lördag 10 november 2012

Bästa marktäckaren

Jag menar inte att det är katten Pipen som är den bästa marktäckaren. Visserligen är han lite rund, men att kalla honom marktäckare? Nä, det tycker jag inte man kan!

Men en utmärkt sällskapskatt är han. Både när jag är i trädgården och när jag sitter här vid datorn kommer han och vill vara med (helst vill han ligga på tangentbordet men det blir så konstiga inlägg då, så det försöker jag förhindra)
Nä, årets snyggaste marktäckare är löven från körsbärsträdet, så klart! De bildar en så fin matta som passar perfekt i det novembergrå. Jag gillar speciellt när löven lägger sig på den gröna buxbomen.
Hoppas, hoppas jag kan ha kvar den riktigt länge, jag tänker inte ta bort den förrän löven har kleggat ihop sig och blivit halkiga.

Fortsatt trevlig Mårtensafton!

11 kommentarer:

 1. Vilken gosig härlig katt ni har och jättefin. Dom är verkligen härliga sällskap våra husdjur som söker kontakt. Jag saknar min lille vän men försöker gå vidare. Tyvärr är det inte lika roligt att gå i skogen nu men jag försöker ibland. Jag ser fram emot nästa sommar när det kommer en ny vän, även om den inte kan ersätta Alvin så kan den nog hjälp mig att komma vidare.

  Kram kram Anna

  SvaraRadera
 2. Instämmer fullständigt. Förstår inte varför man räfsar och sopar när det är så vackert och fint som det är. Visst är det mysigt med sällskap av en lurvig vän. Pipen är väldigt fin. Önskar dig också en trevlig Mårtensafton!

  Kram

  SvaraRadera
 3. Snyggt! Gillar också löven och de får ligga... Blir det för mycket i någon höra, som i grusgården, krattar jag däremot upp dem och lägger in i buskarna.

  Jag skäms, hade helt glömt bort att det är Mårtensafton idag, vad är jag för en skånetös??? tack för att du påminde mig och jag får allt fixa en fuskmårtengås ikväll känns det som.

  Kram

  SvaraRadera
 4. Så vackert med löven! Och din kisse är ju bara för mysig :) Kram Hanna

  SvaraRadera
 5. Vacker katt och jättesnyggt med löven!
  Yngste sonen heter Mårten så det känns lite extra för mig idag och i morgon.
  Kram

  SvaraRadera
 6. Terracotta-farger og grågrønt er nydelig sammen! En god grunn til å utsette ryddingen ja.

  SvaraRadera
 7. Färgglada löv är verkligen vackert till det gröna! Här har det räfsats Valnötsträdslöv idag. De doftar underbart men är ack så blöta, svarta och kleggiga, 3 säckar fick jag ihop.
  Kram gittan

  SvaraRadera
 8. Å va fint du har det. Du är med på min lista av bloggar jag läser :-) Tycker mycket om dina buxbomar och fält av grönt, klot mm! Och träden! Skulle vara hur underbart som helst att få se din trädgård i verkligheten! Har du öppet på t ex Tusen trädgårdar? Hälsningar Maria

  SvaraRadera
 9. Mmm, förstår vad du menar. Vackert och vemodigt, rogivande och lite drömskt.
  Hej från Törnrosa

  SvaraRadera
 10. Vackert strödda höstlöv!!! dom pryder verkligen trädgårdens golv.
  Ha en fin vecka
  Mariana

  SvaraRadera

Så kul att få en hälsning från dig, tack! /Katarina