lördag 28 juni 2014

Det kan få konsekvenser

... att besöka andras trädgårdar och bli inspirerad.
Plötsligt upptäcker jag att jag har tagetes och petunior (eller är det surfinior?) i mina krukor.
Och jag älskar det! Hur är det möjligt? 
Nästan svarta småblommiga petunior, de cremefärgade tagetes `Vanilia´ som väckte ett våldsamt ha-begär när jag såg dem hos CD (gissa om jag blev glad när jag hittade dem i plantskolan) tillsammans med blekgula petunior. Undrar vad jag hittar i mina krukor imorgon?

Vi har underbart sommarväder; strax över 20 grader och soligt. Temperatur helt i min smak, både att jobba i och för solstolssittning.


19 kommentarer:

 1. Ja, tänk - så det kan bli! :-)
  Mycket snygg kombination det där! Jag kan bara hålla med: Även hos mig finns både tagetes och svarta petunior i år! Men sedan tycker jag faktiskt att det mesta kan bli fint om det riktigt frodas och om det sitter i fina krukor! Viktigt det där med krukorna...

  Kramar // AH

  SvaraRadera
 2. Så fint! Även jag är en omvänd tagetesogillare, fast det är i princip bara 'Vanilla' som släpps in hos mig också. Besök hos Claus kan omvända vem som helst!
  Kram
  Elin

  SvaraRadera
 3. Nej men oj så snyggt! De svarta petuniorna är så läckra. Tror dock inte att den lokala blomsterhandlaren har sådana, eller hur?;-).

  Tack själv för en jättemysig och bubblig eftermiddag. Alltid lika trevligt och roligt att träffas. I dag ska jag ut och inspireras. Får se vad det leder till.

  Kram kram Eva

  SvaraRadera
 4. Det blev en fin kombination, de svarta Petuniorna hittade jag för första gången förra året, och de blommade rikligt hela sommaren, sent in på hösten. Lyckades få tag på dem i år igen. Den ljusgula färgen på de övriga växterna är så fin.
  Ha det gott /Marika

  SvaraRadera
 5. Faktiskt lite otippat hos dig, men tur att man kan ändra sig. Samma samma kan ju bli trist i längden. Just nu är jag mest avis på ert väder.
  Kram

  SvaraRadera
 6. Har precis varit runt på trädgårdsvisningar och är så full av inspiration så det snurrar i huvudet. Man ser saker och växter på ett annat sätt när de är i ett annat sammanhang. Såå roligt!
  Undrar vad det är för skillnad på Petunia och Surfina?! Jättesnyggt är det i alla fall!
  Må så gott!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det undrar jag också! Jag har varken haft det ena eller det andra förut. Kan det vara mindre (inte färre!) blommor på surfinior?
   /K

   Radera
 7. Ja, tänk hur det kan bli. Jag är ju ingen tagetes eller petuniaälskare men det ser onekligen fint ut i dina krukor. Kommer på mig själv att vilja ha sådant som jag tidigare har ratat helt, t ex dahlior. Tycker de enkelblommande är jättefina eller de små bollarna, så det är väl bara en tidsfråga innan de hamnar hos mig. Kram Merja

  SvaraRadera
 8. Visst är det härligt att inspireras av andra och generöst av dig att dela med dig av nya kombos. Dina bilder är väldigt vackra!

  SvaraRadera
 9. Det är en riktigt läcker kombination och blir det bara rätt finns det inga blomsorter som är fel eller fula.
  Ha en fin vecka. Elisabeth

  SvaraRadera
 10. Snygg kombo med de ljusgula bollarna som jag också gillar även om jag inte är så väldigt förtjust i tagetes annars.
  De mörka sammetsliknande petuniorna är vackra. Har haft de i huvudet sen jag såg fina bilder hos Almbacken.
  Så nog är det lätt att inspireras!
  Må så gott!
  Annika

  SvaraRadera
 11. Säger som föregående talare: Snygga kombon!
  Jag tillhör nog lite av den där kategorin som har sett "ned" på sommarblommor! Så vansinnigt korkat Så klart måste det duga med sommarblommor på min anspråkslösa täppa när de duger i Göteborgs botaniska trädgård. Petunior är rätt roliga med en sån otrolig mångfald av färger. Få se om tagetes hittar hem till mig när köksträdgården är i ordning?! /Anja

  SvaraRadera
 12. Det har kommit så många nya i fina färger!
  Snyggt!!
  Mariana

  SvaraRadera
 13. För mig har det kostat många slantar sen jag började åka på visningsträdgårdar, jag håller på precis som jag skulle ha visning själv ;)
  Måste hejda mig, svårt!

  Fin kombination, hade aldrig kommit på det själv ;) kram :)

  SvaraRadera
 14. Hihi, som det kan gå! :) Men det är ju det som är så roligt, att man plötsligt får nya favoriter i trädgården. Håller med övriga, snygg kombo!
  Kram Kristina

  SvaraRadera
 15. Ursnyggt!!!! Det är ju precis den där blekgula färgen som jag gillar. Så snyggt! Och visst är den svarta petunian snygg. Som svart sammet.

  Tack för att du kom till mig i söndags......med runt 700 andra!!!!

  Kram,
  Maria

  SvaraRadera
 16. Kanonsnyggt! Jag avundas verkligen din smak!

  / Linda

  SvaraRadera
 17. Snygg färgskala!
  Ha det fint
  Anette

  SvaraRadera
 18. ola sou de guaruja são paulo adoro seu blog parabéms

  SvaraRadera

Så kul att få en hälsning från dig, tack! /Katarina