fredag 27 augusti 2010

Blodtoppar


Sanguisorba officinalis `Red Thunder´ (ca 1 m) och `Tanna´ (ca 70 cm) är snygga i den röd-grå-rabatten nu. De har blommat i minst en månad och är fortfarande fina.
På trädgårdsbesöket i Vallkärra i går köpte jag en ny sorts lammöron; `Cotton Boll´. Den har lite större blad än `Silver Carpet´och `Big Ears´ som jag har sedan tidigare. Men var ska jag ha den?!
I morgon blir det Sofiero!

5 kommentarer:

 1. Underbart med fina blommor som räcker länge.

  SvaraRadera
 2. Så fina dom är!!! Nu sitter jag och tänker var jag skulle kunnna ha små fina blodtoppar.....

  Hoppas du får en riktigt trevligt dag på Sofiero i morgon.

  Maria

  SvaraRadera
 3. Jättesöta blodtoppar.....jag gör som du köper först och kommer sen på var i alla sin dar ska jag plantera detta?? Jag har inte någon plas kvar i min lilla trädgårdd men ändå får man ner lite ibland.....
  Jag fick fribiljetter till Sofiero men har gett bort dom då jag är upptagen hela helgen, ha det så trevligt

  Anna

  SvaraRadera
 4. De är bara för snygga... blodtopparna... Frösådde såna i våras och som nu är utplanterade. Längtar tills de röda topparna vill visa sig... nästa sommar :-) Blev lite nyfiken på vilken sort jag hade och letade rätt på förpåsen. Men där stod inget sortnamn (fröerna kommer från Impecta)... Hrmm du gjorde mig lite nyfiken... får nog goggla lite... Lammöron likaså sådde jag i våras och som nu står utplanterade.... Men jag har också stödköpt några plantor.... Måste kolla exakt vad de hette.....

  Ha det så trevligt på Sofiero.... hade gärna åkt dit i helgen.. MEN, det är aniiiiingens långt bort från mig......

  Kram Charlotte

  SvaraRadera
 5. Coola! Kul med sånt som "sticker ut" lite. Gillade verkligen dina ligusterklot i tidigare inlägg. Har funderat på om jag skulle klara av att formklippa själv. Är det svårt?
  Linda

  SvaraRadera

Så kul att få en hälsning från dig, tack! /Katarina