torsdag 5 juli 2012

Samtidigt

Nu är det verkligen dofternas tid, allt goddoftande blommar ju samtidigt!
Schersminen på framsidan
Jag har ärenden till brevlådan många gånger om dagen, mmm...
Constance Spry och kaprifol vid uteplatsen (nä, uteplatsen ligger inte i en nedförsbacke, det är fotografen som lutar)
Och honungsrosorna så klart! De är ju bara så fantastiska, de rekommenderar jag verkligen, jag har två, en `Hybrida ´och en `Aksel Olsen`. Jag går fram och tillbaka för att njuta av alla dofter (och hoppas att ingen i närheten startar grillen...). I år har vi bra doftväder, uppehåll och ganska lugnt.

Dofterna är ju jätteviktiga, men egentligen skulle jag vilja sprida ut det över en längre period, och inte ha allt på en gång, men vad ska jag ha då? Några förslag? Lavendeln är ju kvar i alla fall, skönt!

Förutom blomsniffandet har jag börjat klippa ner nepetor och daggkåpor för att få en andra blomning eller i alla fall nya fräscha blad. Maken har klippt idegranshäckarna så nu är det mesta klippt, förutom buxbomen som vi som sagt inte tänker klippa i år (och den ser bra ut fortfarande, peppar, peppar...). Ligusterhäckar och klot friserar jag lite hela tiden, så jag får mitt klippbehov stillat!

23 kommentarer:

 1. Vackert!
  Hos mej börjar doften med Kaprifol-Fläder-Schersmin-Honungsrosen det är dom 'stora' dofterna sen blir det en blandning av Lavendel och rosor.
  Mariana

  SvaraRadera
 2. Mmm! Så vakre bilder fra din trädgård! Jeg forstår godt du tar deg mange turer til brevlådan med slike planter langsmed veien! ;-D

  SvaraRadera
 3. Och vackert är det!!!!
  Jag undrar om jag hade fixat att ha så mycket doft i min trädård? Men jag njuter när jag går till jobbet, det doftar härligt från många trädgårdar och i lite lagom dos klarar även doftallergikern av det och njuter...
  Ha det gott / Kram gittan

  SvaraRadera
 4. Vad underbart det är! Jag går också runt och bara njuter av alla dofter!

  SvaraRadera
 5. Jag älskar också Schersmindoften!! Vackra bilder som vanligt!

  SvaraRadera
 6. Meh säg som det är du hade bara en sko på dig när du fotade den första bilden fniss det tror jag iaf.
  KRAM från mig!

  SvaraRadera
 7. Någon av mina bloggande vänner hade följer dig och slank in på din sida och blev betagen.... superfint :) Jag kommer att "hänga" här lite då och då om det är OK?

  //Veronica

  SvaraRadera
 8. Så vackert, dina honungsros är bar såååå fin. JAg har satt min första i år efter ett litet skott jag fått av min bror som har en gigantisk.Jsag har satt min i ett träd och jag hoppas den blir lika fin som din.

  Kram Anna

  SvaraRadera
 9. Så fiiiint.......Härlig uteplats! Och Maidens Blush , vacker.

  Kram

  SvaraRadera
 10. Vilken fin trädgård du har!
  hälsningar
  Mona
  Tulpanbacken

  SvaraRadera
 11. Mmmm, förstår att du njuter. Eftersom jag inte har några rosor själv så njuter jag av de som finns på Botan istället. Underbart att gå från ros till ros och känna doftskillnaden mellan de olika.

  Däremot njuter jag hemma av mina pioner. Sååå vackra och underbart doftande.
  Ha en skön semester :-)

  SvaraRadera
 12. Det er så smukt, jeg kan dufte Jasminen helt hertil:

  SvaraRadera
 13. Så fint det blommar hos dig! Du måste ha helt fantastiska dofter just nu!
  Om jag skall se något positivt med den här usla våren och försommaren som vi, här hos oss, har haft så är det väl att allting blommar längre än vanligt!/ANja

  SvaraRadera
 14. Smukt smukt smukt Katarina. Ren sommerstemning og dufte der beruser helt til Danmark.

  Her er Constance spry på retur og har kun et par blomster tilbage.....ville virkelig ønske den var remonterende den skønhed.

  Knus Dorthe

  SvaraRadera
 15. Intressant form på Schersminen, gillar den. Honungsrosorna tar priset, väntar på mina.
  Ha en skön söndag!

  SvaraRadera
 16. Så vackra bilder, och jag älskar dina rosor! Dofterna avlöser verkligen varandra nu, det är underbart. Idag slog min första luktärt ut, ännu en favoritdoft som jag längtat efter.

  När vi var och fikade hos dig frågade jag dig om dina vackra glaskulor som du har hängande vid din uteplats. Nu har jag glömt vart du sa att de kom ifrån, kan du påminna mig? De var ju bara så fina! Kram Hanna

  SvaraRadera
 17. Ja shersmin och honungsrosor doftar ju underbart, det kan man aldrig få för mycket av:)

  SvaraRadera
 18. oj vilken schersmin, som ett träd, galet häftigt! Ja doft är det jag saknar mest tillsammans med skuggspel nu n är jag börjar om från början. Är ju magiskt med doft

  SvaraRadera
 19. Visst är det lite synd att dofterna är koncentrerade till en så relativt kort period. Just nu vill jag bo i en honungsros. Eller kanske i Maidens blush - svårt att välja.
  Kram från Eva

  SvaraRadera
 20. Hej Katarina!

  Jag hittade ingen mailadress till dig så jag försöker nå dig såhär!

  Det är nämligen så att jag jobbar för produktionsbolaget OTW television och vi gör just nu ett trädgårdsprogram där vi gör om trädgårdar. Till detta letar vi inspirationsträdgårdar och jag tyckte på de bilder jag sett att din trädgård verkar väldigt fin och skulle passa mycket bra som en inspirationsträdgård! Som inspirationsträdgård behöver ni som ägare inte vara med i rutan utan det är trädgården som står i fokus och kommer inleda programavsnittet till den trädgård som skall göras om.

  Är detta något som du tycker verkar intressant så kontakta gärna mig så får du mer information, josefin.adler@otw.se

  SvaraRadera
 21. Åh, så vackert! Mina honungsrosor slog ut igår så idag har jag stått under dem och sniffat. Annars har jag ett blågull som doftar helt fantastiskt, och sen låter jag spansk körvel sprida sig lite grann här och där (gillar lakrits) - det är mina doftare mellan schersmin-, ros- och katsuratiden.
  Kram

  SvaraRadera
 22. Fantastiskt vackert! Man riktigt känner doften genom dina härliga bilder! Hoppas buxbomen klarar sig även i fortsättningen.

  /Annika

  SvaraRadera
 23. Vilken vacker trädgård :)
  Vilken inspiration jag fick, har själv fått trädgård i vår så jag donar med den och då är det bra att ha en inspirationskälla.
  Ha det fint Annika

  SvaraRadera

Så kul att få en hälsning från dig, tack! /Katarina