fredag 17 juli 2015

RHS Garden Wisley

Den första trädgården på vår lilla trädgårdsresa till sydöstra England var Royal Horticultural Societys trädgård Wisley, läs mer här. Med bl a stort växthus (the Glass House), alpinhus, långa perennrabatter, trädgårdsbibliotek (sevärt), shop med massor av trädgårdslitteratur (svårt att välja), enorm plantskola mm.
En jätteanläggning där man kan spendera mycket tid, vi orkade bara titta på en bråkdel. Det jag blev mest förtjust i var biblioteket, bokshopen och jättefjädergräset, Stipa gigantea, som förekom i många planteringar.
Ett gräs jag har försökt introducera i min egen trädgård, men än så länge har det bara fått blad och inga av de vackra havreliknande vipporna. Men än har jag inte gett upp, det överlevde ju vintern i alla fall.

Mer än två trädgårdar per dag är svårt att orka/hinna med tycker jag. Det beror så klart på hur stora och intressanta de är. Många av trädgårdarna öppnar dessutom först kl 11 och stänger kl 17, vilket också gör att det är svårt att hinna med fler än två. 

Fortsättning följer.

PS Jag måste säga det igen; vilket underbart sommarväder vi har, drygt 20 grader och soligt, jag älskar det! DS

4 kommentarer:

 1. Verkligen storslaget.
  Ja gissa om jag blev överraskad när Claus Dalby kontaktade mig.
  Kram

  SvaraRadera
 2. Besöka trädgårdar i England är alltid trevligt!
  Tack för inbjudan kommer gärna och besöker dej när vi åker ner till Skåne nästa gång.
  Ha en fortsatt njutningsfull resa.
  Mariana

  SvaraRadera
 3. Härligt att få följa din resa genom dina bilder. Det ser verkligen fint ut. Önskar dig en fin kväll! Kram Merja

  SvaraRadera
 4. Vad härligt det ser ut när man ser alla dina fina bilder. Så mycket inspiration och så mycket intryck att uppleva och smälta. Önskar dig en fortsatt fin resa till dessa underbara platser där så kunniga och engagerade trädgårdsmänniskor skapar så vackra miljöer.
  Ha det fortsatt riktigt gott! Anna-Karin

  SvaraRadera

Så kul att få en hälsning från dig, tack! /Katarina