onsdag 25 februari 2015

Som en elefant i...

 en porslinsaffär känner jag mig när jag ska klippa ner perennerna i rabatterna.
Jag är lång och har bra räckvidd men mina rabatter är breda och för att komma åt måste jag placera en fot inne i rabatten. Men var? Jag vill ju inte trampa ner sötnosarna som är på väg upp. En del syns tack och lov redan, som snöklockorna, så de är är på den säkra sidan.
En snygg kombo nu: Carex oshimensis `Everest´ och italiensk munkhätta
Men andra stackare som just har stuckit näsan ovan jord riskerar att få en stövel mitt i knoppen.
En gång i tiden har jag lagt ut trampstenar men på något sätt (kanske när jag har behövt plats för ett impulsköp?) har de försvunnit.
Klockjulrosen riskerar inte heller att bli nertrampad. Den är verkligen en blommande tillgång hela vintern.

Hyfsat skönt vårväder för trädgårdspyssel i dag. Några plusgrader och dessutom tittade solen fram en stund. Det finns hopp!

15 kommentarer:

 1. Där satte du foten på varför jag alltid klipper ner allt redan på hösten! Mina små 38:or får helt enkelt inte plats i planteringarna när det våras :) God räckvidd och bra balans till trots når jag inte hela vägen fram men växterna verkar inte ta någon skada av min "omilda" hantering. Skönt att våren snart är här!
  Kram gittan (Pssst.... har du lagt strumporna än?)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Gittan! Ja, jag har lagt strumporna. Men det var när jag var i Spanien i förra veckan, nu är de tillbaka igen, tyvärr. Men snart...
   Klippa ner alla perenner på hösten gillar jag inte, för jag tycker att många av dem är snygga även vissna, hela vintern. Så jag får nog fortsätta med mitt balanserande :)
   Kram
   Katarina

   Radera
 2. Så härligt vårlikt! Inger verkligen hopp!
  Kram

  SvaraRadera
 3. Vad härligt det låter med trädgårdspyssel. Jag längtar verkligen men får nog bärga mig ett tag till innan det är dags att balansera runt i planteringarna. Sparar också på vinterståndarna och brukar ha en och annan mer eller mindre möjlig arbetsställning på våren.
  Allt gott! Anna-Karin

  SvaraRadera
 4. Jag man känner sig lite klumpig ibland när man ska försöka att vara extra försiktig! Läcker julros. Kram Lotta

  SvaraRadera
 5. Måste fråga dig hur du köper dina snöklockor? Sätter du dem som lökar eller köper du dem "in the green"?
  Jag lyckas inte med lökarna och vet inte av någonstans där de säljer plantor.
  Min svägerska grävde upp lite snödroppar åt mig, och dem är jag så glad för!

  Kram // AH

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej AnnaHelena! Jag har fått mina snöklockor av en kompis. De har blivit fler, men det går inte så snabbt. De var "in the green" när jag fick dem, och det är ju det bästa när det gäller smålökar. Hoppas du hittar några! Eller kanske det funkar om du köper lökar direkt när de börjar komma i affärerna i slutet av augusti. Då ligger de ju inte i affären och torkar.
   Lycka till!
   Kram
   Katarina

   Radera
 6. Känner mycket väl igen känslan, så himla lätt att trampa ner de små. Jättesnygg kombo du har där, skriver ner namnen. Och en klockjulros måste jag ha:)
  Kram Maria

  SvaraRadera
 7. Har du börjat rensa Katarina, funderar också på att börja, kanske till helgen. Litet penséer måste det nog bli till helgen! Idag var det så skönt väder i solen att jag önskade mig hem från jobbet. När jag väl var hemma, så hade suget försvunnit litet men till helgen hoppas jag på fint väder och vårstädning. Så fina dina snöklockor är! Kram!

  SvaraRadera
 8. Snöklockan som är så fin, jag tror mina har försvunnit. Våren har kommit långt hos dig. Klockjulrosen lägger jag på minnet bums, fin. Ibland får man balansera, för att inte trampa ner någon, fast än så länge är det inget som blir nertrampat hos mig.
  De flesta sover sin vintersömn, fortfarande. Ha det gott! Marika

  SvaraRadera
 9. Känns ju frodigt hos dig alla redan med bladgrönt och klockjulros. Började också rensa lite igår.

  Allt gott
  Anette

  SvaraRadera
 10. Helt fantastiskt att få hålla på i trädgården redan, vad avundsjuk jag blir! SÅ hääärligt!

  Ha det gott, kram Ewa :)

  SvaraRadera
 11. Nu är våren på gång på riktigt härligt. Jag har inte så mycket än men blir det varmt nu så sprutar det nog upp ur marken.
  Ha en fin helg
  Kram Meta

  SvaraRadera
 12. Fnissar glatt åt din beskrivning av rensande, känner så väl igen mig. Inte minst det där om att trampstenarna försvunnit... Nu hoppas jag på en lång vår utan allt för hårda bakslag.
  Kram Kristina

  SvaraRadera
 13. Jättefina julrosor! Jag håller med, det är inte helt lätta att fotografera Julrosorna, jag tog bilder igår i kolonin . Har fyra sorter!
  Carina Mårtensson

  SvaraRadera

Så kul att få en hälsning från dig, tack! /Katarina