torsdag 2 juli 2015

92... eller kanske 97?

Ja, hur många klot har jag egentligen? Första gången jag räknade blev det 92. Men andra gången jag gick runt och räknade kom jag upp i 97!
 Nåja, många är de så jag får mitt lystmäte av klippning. Ligusterkloten klipper jag flera gånger per säsong medan buxbomskloten får nöja sig med en frisering per år. Eller bara vartannat år, buxbomssvampen gör att jag är mer försiktig med dem.
Ute vill jag i alla fall vara precis hela tiden, tack vare rosorna är hela trädgården ett doftparadis. Mest bidrar honungsrosen, den har klätt in ett helt träd.
Korstörneträdet börjar bli stort, jag tror det är 7-8 meter nu. 

Vädret är betydligt bättre denna veckan, helt klart sommarväder, igår var det 25 grader. Så nu kan jag inte förstå varför jag längtade efter vinterjackan i förra veckan.

Tillägg: Jag har 97 klot (cirka) för att jag tycker de är snygga och för att jag gillar att klippa, det är inte ett dugg synd om mig som, jag njuter! Dessutom är en del väldigt små, bara knappt 10 cm i diameter, de klipper jag på 30 sekunder.

18 kommentarer:

 1. Jag kan ju inte låta bli att imponeras, nästan 100 klot! Framförallt, arbetet med klippning, vilken arbetsmyra du måste vara! Ändå hinner du med en massa böcker i solstolen! Nu får jag nog skärpa till mig lite... :)

  I år kommer min relativt nysatta honungsros att blomma och det ser jag verkligen fram emot. Din ser ju helt fantastisk ut!

  Njut av den underbara sommar som äntligen har kommit!
  Kram Cathrine

  SvaraRadera
 2. Ha ha - du är inte klok! Så många klot! Det är ju helt fantastiskt! Så otroligt fint med den där massverkan som det blir! Och hjälp, så mycket du har att klippa... :-)

  Kram // AH

  SvaraRadera
 3. Lite skillnad i antal mot vad jag har men fler ska det bli. Fast jag kommer nog aldrig att komma upp i dina antal. Ditt korstörne ser ju helt fantastiskt ut, ännu en gång skillnad mot mitt. Första året och lite pinnigt, fast rätt fint när bladen slog ut. Kram till dig!

  SvaraRadera
 4. Lite skillnad i antal mot vad jag har men fler ska det bli. Fast jag kommer nog aldrig att komma upp i dina antal. Ditt korstörne ser ju helt fantastiskt ut, ännu en gång skillnad mot mitt. Första året och lite pinnigt, fast rätt fint när bladen slog ut. Kram till dig!

  SvaraRadera
 5. Lite skillnad i antal mot vad jag har men fler ska det bli. Fast jag kommer nog aldrig att komma upp i dina antal. Ditt korstörne ser ju helt fantastiskt ut, ännu en gång skillnad mot mitt. Första året och lite pinnigt, fast rätt fint när bladen slog ut. Kram till dig!

  SvaraRadera
 6. Imponerande med så många klot, det är så snyggt. Jag har inte ett enda:)
  Åh har din honungsros redan slagit ut, jag missar min i år...
  Sommarkram från Maria

  SvaraRadera
 7. Å, vad skönt att det inte är jag som ska klippa alla kloten! Men visst är det tokvackert.
  Allt gott
  Anette

  SvaraRadera
 8. Ojojoj så många klot men vackert är det. Har en dröm om några jag med, vi får väl se när det blir av:) Ha det fint!
  Varma hälsningar,
  Sofie

  SvaraRadera
 9. Klotklippning... Jag har bara ett. Ett endaste ett. Buxbom. Inte så stort, inte heller väldigt litet. Men jag har inte fått in klotklippningstekniken. Än. Kanske en framtida tävlingsgren, likt fårklippning... =oP
  Så vackert med alla dina klot, skulpturer. Doften av rosorna, mmm.
  Allt gott!
  /Katarina

  SvaraRadera
 10. Det riktigt lyser om Korstörnet!! snyggt!
  Ha de bra
  Mariana

  SvaraRadera
 11. Närmare 100 klot har du, en ansenlig mängd! Vilka härliga kontraster i din trädgård.
  Kram

  SvaraRadera
 12. Så vackert med trädgårdsklot men det låter nästan som om de är lika svårräknade som får.

  Ha en fortsatt fin helg.
  Elisabeth

  SvaraRadera
 13. 97! Oj! Du hade naturligtvis inte haft så många om du inte gillade att pyssla om dem. Såå vackert!
  Må så gott!

  SvaraRadera
 14. Väldigt fina klot och jag gillar också att ansa mina!! Värre var det idag med min hundra meter hagtornshäck som är vass och man står i ett dike med meter högt gräs runt om!!! Då undrade jag vart alla karlar var som kunde hjälpa till!!!

  SvaraRadera
 15. Så många vackra klot, det ser ut som böljande kullar i ett engelskt landskap... Gissar att det är lite meditativt att gå där och klippa och klappa lite på dem :)
  Kram Kristina

  SvaraRadera
 16. Oj så många.korstörne satte jag i år och hoppas sååå på att det ska klara min zon. O sommaren ja, den kom o gick igen, i torsdags var det 32 grader här och idag 14 grader och regn.
  Semesterdagarna börjar sina, nu gäller det att ta vara på dem ändå, ibland lättare att säga än att göra. När man vill ha värme!
  Och bor i en liten sylta. ;) vacker ros o alla klot!

  Kram Ewa :)

  SvaraRadera
 17. Jättefint med allt det gröna. Tycker också om att frisera. :-) Hälsningar Lena

  SvaraRadera
 18. IMPONERANDE SIFFRA!! Så snyggt med alla kloten i varierande storlekar och snygga även vintertid:) En fråga...har några liguster häckplantor över som jag tänkte prova att börja klippa till klot. Vilken höj är bra att starta på, för att få en bra och tät rund form? Tacksam för svar:))
  Ha det gott!

  SvaraRadera

Så kul att få en hälsning från dig, tack! /Katarina