måndag 28 maj 2012

Sommar, sommar

Vilken sommar vi har, helt underbart!
Jag är ute all ledig tid och vacklar in vid niotiden, trött men mycket nöjd.
Allium och frösådda aklejor samsas i carportrabatten.
Vita allium, mmmm
Klippsäsongen är i full gång, jag har klippt några ligusterklot och den svängda häcken. Trots att buxbomskloten är väldigt lurviga får de vänta, kanske jag inte klipper dem alls i år, jag vill inte skapa nya angreppsytor för svampen. Peppar, peppar ta i trä, men de ser faktiskt gröna och friska ut. Jag håller tummarna för en torr och svampovänlig sommar!

23 kommentarer:

 1. En fantastisk flott hage som jeg henter mye inpirasjon fra! Den er så godt oppbygd- flott ramme og struktur! Jeg har plantet allium for første gang og de har ennå ikke kommet i blomst- gleder meg veldig!
  Ønsker deg en fin uke
  Mvh Monica

  SvaraRadera
 2. Hej,

  Först och främst; vilken härlig trädgård - verkligen superfin!

  Jag är nyfiken...vilka lila växter är det du har tillsammans med din allium måntro?

  MVH
  Linn

  SvaraRadera
 3. Hvor ser der skønt ud i de have. Jeg krydser også fingrene for, at dine store smukke buksbom ikke bliver angrebet.

  SvaraRadera
 4. Superfint aklejorna är så vackra. SJag gick just och tittade på mina klot ivkäll och konstaterade att dom behövde klippas men du menar att jag ska vänta?

  Tack för senast
  Kram Anna

  SvaraRadera
 5. Hej Linn!
  Roligt att du gillar min trädgård! Tillsammans med alliumarna har jag aklejor i olika rosa nyanser, nepeta och några mörka tulpaner, men de är nästan överblommade.
  Ha det bra!
  /Katarina

  SvaraRadera
 6. Visst är det helt underbart! Jag kommer inte heller in förrän sent varje kväll. Inte en minut vill jag missa utomhus.

  Dina vita allium är ursnygga!!!

  Jag tänker liksom du att jag nog hoppar att klippa buxbomen i år.

  Kram
  Maria

  SvaraRadera
 7. Det ser helt fantastisk ud i din have. Jeg har nogle få buxbom og plejer kun at klippe dem i august, men havde overvejet at klippe dem tidligere i år - nu er jeg i tvivl om jeg skal klippe dem overhovedet........

  SvaraRadera
 8. Jag velade, ska jag eller ska jag inte - men jag valde att klippa mina bux.

  Så fint du har det med allium och aklejor - de matchar varandra så fint med de olika formerna.

  Kram

  SvaraRadera
 9. ....som altid ser det jo himmelsk ud hos dig søde Katarina......så grønt og frodigt. Nyd sommervarmen mens vi har den ;0)

  Knus Dorthe

  SvaraRadera
 10. Oh, vilken underbar allium-rabatt du har,blir riktigt avundsjuk! Jag älskar alla dina fina gröna klot, så jätte-snyggt! Din trädgård inspirerar verkligen./Titti

  SvaraRadera
 11. ÅÅ så fint!!!
  Ha en underbar dag!!

  SvaraRadera
 12. Så fint med alla dina allium!!! Vita allium är något så extra speciellt. Har inte riktigt prioriterat att skaffa sådana förut, men nu så, är ett gäng beställda och klara inför höstens begivenheter. Förstår att klippsaxen är vässad och att du är i full gång :-)) Såg faktiskt att jag också behöver klippa mina spireaklot nu redan. Men så skönt det låter Katarina att dina buxklot ser bra ut so far. Håller också tummarna för en torr och svampovänlig sommar.

  Kram, kram
  Charlotte

  SvaraRadera
 13. Underbart vackert! Ang om att klippa buxbom - mina ser så fruktansvärt vildvuxna ut. Varför tror du att det är bättre att vänta med klippningen?

  /Anja

  SvaraRadera
 14. så vackert med det lila som svävar över det gröna! Håller tummarna för din buxbom, hårt!

  SvaraRadera
 15. Dom lila blommorna svävar som ett moln ovanför allt det gröna, så fint!!
  Kram
  Mariana

  SvaraRadera
 16. Det är lika vackert som alltid hos dig Katarina! De vita Alliumen... undrar just vart mina sådana tagit vägen???

  Buxbumen ska man kanske hoppa över klippningen på i år precis som du säger. Mina krukodlade samt de lite större på lekplatsen har klarat sig ifrån svamapgrepp men dessvärre har de fått buxbomloppan istället =(
  De krukodlade var översållade och lämnades på återvinningen i helgen medan de på lekplatsen ser lite bättre ut och de ska nog få sig en behandling i hopp om tillfrisknande. Sen har jag ju ett tiotal småttar i en pallkrage och de är sååååå fina! Lurviga av nytillväxt och så friska i färgen att man blir alldels till sig - jag hoppas innerligt att alla "baccilusker" låter dem vara.
  Ha det gott och njuuuuut / Kram gittan

  SvaraRadera
 17. Hej Katarina,

  Jag håller med om Buxbomen.. mina ser också fina ut än så länge (vågade t o m klippa dem häromdagen), peppar peppar...

  Din trädgård är ljuvlig som vanligt!

  mvh

  Mathilda i Lund

  SvaraRadera
 18. HEj Katarina!
  JAg ser att du kommit igång med bloggen igen, jag har saknat din fina trädgård i vinter. Tack för att du beskriver bb alternativen så bra. Du, jag har fått nys om en bb-medicin som kanske kommer att hjälpa till. Från en läsare i norrland kom en kommentar som lät intressant. Jag ringde upp henne och skall få info skickad från ett företag i Norge, som precis varit över i England och presneterat sin upptäckt för RHS. Håll tummarna att det nu blir något bra av detta!
  Jag skriver om det när jag vet mer!

  Ha det gott, varmkram H.

  PS Svarta tulpaner+ormbunke= superdupersnyggt!

  SvaraRadera
 19. Jag njuter av dina allium, här blev det inte så många kvar i år...

  SvaraRadera
 20. Så härligt att titta in hos dig. Här kan man alltid få stora portioner med ögongodis. Du har en väldigt vacker trädgård!
  Ha en bra dag!

  SvaraRadera
 21. Vilken prakt!!! Vilka färger!!!

  Ha det gott!
  /Ruben

  SvaraRadera
 22. Vita allium! Så helt underbart. Sånna´ måste jag leta efter. Jättefint med alla dina klot. Har sagt det förut, men bara måste det igen. Mmm.
  Hej från Törnrosa

  SvaraRadera
 23. Så vackert, så vackert det är hos dig! Vita allium måste jag bara skaffa, ja många fler allium över huvud taget. De är ju så fina!

  Nu har jag läst reportaget om dig i Femina, så fint det var och kul att fler får upptäcka din pärla. Så kul det var att träffas, hoppas på fler tillfällen framöver! Kram Hanna

  SvaraRadera

Så kul att få en hälsning från dig, tack! /Katarina