söndag 29 maj 2011

Brunnäva...

... låter ju inget vidare men den vita, Geranium phaeum `Album´, tycker jag är riktigt söt.

Den blommar snällt både i sol och skugga i juni (den är lite tidigt i år). Efter blomningen klipper jag ner den helt så kommer nya fräscha blad.

Här är en snygg kombination som har uppstått av sig självt genom att alliumarna har frösått sig intill den gulbrokiga hostan, I like!

Även små alliumbollar är fint, här blommar gräslöken.

Pionerna, som var en av de få saker som fanns när vi flyttade in, gillar jag bäst när de är i knopp.


Det var så roligt ha inofficiell öppen trädgårdsdag igår, som vanligt jättekul att träffa likasinnade trädgårdsnördar, tack alla ni som kom! Kanske blir det en repris längre fram i sommar. 


17 kommentarer:

 1. Tusen tack snälla ni för att vi fick komma och njuta av er fullständigt överväldigande trädgård! Jag kan berätta, att jag hade höga förväntningar efter att ha sett dina vackra foton på bloggen men ändå blev jag helt betagen!
  Jag tittade faktiskt lite extra just på din vita brunnäva. Jag har den vanliga i stora mängder men den vita har inte riktigt velat hos mig. Men efter att ha sett dina fina exemplar bestämde jag mig på stående fot för att ge den chans till och plantera den så den får lite bättre förhållanden än den har nu.

  Tacksamma kramar
  Eva

  SvaraRadera
 2. Håller med om att dom är som vackrast i knopp.
  De hade varit kul att få se din trädgård på plats, den verkar vara så smakfull.
  Ha de bra
  Mariana

  SvaraRadera
 3. Åh lyckos de som fick besöka din trädgård!Hoppas att kunna göra det nån gång.
  Jag har försökt så brunnävan den vita alltså men ej lyckats...men den bruna är helvild hos mig.Det gäller att klippa bort frökapslarna!!!
  KRAM från mig!

  SvaraRadera
 4. Åååh vad mycket jag har missat hos dig, får läsa ikapp nu. Den vita brunnävan är en favvis hos mig med, men jag ska absolut prova att så min nya färg också för att se om den är frökonstant. Jösses vad snyggt ni fått det redan runt kullerstensgången. Ni är flitiga !
  Lisa/Lisas trädgård

  SvaraRadera
 5. Hvor er den skøn den hvide geranium/storkenæb - den ville passe perfekt i mit hvide bed.....jeg må på jagt ;0)

  Hvor er det blevet smukt med din nye gang....virkelig godt håndværk - og siddepladsen der under træerne er misundelsesværdig ;0)

  Knus Dorthe

  SvaraRadera
 6. Åh, vad det var roligt att få titta på din/er underbara trädgård IRL! Mina förväntingar äverträffades med råge. Att en så relativt liten trädgård kan innehålla så mycket och så många olika rum är väl ett bra ett tecken på att 'inredarna' är kunniga och har en säker blick för det sköna!
  Tack för att du och din make gav er tid att berätta och förevisa. Bänken (den hemmagjorda) är presenterad för mannen i mitt liv och står nu högst upp på listan över önskad inredning i vår trädgård.
  Kram från Eva

  SvaraRadera
 7. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

  SvaraRadera
 8. Tack till er för att vi fick komma. Jag hade längtat hela veckan och jag jag säger det igen - du och maken din är jätteduktiga. Allt är så vackert - Från de stora dragen till de små detaljerna.

  Nu ska det planteras vinca:)

  Vi hörs om Sandbybesök snart!

  SvaraRadera
 9. Kul att du hade en lyckad visning av trädgården. Vilken vacker bild och kombination i växtlighet med funkia och allium...I LIKE !

  Kram Ninni

  SvaraRadera
 10. Jag håller med dig om att pionknopparna är oerhört vackra. Det verkar som om du hade en uppskattad trädgårdsvisning. Härligt!

  Åsa

  SvaraRadera
 11. Så fina bilder! Grattis till alla som besökte dig i helgen - hoppas jag kan följa med en annan gång! Helena

  SvaraRadera
 12. Hej!
  Vilka fantatiska gångar ni gjort!!!! Uteplatsen ser helt ljuvlig ut! (Ska också ha kullerstensgångar någon gång i framtiden...) Brunnävan är supersöt, och lyckliga du som har gamla pioner! Blire inte mycket bloggat just nu - det är så mycket annat som lockar. (I huvudsak trädgården! Hade gärna varit med och sett din trädgård live - en annan gång kanske.

  Kram!
  Stina

  SvaraRadera
 13. TACK för att vi fick komma...så mysig och fin trädgård Ni har...
  Jag kommer gärna i sommar kram Susanne, bambu och betong

  SvaraRadera
 14. Ja pionknopparna är så fina. Men jag gillar när de slår ut också. Nävor har jag inte fallit för ännu. Har bara en som luktar "gammal trasa", så det har inte precis inspirerat mig till att köpa flera. Ha en bra vecka.

  SvaraRadera
 15. Skønne billeder. Geranium phaeum, som hedder bølgekronet storkenæb på dansk, er uundværlig i skyggehaven :-)

  SvaraRadera
 16. Så skønt! Dine alium må have vidst, at de ville se dejlige ud sammen med hostaen, siden de har sået sig der.

  Ha´en god aften
  Birgitte

  SvaraRadera
 17. Tack för tips om nävan, ska klippa min också:)

  SvaraRadera

Så kul att få en hälsning från dig, tack! /Katarina