söndag 7 februari 2016

10 grader i februari

... och sol! Vem behöver 30 grader i februari?! Vi har haft en alldeles underbar söndag och jag har varit ute och njutit hela dagen. Och pysslat, så nu är jag trött, mina trädgårdsmuskler känns helt otränade. Tur att det börjar bli mörkt vid 5-tiden så man får gå in och sjunka ner i soffan.
Vårtecknen står som spön i backen; vintergäck, så klart.
Det här måste vara årets mest efterlängtade blomma.
Snödroppar som börjar visa vitt. De står skuggigt annars hade de nog varit mer utslagna.
Men jag hittade faktiskt även en scilla! Det känns tidigt men inte mig emot.

Maken anmälde sig som frivillig häckklippare, tackar, så jag kunde ägna mig åt att klippa ner perenner. Och leta efter vårtecken!

17 kommentarer:

  1. Så flotte vårtegn hos deg! I dag har jeg ikke vært utenfor døren, regnet har øst ned hele dagen! Men i går var jeg ute og hadde årets første hageøkt. Endelig!! Ha en fin ny uke, hagedagene blir bare flere og flere utover i februar! Hilsen Anne-Kristin

    SvaraRadera
  2. Som här då, helt underbar dag! Fast jag har faktiskt inte någon koll på temperaturen idag men det kändes skönt. Jag har å andra sidan bara lullat runt i trädgården, inte gjort ett skvatt. Du verkar ha jobbat rejält! Fina bilder på dina vintergäck har du fångat. Jag höll på att ramla ner i ån när jag försökte fota mina. Litet geggigt om fötterna. Nu har vi nog vårboostat oss så att vi orkar jobba! Kram Merja

    SvaraRadera
  3. Å jag vill bo längre söder ut, även om västkusten är helt okej, men lite efter är vi:). Njuter sååå av dina vårtecken.
    Kram Maria

    SvaraRadera
  4. Hejsan Katarina!
    Här är en till som har känningar i trädgårdsmusklerna... så himla härligt väder vi haft idag, har varit ute och röjt i trädgården hela dagen.
    1000 TACK för en superfin blogg.
    Kram från Lydia

    SvaraRadera
  5. Oj oj oj - scilla minsann! Ja, det känns lite tidigt, men härligt. Och när vädret är som i dag så väcks vårlängtan i en ordentligt. Här brukar det vara betydligt kallare och snö så här års.

    Kram // AH

    SvaraRadera
  6. Perfekt med en häckklippare i familjen. Helt otroligt med alla vårtecken hos dig.
    Kram

    SvaraRadera
  7. Ja, en alldeles underbar dag! Härliga vårtecken! Men scilla.......det är ju extremt tidigt, men trevligt.

    Ses i morgon!

    Kram
    Maria

    SvaraRadera
  8. Ja, vilken härlig söndag med sol, så skönt att trädgårdera i lagom takt och spana efter vårtecken. Underbara gula solar hos dig, hos mig trivs de inte så jag får titta hos dig och andra.
    Kram Kristina

    SvaraRadera
  9. Så härligt hos dig och såååå fina bilder, för att inte tala om julrosorna i förra inlägget! De första vårtecknen är nog det som ger den den största glädjen och hopp om liv av alla årstider. Och jag håller med dig; vem behöver 30 grader i februari när vintergäck, julrosor och snödroppar ger en underbar vitamininjekton!

    Själv har jag haft släktbesök och födelsedagskalas för 17-årige sonen i helgen, så nån trädgård hann jag inte med - sätter mitt hopp till nästa helg!

    PS..och visst är det original 60-talstapeten som matchar skåpet i min källare, eller rättare sagt - skåpet matchar tapeten. Kul att du såg den, det är den enda tapet vi har i huset och jag bara älskar den!

    En fin vårlig vecka till dig,
    Kram Cathrine

    SvaraRadera
  10. Oj,oj! Snacka om vilka vårkänslor som måste frodas i dig! Nu får vi hålla tummarna att du/ni slipper "bakvinter" - som vi säger på finska.
    Ha en go' vecka!
    /Anja

    SvaraRadera
  11. Ja, det var da en helt fantastisk dag i går. Også her i Danmark. Det var skønt at komme ud og pusle i haven. Alle de små forårstegn sætter humøret i vejret. Den glæde varer også i dag, hvor vejret er tilbage med rusk og regn. Flere milde februardage tak.
    / Birgitte

    SvaraRadera
  12. Ohh det kryper i kroppen på mig när jag ser hur långt ni kommit med våren hos dig Borde nog flytta åt det hållet.Är ju ingen vintermänniska alls. Det är bara att njuta av dina bilder och fortsätta längta
    Ha det så gott
    Kram Meta

    SvaraRadera
  13. Helt underbara vårbilder, man tröttnar aldrig på dom allra små första!

    SvaraRadera
  14. Ljuvliga vår på väg! Bakslag idag dock men skam den som ger sig. Scilla minsann, det var en tidig krabat.
    Allt gott
    Milla

    SvaraRadera
  15. Ljuvliga vår på väg! Bakslag idag dock men skam den som ger sig. Scilla minsann, det var en tidig krabat.
    Allt gott
    Milla

    SvaraRadera
  16. Olá; belas as imagens.
    Prazer em conhecer o blog.
    janicce.

    SvaraRadera
  17. I need to admit that that is one wonderful insight. It surely gives a company the opportunity to have in around the ground floor and really take part in making a thing special and tailored to their needs. Eminem is an American rapper and one of the most successful artists in hip-hop. As of 2020, Eminem net worth is now estimated to be $230 million.

    SvaraRadera

Så kul att få en hälsning från dig, tack! /Katarina