torsdag 16 januari 2014

Iskonvaljer

... måste väl vara en av de allra, allra sötaste "julblommorna"?
Och de är minst lika söta efter jul. Och tur är det eftersom jag var lite sent ute med att börja driva dem.
Efter att ha misslyckats flera gånger tidigare år hade jag nästan gett upp hoppet om att kunna njuta av denna sirliga, väldoftande skönhet. Men en väninna övertalade mig att försöka en gång, och gav mig tre groddar, tack för det M! För nu gick det ju jättebra!
Och inte nog med det; mina julrosor, som jag plockade in i förra veckan, de flesta i knopp, har nu slagit ut. Kolla denna!
Och denna! Jag ångrar inte en sekund att jag tog in dem.

Eftersom ute har drabbats av ett läskigt snöfall är jag glad att jag har detta att titta på inne, riktig januarilyx för mig.

13 kommentarer:

 1. Vackert!!! Men har ni snö i stan? Här har det iofs snöat hela dagen men det ligger inget kvar på marken... Hoppas det är snabbt övergående och att våren kommet tidigt i år!!!!
  Kram gittan

  SvaraRadera
 2. Så fina julrosor och vilken färg sedan! Iskonvaljerna är också fina, och det måste vara kul att ha drivit upp dem själv.
  BirgittaM

  SvaraRadera
 3. Det märks verkligen att du älskar blommor!! Precis som jag :-) !! man får inte nog.
  Så ljuvliga de är både liljekonvaljen och julrosen. Liljekonvalj ska jag försöka driva någon gång när jag har förutsättningarna.

  SvaraRadera
 4. Hej. Godt at dine juleroser blev så fine og slog ud i blomst. Det var godt, at du gjorde det! Iskonvallerne er godt nok fine også.

  SvaraRadera
 5. Iskonvalj, bara namnet är vackert, liksom julros.
  Kram

  SvaraRadera
 6. Iskonvaljer....mmmm, det tål att smaka på....hade inte ens en aning om att de fanns.....blir nog till att försöka hitta några sådana till ett annat år.....själv har jag varit i blomsteraffären och köpt på mig några vita julrosor för halva priset....hoppas jag klarar av dem till dess snön är borta och jag kan plantera ut dem.

  SvaraRadera
 7. Underbara julrosor och de där iskonvaljerna.... Njuter av dina bilder!
  Ha det gott!
  /Katarina

  SvaraRadera
 8. En riktig skönhet iskonvaljen! Jag har sparat min från julen och den står nu i källaren, tänkte se om jag kunde hålla liv i den. Ge mig gärna litet tips Katarina!
  Din julros är verkligen söt med sina fräknar, jag måste verkligen köpa på mig några mörka skönheter och plantera ut i trädgården. Kram Merja

  SvaraRadera
 9. Underbara iskonvaljer, har aldrig köpt/drivet det själv, men de var ju jättefina! Vilken tur att du tog in några julrosor, nu när snön kom och allt.
  Kram Kristina

  SvaraRadera
 10. Vackra bilder!!
  Konvaljer är så fina! har en kruka med förra årets som har torkat med blommorna kvar, lite knäppt kanske mej jag tycker dom är fina.
  Kram
  Mariana

  SvaraRadera
 11. Åh så smukke og fine de er......og så bare tanken om duften Katarina :0)

  Knus Dorthe

  SvaraRadera
 12. Iskonvaljer - så vackra. Vad bra att du försökte igen. Väntar med spänning på att min julros ska slå ut för att få njuta av den fantastiska färgen. Får se ifall jag låter den stå kvar, men jag sneglar lite på mina glasvaser.

  PS! Låter jättekul med en ny bokträff och jag kommer gärna hem till dig. Vi hörs av via mail och bestämmer en tid.

  Kram kram

  Eva

  SvaraRadera

Så kul att få en hälsning från dig, tack! /Katarina