torsdag 3 juli 2014

Besök från andra sidan jordklotet

Även i år fick vi besök av en busslast australiensiska trädgårdsresenärer. De är så glada och entusiastiska, det är ett rent nöje att ha dem här. Men en liten utmaning är det att prata trädgård på engelska, tur att de oftast begriper de vetenskapliga namnen. Och ibland kommer jag ihåg namnen. Eller också får man dra till med något man kommer på som låter bra.
Besöket föregicks av en febril aktivitet eftersom här har varit en byggarbetsplats hela våren. Men nu börjar vårt trädgårdshus bli klart. Eller klart och klart, det återstod väldigt mycket arbete när byggarna hade gjort sitt så maken, sonen och jag har jobbat intensivt med anläggningsarbete de senaste dagarna (ja OK, i vanlig ordning var det maken som fick slita mest). Nu återstår att bygga plank mot bilen, sätta upp hyllor i förrådet, vitlasering och inredning i orangeriet osv, osv. Ligga i hängmattan på semestern? Nja...

9 kommentarer:

 1. Nu blev jag nyfiken på era projekt. Hoppas du lägger ut lite inspirerande bilder när det börjar bli klart.
  Ha det fint!
  Hälsningar Malin

  SvaraRadera
 2. Wow, ett trädgårdshus som ser ut att vara något alldeles extra och jag är inte förvånad. Vill se mera! Förstår att du får långväga besök.
  Kram

  SvaraRadera
 3. Håller med föregående att det skulle vara jättekul att få se mera!
  Haha - så praktiskt att kunna tala lite latin med australiensarna! Bra med ett universal-språk när det gäller växter!
  Fint som vanligt på din bild!

  Kram // AH

  SvaraRadera
 4. Skikkelig vakre bilder av trädgården! Den ser jo helt prikkfri ut, så jeg tror nok at de australske trädgårdsturistene fikk mye god inspirasjon hos dere :-) Ha en fortsatt fin kveld.

  Stein

  SvaraRadera
 5. Fullt upp med andra ord:) Hoppas ni hinner njuta oxå.
  Ser jätte fint ut på bilden!
  Trevlig helg!

  SvaraRadera
 6. Åh, så vackert det ligger! Kan skymta en del av taket med taklökar. Ser verkligen fram emot att få sitta där inne och "bubbla". Behöver och vill du smyga ifrån vet du att det finns fler hängmattor, eller dagbäddar, att ta igen sig i.

  Kram kram Eva

  SvaraRadera
 7. Jag tänkte på dig när jag läste i tidningen i morse att de besökt Lund igen :) Men du, så fint ert trädgårdshus ser ut att bli och med sedum på taket... Det vill jag har på garaget när vi ska byta plåttaket men maken är aningen skeptisk så vi får se hur det blir med den saken. Fullt upp är det väl alltid med hus och trädgård ;) Men känner jag dig rätt så ser du nog till att hinna njuta också / Kram gittan

  SvaraRadera
 8. Hi Katarina,
  what a lovely garden path!
  Have a sunny weekend
  Elisabeth

  SvaraRadera
 9. Här hittar jag en till vacker trädgård genom en annan blogg. Martas rike tror jag den hette.
  Vackra trädgårdsbilder här.
  Tack för ögonfröjden!

  SvaraRadera

Så kul att få en hälsning från dig, tack! /Katarina