måndag 2 november 2015

Oktobersol

... har vi verkligen blivit bortskämda med i år. Alldeles, alldeles underbart!
Och värme, oftast har vi haft 12-13 grader på dagarna. Jag håller alla tummar och tår för att november fortsätter i samma stil.
En del trädgårdsstök har det blivit i helgen, som äppelplockning och lövsopning. Men även en hel del soffhäng. Och det var inte dumt det heller.

Myrtnar och snötörlar fick komma in redan förra helgen när jag hade bärhjälp. Inte för att kylan gör att det är nödvändigt att ta in dem, men så här års kan frosten komma plötsligt och då är det skönt att inte behöva gå ut på kvällen och släpa in en massa tunga krukor.

På onsdag kväll pratar Maria/Almbacken om trädgårdsdesign, se tid och plats här. Det får man inte missa!

18 kommentarer:

 1. Så rogivande och fint hos dig. Vi har haft +17 grader idag, har aldrig upplevt detta i november.
  Jag fick ett ryck och började gräva igen, men bara lite.
  Kram

  SvaraRadera
 2. Vilken höst! Å vilka vackra bilder du visar på din trädgård som fortfarande strålar!
  Ja, denna varma och ljuvliga höst är nästan lite på gott och ont tycker jag - den tar liksom aldrig slut, vilket ju är härligt, men jag börjar bli lite trött och sliten och behöver vila mig från grävande och reafyndade lökar som pockar på...:)

  Tänk om jag kunder transformera mig ner till Skåne på onsdag, vilken dröm! Lyllo dig - hälsa Maria från mig.

  Varma höstkramar
  Cathrine

  SvaraRadera
 3. Tänk om november kunde fortsätta i samma stil som oktober, vilken lycka. Men vågar man ens hoppas på det?
  Jättevackert hos dig.
  Kram Maria

  SvaraRadera
 4. Vackert med de gyllene löven. Håller med om att det har varit en fantastiskt fin oktober. Hoppas verkligen november blir lika bra också.
  Kram Kristina

  SvaraRadera
 5. Ja, förunderligt skönt med så höga temperaturer! Och inget regn! Hösten blev en tröst efter den vädermässigt tråkiga sommaren. Så vackert med spåren av gula löv hos dig. I år har jag verkligen njutit av höstfärgerna!

  Meh - så himla kul att lyssna på Maria! Vill också!!

  Kram // AH

  SvaraRadera
 6. Hej. Ja, det har været en dejlig oktober, jeg håber også, at det fortsætter ind i november:) Hvor er det en god idé at lave æblechips. Det skal jeg komma ihåg, når vi får aldeles for mange æbler på vores træer.

  SvaraRadera
 7. Håller med helt om värmen - en sådan här ljus och varm höst känns det HELT ok att genomleva! Når man bara advent så är det ok sedan (eller ja, januari och februari kan man ju förstås vara utan...).
  Så kul med Marias föredrag! Jag har noterat det och ska försöka lösa logistiken - hade varit så kul.
  Kram Elin

  SvaraRadera
 8. Så vackert din gång slingrar sig med strössel av höstlöv. Visst är vädret helt underbart, sensommaren och hösten har verkligen bjudit på härlig sol och värme. Så roligt med Marias föredrag, synd att det är en bit att köra till Lund. Kram Merja

  SvaraRadera
 9. Din trädgårdsgång gjord av runda naturstenar är verkligen fin!
  Hälsningar Anna

  SvaraRadera
 10. Så vackert, själv vill jag skapa massa i dettavädret, men känns som att rätt som det är så blir det kallt ordentligt! Så jag får hejda mig! Och stoppa om mina växter.
  Ha en trevlig vecka! Kram Ewa :)

  SvaraRadera
 11. Hi, Katarina, I'm looking at the flowers in front of your last photo. I think, it is Geranium 'Rozanne'. I have it in my garden, too and the lovely flowers will stay until the first frost. All the best for you Edith from Germany

  SvaraRadera
 12. Så vackert, gången med de gula löven, och allt det gröna, är så fin.
  Ha det gott!
  Marika

  SvaraRadera
 13. Fantastisk lökvår och nu en gyllene höst, skåne kan vi också ibland =) Fina bilder och tips du bjuder på, läste kalendern för länge sen och tänkte att det skulle vara kul, men jag hade aldrig kommit ihåg det utan ditt inlägg, så roligt det ska bli!

  SvaraRadera
 14. Din trädgårdsgång med natursten är helt underbar. Blev alldeles lyrisk när jag såg den för jag gillar verkligen sten i alla former. Så vackert med löven som lagt sig på den och den vissnande men ändå vackra växtligheten omkring. Det verkar som om november fortsätter med sol och värme.... Härligt!
  Anna-Karin

  SvaraRadera
 15. Skønne novemberbilleder, her i Aarhus har det været grå og diset hele den sidste uge. Nu kan vi godt bruge lidt sol. Din grønne have er virkelig dronningen på denne tid af året, og indtil foråret banker på igen.
  Venligst
  Henrik

  SvaraRadera

Så kul att få en hälsning från dig, tack! /Katarina