torsdag 4 december 2014

Julkort och lammöron

Även när det gäller julkort gillar jag de traditionella av papper, de som kommer i brevlådan, och som vanligt tycker jag att jag kan själv och vill använda egna foton.
 I år hittade jag dessa dubbla kort i A5-format, gjorda på snyggt, matt papper. Jag är mycket nöjd med dem. Återigen var det favoritamaryllisen `Lima´ som fick agera modell och även denna gång var det Icafoto/Photobox som levererade. Och nej, jag får inte betalt för att göra reklam för dem (men det borde jag väl egentligen få!?).

Jag är helt inne på julpyssel och tycker julledigheten borde börja snarast. Jag vill göra lammöronskulor! Jag har redan gjort två och det var faktiskt lättare än jag kom ihåg.
Det jobbigaste är att gå ut och plocka blad i mörkret. I dagsljus ser jag att en del blad var lite fula, men det syntes inte i ficklampsljuset. Jag limmar dem på en frigolitkula med vanligt limstift, lätt som en plätt. Den här kulan, som är ganska stor, tog knappt en timme att göra.

14 kommentarer:

 1. Vilka julkort lyckos dem som får ett!
  Men du sådär fina blir inte mina lammöronskulor....
  KRAM från mig!

  SvaraRadera
 2. Ett vackert kort du gjort. Det är mycket roligare med egenhändigt gjorda kort och inte via de datorn även om det är ett bekvämt sätt och även där kan vara hemma gjort. Lammöronskulor skulle jag gjort i sommar men det blev inte så undrar varför egentligen .. jaja vackert är ditt i alla fall
  Önskar dig en fin och bra fredag
  Kram Meta

  SvaraRadera
 3. Så fina saker du visar - lammöronskulor har jag aldrig sett förut, de är ju helt fantastiska! <3
  En fin helg till dig,
  Kram Cathrine

  SvaraRadera
 4. Dina julkort är ursnygga och lammöronkulan får mig att fundera, var börjar man osv. Avancerat pyssel!
  Kram

  SvaraRadera
 5. Nämen Katarina så snygga dina julkort blev. Tveksamt om jag skulle kunna slänga det kortet efter jul! Nu blir jag ju också sugen på dina fina bollar av lammöron, varför har jag inte planterat lammöron än. Måste bli ändring på det! Önskar dig en fin 2. advent! Kram Merja

  SvaraRadera
 6. Ja, du är bara så duktig, Katarina. Ses vi snart!

  Kram Eva

  SvaraRadera
 7. Så fint!
  Trevlig Helg! Kram Ewa :)

  SvaraRadera
 8. Vilka fina julkort, med sååå vacker amaryllis! Lammöronskulan var ju helt oemotståndlig. Hur väl håller den sig tro?
  Ha det gott!
  /Annika

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Annika!
   Lammöronskulorna brukar hålla sig snygga i några år.
   Hälsningar
   Katarina

   Radera
 9. Men oj så fina lammöronskulorna blev, hur gör du dom ?

  SvaraRadera
 10. Superfina kort och underbara lammkulor!

  Jenny

  SvaraRadera
 11. Superfin amaryllis, klart den ska vara julkortsmodell. När jag ser dina fina julkula är det nästan så jag ångrar att jag inte har lammöron i trädgården. Fiffig idé att använda blad på det sättet.
  Kram Kristina

  SvaraRadera
 12. Men du är ju en riktig pysseldrottning! Lammöronkulorna är helt underbara och julkorten likaså. Men en timme för att göra en kula.....det kräver ju tålamod....Men nu när jag faktiskt har lammöron i min trädgård blir jag bra sugen på att göra några. Kanske några små...

  Kram,
  Maria

  SvaraRadera

Så kul att få en hälsning från dig, tack! /Katarina