söndag 17 november 2013

Ute hela dagen

Så skönt i dag, ca 10 grader, vindstilla och sol. Och söndag! Då vet jag var jag vill vara.
Jag gick ut vid tiotiden och kom in igen nu på eftermiddagen. Nästan som på våren.
En skön dag utan måsten då jag bara har gått omkring och pysslat med det jag hade lust med. Som lite nytt på bordet vid trappan. Bort med pumpor och in med mulliga kuddmossekransen, hyacinter och äpplen.


Mina tulpankrukor fick komma i jorden i dag, skönt att ha det gjort medan vädret fortfarande är drägligt. Det här måste vara en av de skönaste höstarna på länge. Hoppas det varar. Jag har bara tagit in myrtnar och snötörlar, allt annat är kvar ute.

Tack för alla snälla kommentarer om vår medverkan i Claus Dalbys nya bok! Jag är mycket förtjust i hans böcker och har flera stycken. Att de är på danska tycker jag är helt OK, dels går det att förstå danska för det mesta och dels tycker jag att bilderna (och bildtexterna) är det absolut viktigaste i trädgårdsböcker. Jag brukar beställa dem på Adlibris som har bra priser och låga fraktavgifter.

13 kommentarer:

  1. Wunderschöne Bilder....ich liebe sowas...

    Viele Grüße Erwin

    SvaraRadera
  2. Har också varit ute en stor del av dagen, det har varit så skönt väder. Satt tulpanlökar i krukor, inspirerad av dig. Var i valet och kvalet om de skulle stå ute en stund till eller ställas i källaren eller göra som du, gräva ner dem. Det blev källaren, hoppas bara det inte är för varmt. Så fint du har ordnat det på trappan, så inbjudande!/Kram Merja

    SvaraRadera
  3. Ja, vilken härlig dag! Skogspromenad i Prästaskogen och sen lite pysslande på framsidan. Mina pumpor åkte också idag.

    Åh, det är så kul att ni är med i Claus bok. Står högt på min önskelista i jul.

    Ser fram emot den 4:e. Ännu mer efter ett besök på Flyinge plantskola igår som inte var så upplyftande.....

    Kram,
    Maria

    SvaraRadera
  4. Ja hela helgen har varit kanonfin!
    Vad fint du gjort jag har så svårt att komma igång o 'vinterpynta' när det sånt här väder men lär väl ångra mig när snön ligge o jag ingen mossa har ;-)
    KRAM från mig!

    SvaraRadera
  5. Vilken vacker mosskrans, nu blev jag väldigt sugen på att förnya lite på trappan!
    Kram lotta

    SvaraRadera
  6. Tänk om helgerna kunde fortsätta vara så här... Underbart. Mosskransen stod jag med i min hand för en vecka sedan och velade, supersnygg.

    Kram kram Anna

    SvaraRadera
  7. Stort grattis till medverkan i boken!! Jag har bläddrat i webversionen och kände direkt de fina bilderna från dig :-)) Jamen vilken helg det varit. Även här uppe hos mig har det varit varmt och skönt. Har också varit ute och njutit.

    Vilken underbar mosskrans. Mysigt bord!!

    kram

    SvaraRadera
  8. Hvem i all verden skulle tro at det var november??!! Fantastiske bilder med masse grønt. Du tar sånne fine bilder. Alltid fint å titte innom hos deg.

    SvaraRadera
  9. Så jättefint. Älskar mossa och allt man kan göra med den.
    kram

    SvaraRadera
  10. So beautiful are the photos!
    Greetings from Holland, RW & SK

    SvaraRadera
  11. Så fint du har det Katarina! Får jag fråga var du hittat den fina kransen av kuddmossa. Såg att Zetas hade, lite långt till Stockholm när man bor i Skåne:) Med vänlig hälsning Susanne

    SvaraRadera
    Svar
    1. Nä, jag har inte varit Stockholm. Tyvärr, för jag skulle gärna besöka Zetas! Mosskransen köpte jag på Bloom i Lund. Den var tyvärr inte särskilt billig, men ibland får man kosta på sig lite lyx, varför inte i form av en mosskrans?!
      /Katarina

      Radera
  12. Underbar kuddmossekrans. Fint med hyacinter i!
    Ha det gott!

    SvaraRadera

Så kul att få en hälsning från dig, tack! /Katarina