fredag 7 september 2012

Köp och sälj

Oj vad mycket lök jag råkade köpa när vi var i Danmark häromveckan. Nästan industriella mängder, som Claus Dalby, fniss! Och då behöver man ju en rejäl spade, så det köpte jag också.

 
En sådan där snygg, engelsk som man nästan kan ha som prydnad. Men den är bra att gräva med också. Alla förpackningarna med lök fick inte vara med på bilden, då hade jag ju verkat helt ha-galen...

På lördag ska jag för första gången vara med på Lunds trädgårdssällskaps växtmarknad i Botaniska trädgården. Jag har flera gånger tänkt vara med för jag tycker växtmarknader är en utmärkt idé när priserna i plantskolorna rusar i höjden. Och det blir ju en massa växter över när man har en liten trädgård. Det är verkligen en win-win-situation; jag kan få avsättning för växter jag inte får plats med och annars skulle ha slängt och de som köper kan komma över växter till förmånliga priser. Miljöaspekten tycker jag också är viktig, närodlat och inga långa transporter. Öppettiderna är 10-13, kanske vi ses där?

24 kommentarer:

 1. Tänk om vi ändå hade bott lite närmare... Hade varit så kul att komma på växtmarknad. Gillar också att besöka och att vara med på växtmarknader.
  Ja, tulpaner kan verkligen göra en galen av ha-begär... :) Man fattar nästan hur det var där Back in the days i Holland. ;)
  Hoppas det går bra i helgen!
  Kramar!

  SvaraRadera
 2. Tack för tipset. Jag ska absolut försöka komma.
  M och storebror ska på klätterklubben i Lund så då kan ju jag och lillebror dra på växtmarknad.
  Låter som en plan.
  Kram Åsa

  SvaraRadera
 3. Gillar också dom där spadarna! har släpat min ena från England.
  Måste bli bättre på att kruka det jag gräver upp...du har helt rätt.
  Lökbeställningarna blev fler i år än tänkt här med.
  Ha en trevlig helg
  Mariana

  SvaraRadera
 4. Bra tips om växtmarknaden och väldigt bra argument! Själv förfasar jag mig ofta över alla fina växter som kastas i onödan. Det är ju dessutom väldigt trevligt att kunna dela med sig av småplantor och kanske byta med varandra. Och du, din brevlåda är urtjusig! Var har du hittat den?

  SvaraRadera
 5. Världens bästa spade!

  SvaraRadera
 6. Älskar växtmarknader och har byggt min lilla trädgård på mest sådana fynd. Det råkar inte vara så att du kommer sälja av dina fina myrtensticklingar????
  Soffan

  SvaraRadera
 7. Hej HH JaJa! Min brevlåda??? Har jag haft den med på bild? Hursomhelst är den gammal, jag tror vi köpte den på ett byggvaruhus för sådär 15 år sedan... Men jag skulle hellre vilja ha en dansk, med rundat lock...
  Hälsningar
  Katarina

  SvaraRadera
 8. Växtmarknader är bland det roligaste som finns. Senast i lördags gjorde jag fina fynd när Tyresö Trädgårdssällskap hade marknad.
  Lycka till med säljandet!

  SvaraRadera
 9. Hej Soffan! Sälja myrtensticklingar borde jag göra, men jag har inte bestämt mig om jag vill... Man håller på och pysslar med dem ganska mycket, de blir små individer... nää usch vad jag är barnslig... Jag ska gå ut och titta på dem, så får vi se...
  Hälsningar
  Katarina

  SvaraRadera
 10. Hej Katarina!

  Har en fråga ang dina inköp i Danmark. Var köpte du dina lökar(Claus Dalby)?

  Mvh Susan

  SvaraRadera
 11. Varför måste allting kollidera? Så du är med i Lunds Trädgårdssällskap! Där har jag funderat på att gå med, borde kanske göra slag i saken (då kan ju jag också sälja växter "ler")
  Lycka till med försäljningen / Kram gittan

  SvaraRadera
 12. Härligt! Både med lökar, spade och plantmarknad! Jag skall på en imorgon, hoppas att hitta mycket fint. Men det brukar jag vara bra på ;-)
  En sådan där spade hade jag gärna haft, synd bara att den inte funkar i praktiken för mig med min jord. Men som pynt då kanske :-)

  SvaraRadera
 13. Hej Susan! Jag köpte löken på Bilka (en stormarknadskedja som finns över hela Danmark) som samarbetar med Claus Dalby. De har jättefina växter och saker, i Claus Dalby sortimentet, till hyfsade priser.
  Hälsningar
  Katarina

  SvaraRadera
 14. Vad smart med växtmarknader och idén om att slippa gå till "Plantagenställen"! Underbart! Lite som idén med Bondens egen marknad.
  En sån spade har jag och jag har nytta av den väldigt, väldigt ofta. Till och med min sambo som är rätt stor o stark gillar den. Den är lätt och perfekt att plantera med. Dessutom tycker jag att det känns lite lyxigt att använda den. Trevlig helg!/Maria

  SvaraRadera
 15. Snygg spade!!! Tulpaner kan man inte ha för många av..... Så e're bara. Ha-galen eller ej :-))) Kul att ha så nära Danmark.

  Lycka till på växtmarknaden!!!

  Kram
  Charlotte

  SvaraRadera
 16. Nu hittade jag din fina blogg! :) Det blir nog många underbara tulpaner till våren! :) Trevlig helg! Kram / Carolin

  SvaraRadera
 17. Gillar verkligen idén med växtmarknaden. Kanske dyker jag upp. Spaden är väldans fin ;-).

  Kram Eva

  SvaraRadera
 18. Vilken snygg spade.
  Klart du måste ha en sån....och lökar, ja helt självklart...hihi...
  Kram :)

  SvaraRadera
 19. Det giver rigtig god mening at deltage i et lokalt plantemarked - og jeg har hørt, at det er vældig sjovt også :-). Vi har endnu ikke så meget overskud, men en dag er jeg også med! Det giver jo også mere plads til nye køb :-)

  God fornøjelse i morgen
  Birgitte

  SvaraRadera
 20. Lökar får man nog aldrig för många av:-) Fin spade! Bra grävverktyg är ovärderligt tycker jag.
  Hoppas du gjorde några bra fynd på växtmarknaden! kram Sophia

  SvaraRadera
 21. Vilken bra idé med växtmarknaden.
  Hoppas det blev en bra dag!

  SvaraRadera
 22. Var i Stockholm i helgen och bara "råkade" hamna både på Zetas trädgård och Rosendals trädgård. Hjälp (!!!) vad mycket växter och lökar jag hade med mig hem. Helt köptokig, blev jag.
  Har nu bestämt mig för att 2013 ska vara ett helt växt-köpfritt år, men det hindrar mig ju inte från att titta inom Botan i helgen och göra fynd hos dig kanske... :-)
  Kram Camilla

  SvaraRadera
 23. Attans att jag inte viste att du var på Botan i helgen, mamma och jag var på väg dit men fick förhinder.
  Jag håller med om att det är super med växtmarknad, längtar tills jag är där och kan sälja min om sådär 10-15 år...

  Kram Anna

  SvaraRadera
 24. Mmmmm, snygg spadee och lökar ska ju bara många......Låter som en trevlig utflykt:)

  Hemgen var full av aktiviteter så Botans växtmarknad mossade jag och det retar mig allt. Hoppas det gick bra!

  Kram,
  Maria

  SvaraRadera

Så kul att få en hälsning från dig, tack! /Katarina