En promenad till odlingslotten fick räcka som utevistelse. Jag har skördat grönkål och svartkål där hela hösten. Favoritanvändningen är chips. Hjälp vad gott det är! Och nyttigt! Jag dressar dem med himalajasalt och olivolja och torkar vid ca 100 grader i varmluftsugn.
Kål som torkar i ugnen avger inte den mest angenäma doft man kan tänka sig, men det gör mina iskonvaljer (=liljekonvaljer som drivits fram för att blomma till jul), mmmm - underbart!
Gott Nytt Trädgårdsår, kära bloggvänner!
Gott nytt år till er och tack för det du har delat med dig genom dina inlägg och bilder :)
SvaraRaderaHärliga bilder som verkligen ger vårkänsla och som passar nu när ljuset äntligen börjat återvända! Vill önska dig och de dina ett gott slut på 2015 och ett riktigt GOTT NYTT 2016! Kram Lotta
SvaraRaderaUnderbara bilder! Ett riktigt Gott Nytt År önskar jag dig! Vi ses under det nya trädgårdsåret! Kram Merja
SvaraRaderaSå härligt med sol, känns som längesen. Gott nytt år och kram!
SvaraRaderaSå härligt med sol, känns som längesen. Gott nytt år och kram!
SvaraRaderaMmmm, hellre liljekonvalj än uppvärmd kål i näsan. Men gärna kål i munnen! Tyvärr äter både larviga småkryp och bambibimbos vår kål varenda år så vi har tröttnat. Det går ju att köpa också :) Önskar dig ett bra 2016!
SvaraRaderaGott nytt År
SvaraRaderaKram Maria
Happy happy happy New Year and all my best!
SvaraRaderaElisabeth
Dear Katarina,
SvaraRaderaI also wish you a very happy New Year
and so much joy with your garden in 2016.
All the best for you Edith from Germany
ETT RIKTIGT GOTT NYTT ÅR! Önskar dig det bästa 2016...
SvaraRaderaKram till dig från Titti
Härliga bilder med vårkänsla och vårdoft som jag kan ana mig till ända hit. Spännande också med chips på kål. Vill önska dig ett riktigt Gott Nytt År och tacka för många fina inlägg under året som gott. Anna-Karin
SvaraRaderaSå fina liljekonvaljer( min landskapsblomma som barn) Du visar snart kommer de i naturen med.
SvaraRaderaEtt riktigt Gott Nytt År både i trädgården och i livet önskar jag dig
Ha en go början
Kram från Meta
Chips är alltid gott, men jag kan tänka mig att doften inte är den mest angenäma... :-) Förresten gillar jag den översta bilden med vattenkannorna. Jättefin!
SvaraRaderaHa en härlig nyårsdag och ett riktigt bra 2016!
Gott Nytt År till dig med.
SvaraRadera/Marika
Ljuvliga iskonvaljer! Och vilket fint ljus i bilderna! Låter gott med kålchips, det kanske jag får lov att pröva!
SvaraRaderaSer framemot ditt trädgårdsår och vad du kommer att hitta på (garanterat några nya klot kan jag tänka mig...;) Mina har ökat avsevärt tack vare dig!) och för mig det blir garanterat en resa till Skåne fram i vår och sommar!
En skön ledighet till dig och god fortsättning
Kram Cathrine
Hej. Også rigtig godt nytår til dig. Jeg glæder mig til at følge dig i 2016.
SvaraRaderaGod fortsättning på det nya året! Iskonvaljer - alldeles, alldeles underbart!
SvaraRaderaMilla
...och hur många gånger har inte jag tänkt att göra grönkålschips? MASSOR!
SvaraRaderaMen märkligt nog så blir det aldrig av. Önskar dig en GOD FORTSÄTTNING PÅ DET NYA ÅRET!
Kram ☺
God fortsättning till dig också! Tack för alla fina bilder och inlägg 2015 och hoppas på mer 2016.
SvaraRaderaBirgittaM
Gott nytt år och god fortsättning! Så vackra konvaljer! Låt oss se fram emot ett fint odlings- och trädgårdsår. :)
SvaraRaderaKram Kristina
God Fortsättning! Så vackra bilder och så gott det låter med chipsen, har inte vetat vad jag ska göra med min grönkål, men detta år har det dykt upp många goda förslag! Tack!
SvaraRaderaHa det gott! Kram Ewa :)
God fortsättning på detta nya år som börjat så underbart med snö och kyla, äntligen vitt ute!
SvaraRaderaGod fortsättning så här halvvägs in i januari! (Läser ikapp på bloggar i kväll :-)
SvaraRaderaVad vackert med liljekonvaljerna, är de uppgrävda från trädgården tillfälligt, eller är det "köbekonvaljer"?
Kram Elin