tisdag 25 februari 2014

Hannu om lunden i Lund på torsdag

Om vårlunden och dess vackraste växter pratar Hannu Sarenström på torsdag kl 19 i IOGT:s lokaler vid Bantorget i Lund. Det är Lunds trädgårdssällskap som arrangerar, välkomna!
Hemma i trädgården håller våren i sig och det är alldeles underbart, speciellt när solen tittar fram.
Tror aldrig jag har haft blommande scillor (rysk blåstjärna) i februari tidigare. Men det är helt OK, de är så välkomna.

14 kommentarer:

 1. Finns bara ett ord...magiskt vackert...
  Önskar dig en skön vecka!
  Varm kram,
  Titti

  SvaraRadera
 2. Så himla vackert med snödropparna! Blir lite avis att du ska få lyssna på Hannu men jag ska till hans trädgård i sommar pillutta dej ;) :D
  KRAM från mig!

  SvaraRadera
 3. Åh så fint, vilket fint ljus på det vita helst. Förstår att det är välkommet! :) Ja här tinar det rekordsnabbt nu... Vet varken ut eller in... Skydda växter el. Inte?!
  Trevlig vecka o föredrag, hej Ewa :)

  SvaraRadera
 4. Det känns verkligen lite konstigt just nu med allt som börjar grönska och dessutom har kommit så långt också.
  Nu måste jag bara fråga....när jag gick in på trädgårdsriket såg jag en bild som jag misstänker att den är från din trädgård? Är det riktigt? Snödroppar kan jag inte få nog av, ska ut till min bror i helgen och ta hem massor...
  Kram anna

  SvaraRadera
 5. Glömde säga att jag försökte övervintra mina snötörel men dom ser inte så pigga ut. Jag tar gärna några små skott och du har över, annars så får jag handla nya, det går det med.

  Kram Anna

  SvaraRadera
 6. Så vackert! Det blir säkert ett intressant föredrag med Hannu. Önskar att jag inte hade 22 mil till Lund!

  Allt gott

  /Anette

  SvaraRadera
 7. Låter som en riktigt trevlig torsdagskväll med Hannu! Scillor redan nu, ja det var verkligen tidigt men så är det verkligen så mycket vår just nu som man tror inte det är sant. Kram Merja

  SvaraRadera
 8. Visst är det underbart med vår även om man vet att det kan bli riktig vinter när som helst. Jag har en ljusblå scilla som faktiskt snart kommer att börja blomma men de klarblå brukar inte komma förrän i april där jag bor.

  SvaraRadera
 9. Lite avis är jag allt på er som bor i Skåne, där det blommar så fint redan.
  Jag har tänkt åka till nordvästra Skåne och besöka några trädgårdar under helgen 28-29 juni. Har du några tips? Ulla Molins trädgård i Höganäs är redan spikad. Jag vill även till några plantskolor, finns det någon jag inte får missa?

  Nu har jag tagit sticklingar av snötöreln. Håller tummarna att de rotar sig fint.

  Ha det gott!

  SvaraRadera
 10. Åh, varför är Lund för långt bort för att hinna dit efter jobbet?! Hoppas du delar med dig av hans tips, gillar ju Lundens skugga jättemycket.
  Kram Kristina

  SvaraRadera
 11. Så passande om lund i Lund. =o)
  Lund ligger nära Malmö, så... men kvällen bokad till annat och tyvärr kan jag inte vara på två ställen samtidigt. Tänk vad bra det skulle vara att kunna det...
  Dina vårbilder är underbara!
  kram
  /Katarina

  SvaraRadera
 12. Åh, jag önskar att jag haft tid att komma ikväll men jag har fullt upp inför helgen / Kram gittan

  SvaraRadera
 13. Oj, det var tidigt med blommande scilla! Här såg jag att ormögat blommade i dag! Det är mycket, mycket tidigt för att vara hos oss, och det såg lite konstigt ut, för det har knappt kommit några blad ännu: blommorna satt nästan direkt i jorden! Konstig vår det här!

  Kram // AH

  PS: Å, vilken underbar header du har! Jag har liknande julrosor, men de blommar inte. Hoppas de kommer att göra det senare! Fantastisk färg!

  SvaraRadera
 14. Vore kul att höra honom, om han är lika rolig som han var i början eller om han är lite "träig" somm han varit i trädgårdskampen....du får berätta...

  SvaraRadera

Så kul att få en hälsning från dig, tack! /Katarina