onsdag 7 augusti 2013

Vad i hela världen

... skulle jag ha gjort om jag inte hade haft trädgården och mitt trädgårdsintresse? Jag kan bara inte föreställa mig det. Det är ju inte bara ett fritidsintresse som jag ägnar mig åt ett par timmar i veckan utan något som är närvarande jämt.
Hade jag kunnat bli så passionerat intresserad av något annat? Och vad skulle det kunna vara? Frimärken??? Datorspel??? Golf??? Det är så osannolikt så det finns bara inte!

Snyggt i trädgården nu är mina hortensior som jag köpte på Bilka när Maria och jag var där i början av april. Sedan har de stått i skuggan på framsidestrappan och bara blivit snyggare och snyggare. De var vita från början, men jag går och väntar på att de ska börja "vissna" och bli så där snyggt rosagröna. Maria var här och hälsade på igår och hon ville se hortensiorna på bloggen, så här är de. 

Torrt är det fortfarande, vi fick ca 10 mm regn i förra veckan men vi kunde tagit mer. Mycket mer. Prognosen lovar regn men det är bara ljug för det kommer inte en droppe. Och det trots att jag lämnar dynorna ute. Idag kändes det riktigt svalt; ca 25 grader mot de vanliga 29-30.

15 kommentarer:

 1. Jag kan bara hålla med! Vad hade jag gjort annars? Ja, jag vet vad jag inte hade gjort: Drejat keramik, sjungit i kör, broderat eller sytt. Det vet jag för alla dessa aktiviteter har jag testat utan att fastna. Det var först när jag fick min trädgård som jag hittade hem :). Såg väderprognosen för igår. Ja, det ser ju lovande ut. Men när det väl är dags är det ändå Helsingborg som får det... ;) Kram Hanna

  SvaraRadera
 2. Snyggt med "diamanter" på perukbusken!

  Ha det gott!
  /Ruben

  SvaraRadera
 3. Ja säg det vad gjorde jag förrut?Tack o lov för trädgården :)
  De dära SMHI ger jag inte mycket för!Igår hade vi skyfall o åska men enligt SMHI sken solen...jag säger då det.
  KRAM från mig!

  SvaraRadera
 4. Vad fina Hortensiorna är!!! gillar dom när dom är så där mogna!
  Känner mej också snuvad på regnet det blir ju inget av regnet dom lovar...
  Kram
  Mariana

  SvaraRadera
 5. En saker är säker inte skulle jag ha samlat frimärken iallafall:)Men jag har en massa andra intressen också som jag kanske skulle ge mera tid, men det är inte säkert det heller....för trädgården ger mig vad jag behöver i skapandet.
  Ha en underbar dag!!

  SvaraRadera
 6. Jag kan fråga mig detsamma, trädgården upptar tid året runt, en sund verklighetsflykt tycker jag.
  Läckra hortensior!
  Kram

  SvaraRadera
 7. På våren, när det är som allra ljuvligast och allra mest att göra i trädgården, så brukar jag undra vad i hela friden folk som inte har trädgård GÖR med all sin tid!?! Men jag antar att de flesta har NÅGOT som upptar mycket av fritiden.

  Jättefina hortensior. Gillar också när färgen går över i det där grön/rosa. Och fina krukor!

  Kram // AH

  SvaraRadera
 8. Ja, vad skulle man gjort utan sin trädgård.

  Åh, så snygga hortensiorna är på bild också:). Bra fotat!

  Tack för igår! Supertrevligt som alltid.

  Kram,
  Maria

  SvaraRadera
 9. Jag kan bara hålla med dig. Vad skulle man gjort? Ingen aning. Att en trädgård och ett intresse kan få en att må så bra.

  SvaraRadera
 10. Ja, och jag säger tack och lov för ditt trädgårdsintresse så att vi andra kan få ta del av allt det vackra du bjuder på!:-)

  Kram kram

  Eva

  SvaraRadera
 11. Visst är det underbart och vad skulle vi gjort utan våra trädgårdar. Fast det är tur att det kommer olika åstider så man får gjort lite annat också...
  Hortensiorna är super fina.

  kram Anna

  SvaraRadera
 12. Tur vi har vårt trädgårdsintresse! Vet inget som skänker mig sådant lugn när hjärnan behöver varva ner som att vara i trädgården och trädgårdera en stund. Och lite hederligt trädgårdsslit med olika projekt är inte dumt det heller! Kram Kristina

  SvaraRadera
 13. Ja nog önskar vi oss regn alltid, som tur är så har vi fått några mm nu :)
  Ha en skön helg.
  Kram

  SvaraRadera
 14. Så fint du har det,kan man besöka din trädgård på trädgårdsrundan? I så fall vilket datum.

  SvaraRadera
 15. Hej Katarina

  Vad skulle jag ha gjort om jag inte hade din blogg att få inspiration från:=)
  Har rustat hus i sju år och nu skall vi äntligen börja med trädgården! Är sååå tacksam för att du så generöst bjuder på bilder och kunskap som en annan nybörjare kan ta till sig!

  Förstår att ni är ett gäng i zon 1 som träffas då och då. Kan inte låta bli att vara lite avundsjuk och ändå hoppats att jag åtminstone vore en fluga som kunde både se, uppleva och höra och ta till mig allt ni har att berätta:=)

  Är dock MYCKET GLAD att få kika in här då och då för att inspireras av din smakfulla trädgård och fingertoppskänsla:=)

  Sensommarhälsningar Iren

  SvaraRadera

Så kul att få en hälsning från dig, tack! /Katarina