onsdag 10 juli 2013

Gardens of the white nights

Förra sommaren fick jag ett trevligt mail från ett australiensiskt trädgårdsreseföretag som undrade om de fick besöka vår trädgård på en trädgårdsresa nästa sommar. Fniss, tänkte jag, nu har de väl ändå fått solsting därnere, "down under". Men jag svarade, visst får ni komma, men vi har en väldigt liten trädgård och den är inte mycket att se.
Men jo, de ville komma i alla fall. Jag tänkte så klart att det där, det kommer aldrig att bli av. Men till min stora häpnad, och förskräckelse, fick jag i våras ett mail där man undrade om det var OK att de kommer den 17 juli på eftermiddagen, och hur mycket ville jag att de skulle betala (kolla beskrivningen av resan här). Svälj. Och nästa vecka är det dags. Svälj igen.
Oj oj oj, jag tycker det mesta ser tråkigt ut nu; nepetorna, salviorna, daggkåporna är alla nerklippta. Honungsrosorna  och schersminen är överblommade. Och prärierabatten och gräsen har inte kommit igång. Hmmm. Nåja, de kommer ju faktiskt inte till Lund bara för vår trädgårds skull, vi är bara "förband" till besöket på Maryhill. Och trädgårdsmänniskor brukar alltid vara trevliga. Det märkte jag inte minst idag när supertrevlige Claus Dalby kom på besök.
Han ringde på förmiddagen och frågade om han kunde titta in strax efter lunch. Gissa vem som fick fart att komma ur pyjamasen och hoppa i trädgårdskläderna...

20 kommentarer:

 1. Grattis till flotta trädgårdsbesök, de har redan spanat in din trädgård och vet att de kommer att bli nöjda. Lycka till!
  Kram

  SvaraRadera
 2. Gulp ha ha ha gulp mohaha HJÄLP!!!Vad har du gett dig in på fniss herregud :) :) :) Detta bloggandet vad det kan leda till :) O Herr Dalby det var inte illa vad roligt!!!Såg programmet idag i SVT 2
  Lycka till då med besöket jag tror nog de blir nöjda du har ju så fiiint!
  KRAM från mig!
  gulp....

  SvaraRadera
 3. Oh, vilka besökare!
  Förstår precis känslan av att trädgården inte är "sitt finaste" just nu, (för tänk att man alltid tycker att det är så!) men det är nog bara man själv som tänker så - inte besökarna!
  Av alla dina fina bilder från din trädgård att döma så kan jag inte tänka mig något annat än att de kommer att bli jätteförtjusta i din fina trädgård!

  Kram // AH

  SvaraRadera
 4. Så kul med allt som händer, är väldigt glad för din skull! Vilken fantastiskt fin upplevelse och vackert minne för aussisarna att ta med sig hem. Njut nu av en ny, spännande och rolig erfarenhet! Din trädgård är vacker oavsett årstid och överblomning.

  Lycka till!

  Kram Eva  SvaraRadera
 5. Fniss... (lite halvt hysteriskt fniss..) Celebert besök minsann! ;) I dubbel bemärkelse. Kära Katarina, din trädgård är fantastisk och du har ju vanan inne. Allt kommer gå toppen.
  Stor kram!

  SvaraRadera
 6. Men oj, vilket celebert besök - dags att hissa dannebrogen! Passa på honom så han inte trampar i rabatterna bara! ;-)

  Ha det gott!
  /Ruben

  SvaraRadera
 7. Gratulerer, Katarina! Bildene hos Dalby i dag er SÅ vakre. Vi er heldige som får lov å titte inn til deg!

  Hilsen Hilde

  SvaraRadera
 8. GRATTIS till fullpoängaren!!!!
  /Ruben

  SvaraRadera
 9. Ojojoj... du är ju värsta världskändisen numera ;) Det kommer att gå jättebra ska du se, din trädgård har en så bra stomme, den är alltid vacker!!!
  Kram gittan (med alla skämshörnen)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag läste nyss på Claus blogg att er trädgård kommer med i hans bok -Den hvide have - så roligt! GRATTIS!!!
   Kram gittan

   Radera
 10. Gud så roligt, och så läskigt! Herr Dalby, minsann. Jag hade nog kissat på mig... Men din trädgård är fantastisk, och du behöver inte vara ett dugg nervös. Bara njut! Kram!!!

  SvaraRadera
 11. Sikke dejlige billeder af en skøn have.

  SvaraRadera
 12. Hej. Et stort grattis, tænk at folk kommer hele vejen fra Australien, jeg synes du skal klappe dig på skulderen og strække dig højt op. Det er så flot!

  SvaraRadera
 13. Men, vilka roliga trädgårdsbesök! Fast lite nervöst också... Men det brukar ju vara så att det man minst anar är det som besökarna är mest intresserade av. Kram Kristina

  SvaraRadera
 14. Tack för en trevlig eftermiddag, underbart prat. Som jag sa så kommer det bli super roligt och säkert jätte trevligt med down under besök. Det är trevliga människor som jag kommer ihåg sen min resa dit. Att sen få fin besök av självaste Herr Dalby är ett supert fint besyg för er så superfina trädgård, alla kommer häpna.
  Glöm mig ej ang dom där plantorna... :)

  Kan jag komma en dag och titta på din fina trädgård? Glömde i min iver att fråga.
  Kram anna

  SvaraRadera
 15. Det är ju ett himla bra "betyg" att få så fina besök! Grattis!

  SvaraRadera
 16. Kære Katarina. Gratis med de fine besøk :-)
  Jeg glæder mig til, at se mere om det her på din blog!
  Kram Gro

  SvaraRadera
 17. Du kan vara helt lugn. En av de finaste trädgårdarna i världen har du! Tids nog förstår nog även du det;) Kram

  SvaraRadera
 18. Du har ju en FANTASTISK trädgård, Katarina. Blir alldeles glad :-). Har kollat din blogg lite diskret i något år, eftersom jag inte är registrerad blogganvändare. Men nu MÅSTE jag skriva sedan jag såg Claus bilder av din trädgård. Så roligt att se fler delar av den. Varm kram från en annan trädgårdscatarina i zon 1 (Trelleborg). Har en trädgårdssida på Facebook som heter Trädgårdsfröjd. Kanske vi ses en dag....:-)

  SvaraRadera
 19. Vilka roliga trädgårds besök!!! Roligt att Kung av trädgård Claus Dalby ringer på fm och säger att han kommer efter lunch. Jag förstår att du flög ur pyjamasen. Jag måste kolla upp hans bilder av din trädgård säker något helt magiskt! Allt gott Mari

  SvaraRadera

Så kul att få en hälsning från dig, tack! /Katarina