fredag 26 april 2013

I en farlig fart

... kommer våren. Vintergäck, snödroppar och krokus är överblommade sedan ett par veckor och nu är det JULROSORNA som intar scenen. Med besked.
Kan man få nog av dem?
Många av de självsådda julrosorna har börjat blomma, det tar några år innan första blomman kommer. Det blir julrosor på allt fler ställen i trädgården och dessutom på odlingslotten. Jag måste ju ha dem kvar och se vilka färger och mönster självsådderna har. 
Nu önskar jag mig en slänt att ha dem i så att jag kan få ögonkontakt med dem utan att behöva lägga mig ner. Men plattare tomt än vår får man leta efter så det blir nog ingen julrosslänt i år heller.
Även kungsängsliljorna står i givakt, redo att slå ut vilken dag som helst. 

Det är inte alls dumt med vår. De borde vi ha mycket oftare!

11 kommentarer:

 1. Helt ljuvliga är dom, julrosorna. Mina stackare som frös så illa verkar ha klarat sig även om de flesta blommorna frös bort.

  Kram o trevlig helg!

  SvaraRadera
 2. Herlige bilder! Jeg får skikkelig følelse av vår! :-D
  Jeg har frem til nå bare hatt Helleborus Niger i min trädgård, men i år fikk jeg endelig kjøpt varianter med farge også! :-D
  De er jo nesten uunnværlige i en lund trädgård!
  Ha en fortsatt fin dag
  Stein

  SvaraRadera
 3. Vilka härliga bilder och härligt inlägg...jag älskar också julrosor, men ser dem sällan eftersom de blommar när snön ligger vit över dem....
  Ha en skön helg
  Kram

  SvaraRadera
 4. Ligger steget efter dig, men våren har även kommit hit. Har en julros som ska blomma för första gången, spännande. Ha en skön trädgårdshelg!
  Kram

  SvaraRadera
 5. ja, den där våren är inte så dum alls ;-)
  julrosor är verkligen ljuvliga. när jag fått ordning på mina gräsiga rabatter vill jag också ha en hel massa av dessa
  ha en fin helg
  kram åsa

  SvaraRadera
 6. Vilka vackra julrosor. Helt underbara. Och fotona på dem är utsökta. Ha en bra helg.

  SvaraRadera
 7. Vilken härlig blomstring.
  Här har en julros nyss börjat räta på sig.

  Kungsängsliljan ligger under snön än.

  Trevlig helg

  SvaraRadera
 8. Fina julrosor du visar. En del har satt fart även hos mig men någon "farlig fart" har jag inte märkt hos mig om man inte menar att det går farligt sakta med farten.../Anja

  SvaraRadera
 9. Nästan alla mina julrosor är uppätna av rådjuren...Liksom hasselörtarna, vintergrönan, waldsteinian och alla mina tulpaner. Jag missunnar ingen att få äta sig mätt men nu är jag faktiskt missunnsamm och sur!
  //Systern

  SvaraRadera
 10. Så ljuvligt med flera olika julrosor, och självsådda dessutom. Den prickiga är helt fantastisk. Jag önskar att mina skulle vilja ta lite bättre fart. Det är bara den vita som det är något bevänt med. Man skulle kanske ta och plantera några olika längs stigen i dungen. Där skulle de nog göra sig bra. En slänt är också bra om man vill se växterna lite bättre.

  Tack för titten. Kram, Karin

  SvaraRadera

Så kul att få en hälsning från dig, tack! /Katarina