fredag 8 februari 2013

Grönt är skönt!

Så här i februari börjar vi väl alla längta efter grönt och vår. För att uttrycka det milt!
Och idag, i mitt ivriga sökande efter grönt i trädgården, råkade jag hamna på framsidan. Vid min "fintrappa" (som tyvärr är en väldigt ful trappa) mot gatan i norr. Och kolla, kolla, där var det ju faktiskt grönt. Trots dagens snöande! Här växer liguster, idegran, buxbom (storbladig och småbladig), murgröna och vintergrön kaprifol (vintertry). Buxbomen är oklippt och lurvig, men jag gillar verkligen allt det gröna. Året runt.

Kylan och snöandet i veckan har inte varit särskilt besvärligt. På dan är det plusgrader så det känns mer som vår än som vinter. Åtminstone för våroptimister som jag!

18 kommentarer:

 1. Även om nu inte din trappa är så fin, som du skriver, är allt runt omkring den vackert. Jag älskar alla dina klippta former och de strikta häckarna till. Önskar så att jag kunde ha fler här i min trädgård, men det passar tyvärr inte.
  Hej och god helg från Törnrosa

  SvaraRadera
 2. Så overkligt fint!!!
  Fantastiskt att få ha det så där fint året om! Det är så välkomponerat som den finaste tavlan!

  Kram // AH

  SvaraRadera
 3. Du är gullig du som skriver så snällt till mig:)

  Men där är det ju hur grönt som helst! Snygga former, så fint med dubbla häckar.

  Kram,
  Maria

  SvaraRadera
 4. Ja, grönt är skönt och den absoluta favoriten! :)
  Och jag bara dööör av avundsjuka för att det redan blommar hos dig!!! Här lär vi få vänta tills maj innan snön har smält bort och vintergäcken kikar fram... :/
  Krya på er! Stor kram, bästa du!

  SvaraRadera
 5. Du har verkligen lyckats med det gröna, suveränt!
  Kram

  SvaraRadera
 6. Tycker det var extra snyggt med den där "florsockerlika" snön ovanpå allt det gröna! Framhäver de olika gröna formerna så fint.

  SvaraRadera
 7. Du har det så superfint och det är i så fal bara du som ser saker som du vill förbättra. I mina ögon är det perfekt.
  Klart att du får komma i sommar och hälsa på, du är så välkommen.

  Kram Anna

  SvaraRadera
 8. ojoj så mycket fint grönt du har där. Så snyggt med dubbla häckar ! Och murgrönan....avundsjuk ! Suck, jag har konstaterat att rådjuren har gnagt i sig det mesta vintergröna här. Hasselört, gulbladiga trådcypressen, alunrot mm . Men buxbom verkar få vara ifred i år med, får nog försöka föröka lite mer av den om det ska bli nåt grönt här. De äter till och med enebuskar de uschlingarna ! Ja ja, jag får glädja mig åt att det är vitt, så jag inte ser eländet :-)) Ha en fin helg
  Lisa/Lisas trädgård

  SvaraRadera
 9. Vackert! Ja grönt är skönt och vintergrönt är superskönt, men att din trappa är ful håller jag verkligen inte med om.

  Kram

  SvaraRadera
 10. Vackert!!Grönt är en favoritfärg hos mig också.
  Ha en underbar helg!!

  SvaraRadera
 11. En grön entré som möter en under vinterhalvåret är härligt (ända tiden på året jag uppskattar Tujagiganterna) Visst känns det att våren är på väg =) Har du lagt strumporna än? Min är bara på ibland och vinterstövlarna vill jag inte ha med..
  Ha en fin helg / Kram gittan

  SvaraRadera
 12. Blir grön av avund när jag ser din entré! du har lyckats dölja din fula trappa väl.
  Ha en trevlig helg
  Mariana

  SvaraRadera
 13. Du får gärna flytta ful-trappan (all inclusive) hem till mig:-). Din entré är verkligen inbjudande och ombonad. En vackert grön-skön oas.

  Hoppas att ni mår bättre nu!

  Kram Eva

  SvaraRadera
 14. Härligt med lite grönt när allt är VITT VITT VITT ute och mer blir det....snöar hela tiden...jag som längtar efter våren!
  Snyggt det där partiet på framsidan....

  SvaraRadera
 15. Oj så vacker entré du har med allt grönt!! Tjusiga dörrar oxå. Gillar!!! Här skymtas inte mycket grönt. Våren känns mycket långt borta. Tur att man kan starta den i växthuset istället :-)

  Stor kram
  Charlotte

  SvaraRadera
 16. Underbart fint! I Stockholm bara snöar det och de där små julrosknopparna man kunde skymta för en sekund i januari är täckta av snö och åter snö. Skidåkning är förvisso en trevlig syssla medan man väntar på våren:)

  SvaraRadera
 17. UTROLIG FLOT, ENKELT OG OVERBEVISENDE!!

  Go dag
  Kjeld Slot

  SvaraRadera
 18. Din entre är super fin och så vackert med det oklipta klotet, allt ska inte vara perfekt. Nu håller jag med dig att våren gärna får komma för nu har jag kli i fingrarna att få komma igång med trädgårdsarbetet.

  Kram Anna

  SvaraRadera

Så kul att få en hälsning från dig, tack! /Katarina