fredag 19 februari 2016

Ett steg framåt

.. och två tillbaka känns det som våren tar.
Jag njuter av julrosor, vintergäck och snödroppar ena dagen,
nästa dag är allt täckt av snö. Men de tappra vintergäcken bryr sig inte om snön, de blommar ändå.
Stjärnmagnolian är smart och klär knopparna i päls.

Jag hoppas så klart på trädgårdsväder i helgen men som den prognosknarkare jag är har jag sett att det förmodligen blir snö i morgon. Igen.

14 kommentarer:

 1. Tycker bara det går framåt hos er! Men det känns nu även här att våren kommer närmare för varje dag.
  Kram

  SvaraRadera
 2. Håller med dig! Den här sista snön som kom hade jag mer än gärna varit utan! Men dina bilder är väldigt fina! Trevlig helg! /Lotta

  SvaraRadera
 3. Underbara små vårsolar! Inget trädgårderande i februari om jag tolkar prognosen rätt. Får hoppas på vårvärme i mars. Ska så frön inomhus i helgen och se om det muntrar upp vårkänslorna lite.
  Kram Kristina

  SvaraRadera
 4. Helt underbara bilder! Här är det snarare vintern som gör framsteg. Köpte mig ett par nya skidor igår som jag planerar att hinna åka många turer på innan vintergäcken visar sig ;)
  Ha en finfin helg!

  SvaraRadera
 5. Du har i alla fall lite att glädjas åt i blomväg. De enda som är lyckliga över detta vädret är nog de som har sportlov.
  Ha en fin helg och hoppas du får lite sol
  Kram Meta

  SvaraRadera
 6. Du må ud i orangeriet eller krybe sammen ved brændeovnen med en inspirerende havebog. Efter nogle skønne dage er det også her meget kedeligt vejr. Ikke en gang sne, men regn og blæst! Det bliver en dag indenfor.
  God weekend ønsker
  Birgitte

  SvaraRadera
 7. Ja, det är väldigt vad det växlar. Här faller det snöblandat regn just nu. Eller tja, "faller" är fel ord eftersom det blåser halv storm. En innedag helt enkelt. Trots vädret så tar du väldigt vackra bilder i alla fall!
  Må så gott

  SvaraRadera
 8. Wunderschön ist Deine Lenzrose, liebe Katarina, und die Winterlinge, die sich tapfer durch den Schnee kämpfen. Die Fotos könnten auch aus meinem Garten sein. Nur Weidenkätzchen habe ich leider nicht. Ein schönes Wochenende und liebe Grüße, Edith.

  SvaraRadera
 9. Ha, ha bra ord och prognosknarkare stämmer verkligen in på mig med.. Tack för underbara bilder och hopp om vår, här i norra Halland bjöd fm på blöt snö och 22 meter per sekund för att sedan vara vindstilla och sol vid kl 15.. Helknasigt och ganska underbart. Kram Inger

  SvaraRadera
 10. Jamen så är det på pricken! "Ett steg framåt och två bak...". Februari är nog den segaste månaden på hela året om man frågar mig.
  Ha det gott!
  /Anja

  SvaraRadera
 11. Inget trädgårdsväder här.. Regn, snö, blåst.. Visst sägs det att det inte finns dåligt väder men det gör det allt.. Lockar inte alls att gå ut.. men men snart är våren här och då kommer det inte finnas någon som lyckas få in mig :)

  SvaraRadera
 12. Februari är ju oftast så, ömsom vårkänsla och så blir det vinter igen! Men idag är det ju jättefint väder o än lite blåsigt :D
  Njut av dagen / Kram gittan

  SvaraRadera
 13. Vackra vårblommor, jag får nog vänta ett tag till, snövitt på backen än så länge.
  Ha en fin dag!
  Marika

  SvaraRadera
 14. Så vackra vår bilder! Såg att en av Julrosorna här har knopp och en på gång, men vintergäcken dröjer än...Tänk så glad man kan bli av de där gula små bollarna:)
  Ha en fin söndag!

  SvaraRadera

Så kul att få en hälsning från dig, tack! /Katarina