lördag 7 november 2015

Det sprakar

Man kan inte säga att november är enbart grått och dystert.
Tvärtom, det är nog en av årets mest färgstarka månader.
Det sprakar ju av färg! Förra veckan satt löven på körsbärsträdet. Men nu har vi finaste mattan på terrassen.
Jag älskar de här färgerna, så snyggt mot de gröna buxbomskloten. Men det gäller att passa på och njuta av prakten, snart blir de blöta och hala och måste sopas upp.
Kopparlönnen är inte dum den heller. Bra att den färgpeakar så här sent så att inte allt kommer på samma gång, ullungrönnen började få höstfärger för mer än en månad sedan.
Bokhäckarna håller på att anta årets snyggaste färg. Hur man kan välja avenbok, som tappar sina blad på hösten, istället för bok som håller kvar sina kopparfärgade blad över vintern är obegripligt för mig. Men det är så klart olika tycke och smak.

Fortsatt trevlig hösthelg!

18 kommentarer:

 1. Underbara höstbilder! Håller med dig att Hösten INTE är grå och trist :)
  Ha en fortsatt skön helg

  SvaraRadera
 2. Körbärsträdens höstfärger är lite underskattade tycker jag - de får ju lika fina färger som lönnar och andra "höststjärnor".
  Häckplanteringen på sista bilden är ju genialisk - är det en egen idé eller har du/ni hämtat inspiration från någon annan plats?
  Trevlig helg!
  Anna

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Anna! Äntligen kom jag ihåg att svara dig. Häckarna är satta så för att de ska dölja komposthörnan, dels från huset och dels från gången. Så enkelt var det!
   /Katarina

   Radera
 3. Det har verkligen varit en underbart gul höst!. Så fantastiskt med alla löven som fallit platt fall till marken. Ingen vind som virvlat runt dem och gjort högar bäde här och där.
  Är inne på samma linje som du angående bokhäcken. Jag tycker de har vackrare blad under hela säsongen även vintern. Vi har satt en ny häck mot grannen. Blev bok! Ska bli spännande att se hur den bli☺
  Trevlig helg
  Milla

  SvaraRadera
 4. Det har verkligen varit en underbart gul höst!. Så fantastiskt med alla löven som fallit platt fall till marken. Ingen vind som virvlat runt dem och gjort högar bäde här och där.
  Är inne på samma linje som du angående bokhäcken. Jag tycker de har vackrare blad under hela säsongen även vintern. Vi har satt en ny häck mot grannen. Blev bok! Ska bli spännande att se hur den bli☺
  Trevlig helg
  Milla

  SvaraRadera
 5. Underbara färger hos dig. Bokhäckarna är supersnygga.
  Kram Maria

  SvaraRadera
 6. Mina favoritfärger, så vackert till ert hus också. Har jag missat bokhäckarna hos dig, så fina.
  Kram

  SvaraRadera
 7. Det må jag säga, vilken färgprakt! Skulle gärna gå där bland löven i din gång och sparka så där härligt på löven som man gjorde som barn :)
  Gillar också dina arkitektoniska bokhäckar - så stilrent och snyggt!

  Fortsatt fin helg till dig,
  kram Cathrine

  SvaraRadera
 8. Så himla snyggt med tre häckar i olika höjder!! Att de även är av olika sort gör ju inte saken sämre för helhets intrycket. Kul att se hur det ser ut vid entrén med all buxbom och kopparlönnen...suck...:) Så smakfullt vacker! Njuter som vanligt av att få titta på allt fint och så genomtänkt i eran trädgård.
  Ha en skön söndag!

  SvaraRadera
 9. I år har vi verkligen kunnat njuta av vår underbara höst. Jag älskar de färgerna de ger mig ro och lugn. Luften är så klar och de är tyst på nåt sätt i naturen. Det blir många fotovänder såna dagar. Du har det verkligen för spänt som har det utanför din dörr. Det där med gräs måste jag nog fundera lite mer över under vintern. Kanske inte det första jag tänker på till min koloni men det måste ju förnyas lite på den fronten med Att leva med i livet är ju inte så dumt.
  Önskar dig en fin och skön söndag
  Kram Meta

  SvaraRadera
 10. Hej Katarina, du har det riktigt höstfint med alla färger.
  Jag har satt avenbokshäck för det krävs att jag kan hålla den smal och den får inte bli för stor med åren. Men absolut, bok är snyggare året om! Störtgillar dina häckar på sista bilden :-)
  Hälsningar Maria

  SvaraRadera
 11. Som en flodbädd av sprakande höstlöv, riktigt fint! Så snyggt du har gjort med häcken, det blir litet annorlunda när det är olika höjd på häckarna. Kram Merja

  SvaraRadera
 12. Så fantastiskt snyggt med de tre häckarna som möts! Jag blir så nyfiken på hur förlängningen av dem ser ut. Idag har varit en lövdag för mig också, har räfsat upp lite hjälpligt från gräsmattan. Det blir en del även om Freja lekte lövblås hela natten...:-) Jag får inte riktigt så fina färger som hos dig, men har njutit hela hösten av färgerna runtomkring och på vägen till jobbet.
  Kram Elin

  SvaraRadera
 13. Ja, november är vackert. Allra helst hos dig. Jättefina foton. Bilden med de tre häckarna är jättefin!

  Ser fram emot onsdag!

  Kram,
  Maria

  SvaraRadera
 14. Så vackert och färgsprakande med en sådan lövmatta i trädgården, extra fint där de ligger som små färgglada utropstecken på det vintergröna.
  Kram Kristina

  SvaraRadera
 15. Läckra höstbilder och särskilt sista med de tre olika nivåerna på häckar.
  Allt gott
  Anette

  SvaraRadera
 16. Så nydelige farger. Alltid kjekt å følge din flotte hage:-)

  SvaraRadera

Så kul att få en hälsning från dig, tack! /Katarina