onsdag 13 januari 2016

Vinter

... har vi nu även i Skåne.
Hela 1 cm snö i Lund. Jag är som vanligt mycket skeptisk till det kalla, vita. Och håller alla tummar och tår för att det ska vara över snart.
Jag är dessutom glad att jag kan slinka in i havehuset där det är 8 grader. Plus!!! I helgen släpade jag in några tulpankrukor som jag dagligen letar efter livstecken i. För när vi idag har dansat ut julen vill jag ha tjuvstart på våren. Och det får bli inne, ute verkar den vara ganska så avlägsen.

17 kommentarer:

 1. Här har snön töat bort. Det mesta i alla fall. Ligger lite snö där skuggan är men nu har kylan tagit över. Ska bli ned mot -15 och det känns si så där med tanke på att det nästa är barmark överallt. Plus att jag gillar inte när det är såå kallt :(

  SvaraRadera
 2. Mmm, skånsk vinter är inte min favorit. Fast i helgen ska jag faktiskt åka skidor med två av barnen, vi har en backe med konstnären i närheten. Det måste vara helt underbart att få vara i havehuset och tjuvstarta våren.
  Kram Kristina

  SvaraRadera
 3. Så fina dina klot är med snö på! Din trädgård är fin vilken årstid som. Jag har satt tulpanlökar i en kruka som har stått ute i kylan för jag har glömt bort den. Jag hoppas de kommer ändå, men det blir inte så tidigt som i ditt havehus.
  BirgittaM

  SvaraRadera
 4. Snyggt med klot och låga häckar, och höga... på vintern. Det ger fin struktur åt din trädgård och så har du sån fin känsla i bilderna. Längtar till mitt havehus också (som är ett kombinerat potting shed och växthus) men där är det tyvärr inga plusgrader.

  SvaraRadera
 5. Nej, kulde og sne er vi ikke så begejstrede for. Og, så må jeg alligevel indrømme, at det er pænere end brun vinter. Solen der kommer med sneen og kulden er også velkommen. Så længe det ikke varer hele året. God fornøjelse i væksthuset. Det er så smukt.
  /Birgitte

  SvaraRadera
 6. Jag vill inte heller ha snö, men gärna lite kallt så att några mördarsniglar dukar under. Jag smider nya planer för min trädgård som innebär mindre gräsmatta och mer planteringsmöjligheter. Gissa om jag är nöjd?

  Lyllo dig som kan njuta lite i ditt havehus. Inte så dumt med plusgrader. Jag kanske ska ha ett vinterbonat i alla fall......

  Bilden med havehuset är superfin!!!

  Kram
  Maria

  SvaraRadera
 7. Åh, vad kul med en sneak-peak på havehuset - ser sååå mysigt ut! Jag är i Stockholm med jobbet några dagar, men längtar hem till mitt eget havehus som dock ligger närmare utetemperaturerna tyvärr...
  Kram Elin

  SvaraRadera
 8. Här har vi snö...men inte såå mycket än..mer än er men kanske 2 dm ovanligt lite här uppe.
  Ha en underbar dag!!

  SvaraRadera
 9. Så fin bild, vägen till ditt havehus. För att inte tala om hela din trädgård som är lika fin året om! Hos mig finns varken havehus eller skånsk vinter - här talar vi om -20 och 30 cm snö!!! Hualigen, inte roligt alls! Ok, snön är ljus och vacker, men kylan...

  Kram på dig,
  Cathrine

  SvaraRadera
 10. Så vacker bild med havehuset trots att man skymtar det där vita.... och jag tänker att för varenda minusgrad måste en eller två dumma sniglar dö - då känns det lite bättre.
  Ha det gott /Lotta

  SvaraRadera
 11. Hej. Det var nogle fine vinterbilleder. Held og lykke med tulipankrukorne, de skal nok komme op.:)

  SvaraRadera
 12. Hi, Katarina, when I am thinking of 'winter in Sweden' I see a lot of snow, but not only 1 cm... In my garden it was snowing one morning, also only 1 cm. And in the afternoon all snow has gone away.
  The flowers in my garden (Helleborus orientalis - Lenzrosen) are in flower like in springtime.
  All the best for you und your tulips! Edith from Germany

  SvaraRadera
 13. Ja, våren verkar dröja...
  Men den kommer, den kommer. Snart, hoppas snart.
  Underbar "header" du har!
  Fortsatt trevlig helg!
  önskar
  Katarina

  SvaraRadera
 14. Vintern är säkert snart slut hos er, så håll ut. Förstår att du kikar i tulpankrukorna.
  Kram

  SvaraRadera
 15. Dine buksbomkugler er simpelthen så fine i vinterklæder Katarina :0) Glæder mig til at følge dig i 2016 :0)

  Knus Dorthe

  SvaraRadera
 16. Vackert med snö och frost på växterna. Speciellt buxbomskloten är så fina när de pudrats med snö. Om du är skeptisk till det vita så är nog Värmland inget för dig just nu. Mycket snö och iiiiiskallt.
  En fin söndagseftermiddag och ny vecka! Anna-Karin

  SvaraRadera
 17. ....men nog är det allt bra härligt med allt det här vita fluffet som lagt sig som en mjuk filt över trädgården...och särskilt nu när dessutom solen lyser!

  SvaraRadera

Så kul att få en hälsning från dig, tack! /Katarina