tisdag 5 mars 2013

Potager

På torsdag kommer Anette Nilsson på Boäng till Lund och berättar om hur man lyckas med sin potager (som betyder dekorativ köksträdgård, men det visste ni väl redan), kolla hennes blogg.

Så här kan det se ut:

Foto: Anette Nilsson
Till och med jag som verkligen inte är någon storodlare blir lite sugen. Jag har ju som bekant min odlingslott, den är ju som gjord för att bli en tjusig potager. Om man lyckas få ner några frön i leran, vill säga...

Föredraget är i Lunds Trädgårdssällskaps regi (där jag numera är styrelsemedlem), på torsdag kl. 19 i IOGT-lokalen, Bantorget 5 i Lund. Avgiften är 20 kr för medlemmar och 50 kr för övriga (man bör alltså bli medlem, det lönar sig). Mer om föreningen hittar du här.


Här är dagens snöklockerapport. Nu syns den lilla gula pricken på klockan! Men min jacka är jättesmutsig efter allt krälande på marken. Hoppas de har kommit upp mer i morgon så jag slipper lägga mig ner på mage för att få ögonkontakt.

Skönaste vårdagen hittills i dag, inte mycket vind och säkert 7-8 grader. Och sol! Men det gäller visst att passa på; nästa vecka kommer minusgraderna tillbaka. Och snö. Åh nej.

7 kommentarer:

 1. Så fina de är! Men snö, nej, snälla! Håller tummarna att du har fel :-)
  Ha det bäst!
  Kram Hélena

  SvaraRadera
 2. Kan rekommendera att åka och lyssna till Anette Nilsson, ni som har möjlighet. Hon var en av föredragshållarna på Skånsk trädgård helgen som gick, kul och intressant om potager.

  SvaraRadera
 3. Så härligt dom är pågång ordentligt nu. Men nu vill vi inte ha mer snö nej blä vad tråkigt, nu hade mina vårkänslor satt igång både i trädgådsarbete och att cykla till jobb.

  Kram Anna

  SvaraRadera
 4. Spännande med föreläsning! Du kommer säkert att lyckans med odlingen:)
  Ha det gott!

  SvaraRadera
 5. Anette är fantastisk duktig på potagerodling, grattis till er som får lyssna på henne. Visst är det härligt med vårvindar, här i nv Skåne har vi haft 10 grader idag!

  Ha det fint,

  Lydia

  SvaraRadera
 6. Åh var ju i hennes fantastiska potager i somras och blev helt kär. Så fin och så otroligt inspirerade hon är själv. Verkligen något jag gärna skulle gått på om jag haft närmare!

  SvaraRadera
 7. Gillar din snöklockebild!
  Kram

  SvaraRadera

Så kul att få en hälsning från dig, tack! /Katarina