fredag 30 januari 2015

Vårkvitter

Äntligen en dag utan isig vind men med en blek januarisol som tittade fram då och då. Det räckte för att locka ut trädgårdstörstiga mig i trädgården. Som vanligt tycker jag att det är så skönt att kunna vara ute och klippa och fixa i trädgården ett par timmar utan att frysa. Oavsett vilken årstid det är. Fåglarna höll mig sällskap och kvittrade för fullt.
Och nu har jag fått smak på trädgårdslivet och vill ha fler trädgårdsdagar (så klart!). Så jag håller återigen tummarna för att meteorologerna har fel (ja, det har faktiskt hänt!) och att det blir fler vindstilla plusgradersdagar framöver.

Trevlig helg!

16 kommentarer:

 1. Ja idag var det verkligen lite vårkänsla. En blyg sol och massor med kvittrande gråsparvar i häcken. Hade tyvärr fullt upp hela dagen så det blev ingen längre utevistelse eller promenad idag. Hoppas det blir fint till helgen.

  Hejsningar
  Kristina

  SvaraRadera
 2. Din trädgårdssäsong har börjat, grattis! Så småningom kommer den till mig också, ljuset är i vart fall på väg tillbaka.
  Kram

  SvaraRadera
 3. Hej. Herligt med sol og fuglesang. Jeg er så glad for, at det er blevet lysere om eftermiddagen.

  SvaraRadera
 4. Vindstilla plusvädersdagar?! Lyllos dig, här har det kommit snöblandat regn större delen av dagen... Men då kan man ju kura inomhus å andra sidan. Skönt att kunna vara ute i trädgården och fixa, hoppas det blir någon bra sådan dag här också framöver.
  Önskar dig en fin helg!
  Kram Kristina

  SvaraRadera
 5. Du lämnar en känsla av en skön trädgårdsdag, precis såna man längtar efter. Trädgårdslycka rent av!

  SvaraRadera
 6. Det vore inte alls så tokigt om de har fel är såå trött på det här regnandet och plaskandet det kan gott bli vår nu. hade varit skönt med en sån dag du haft även här.
  Ha en fin lördag
  kram Meta

  SvaraRadera
 7. I vår del av landet hade de rätt...nu är det "skidor på":)

  SvaraRadera
 8. Ja, fram med flera trädgårdsdagar. Jag trodde jag skulle få det i helgen men igår föll det ner riktigt blöt snö. Idag är det locket på och blött blött blött och det lockar inte alls att gå ut. Din bild ger dock förhoppning om en snar vår hoppas, hoppas, hoppas! Kram Merja

  SvaraRadera
 9. Så härligt med en trädgårdsdag!
  Ja, och visst bjöds det lite vårkänslor i form av väder och vind (hm, avsaknad av den senare) och småfåglarnas glada kvittrande.
  Dörren till redskapsskjulet har gått i baklås... Att ringa en låssmed under en helg, tanken var lockande och även om läget kändes smått desperat, så fick jag ju hejda mig. Blir det trädgårdsväder imorgon sticker jag o inhandlar en sekatör, för nu snurrar i skallen och kliar i fingrarna... =oP
  Allt gott!
  /Katarina

  SvaraRadera
 10. Oj så härligt med en trädgårdsdag, redan! Det längtar jag verkligen efter jag med!
  skulle vilja ha vår tidigt och ingen köldknäpp eller dumheter efter det, likaså på hösten.
  Tänk vad köldknäppe redan i september förstörde trädgården över en natt. Alla dahlior frös och mycket annat i september... det är ju inte klokt!
  Nåja hoppas det bli bättre i år!
  Ha det gott och njut av ditt trädgårdsarbete!

  Skön helg! Kram Ewa :)

  SvaraRadera
 11. Haha.. känns faktiskt som ett (om än ljuvligt sådant) skämt när jag läser att du har haft en trädgårdsdag... Här är det faktiskt midvinter och snöstorm. Har varit ute och skottat två (!) gånger idag redan och det finns risk för att det blir ännu en gång innan läggdags.. :( Jaja.. jag får njuta av din härliga bild istället... :D
  Stor kram och fortsatt trevlig helg!

  SvaraRadera
 12. En trädgårdsdag ute...låter som du bor i ett annat land:) Här har vi skottat snö i flera dagar och mer kommer det idag!
  Fin bild! Så fint med klippta häcken och dina gröna bollar!!
  Trevlig söndag!

  SvaraRadera
 13. Så grönt hos dig! Här är allt gömt under snön. Ingen trädgårdsdag i sikte, mest snabba promenader med huvan uppe till komposten och växthuset.
  Allt gott
  Anette

  SvaraRadera
 14. Så vackert hos dig som alltid! Själv ska jag ut och skotta flera decimeter snö som har fallit här i Värmland, så än är det långt kvar till det gröna. Men den som väntar, väntar aldrig....... :)

  En fin söndag till dig,
  kram Cathrine

  SvaraRadera
 15. Jag tror jag får ta en sväng till Lund i morgon. Kan inte fatta hur det kan vara så mycket grönare och skönare bara några mil bort....
  Ha en härlig vecka

  SvaraRadera
 16. Oj så fint du har - redan nu... Förstår att du njöt!
  Här är det fullt med snö, men riktigt varma och sköna dagar just nu. Ser fram emot mer vår!!!
  Ha en fortsatt fin vecka. /Eva

  SvaraRadera

Så kul att få en hälsning från dig, tack! /Katarina