8. Intressant - jag har precis klippt en av mina häckar, men lät då klippet ligga kvar. Jag trodde att det var lite antingen eller - antingen har man smittan eller inte. Håller tummarna för att det går bra både hos dig och hos mig!
  Kram
  Elin

  SvaraRadera
 9. Du har verkligen fina klot/figurer och vilket jättebra tips med duschdraperiet, det ska jag ta efter för bladen är så små och besvärliga att kratta upp :)
  Mvh Åsa

  SvaraRadera
 10. Så bra! Intressant!
  Jag har låtit klippet ligga kvar där buxbom gränsar till plantering, men plockat upp det som hamnat på grusgång etc. Kanske borde jag ha plockat allt klipp?
  Allt gott!
  /Katarina

  SvaraRadera

Så kul att få en hälsning från dig, tack! /Katarina