tisdag 24 augusti 2010

Hakonegräs


Hakonechloa macra `Auerola´, är lite sölig i början men när den väl har etablerat sig växer den fint och brer ut sig. Och det får den gärna! I bakgrunden syns en vitvariegerad buxbom. Jag har även en en grön variant av hakonegräs som också är fin, men den gulbrokiga är nog bäst!

6 kommentarer:

 1. Jag tänkte att jag skulle fråga dig om alla dina klot om det är liguster plantor....såg i ditt förra inlägg att så var fallet, jag har satt mina första i sommar som jag hoppas ska bli en början till ett klot. Om det fungerar vilket jag hoppas så ska det bli många fler..
  HAr du satt alla dina själv? Hur många plantor anv du till varje?

  Anna

  SvaraRadera
  Svar
  1. Gräs är såå fint.... Passar överallt och är en av trädgårdens riktiga 'höjdare'.... Gulvarigerad buxbom...... visste jag inte ens fanns... Vad man får lära sig.... tack! Jamen dåså, då kan jag addera till ytterligare en växt på min 'vill ha'-lista...... En sån måste jag bara skaffa mig...........دانلود آهنگ جدید

   Radera
 2. Gräs är såå fint.... Passar överallt och är en av trädgårdens riktiga 'höjdare'.... Gulvarigerad buxbom...... visste jag inte ens fanns... Vad man får lära sig.... tack! Jamen dåså, då kan jag addera till ytterligare en växt på min 'vill ha'-lista...... En sån måste jag bara skaffa mig...........

  Du har verkligen en grön och skön blogg Katarina...
  Kram Charlotte

  SvaraRadera
 3. Håller med Charlotte, här var det grönt och skönt.
  Så himla kul med alla bollar i din trädgård, det blir något extra roligt över det hela när det inte bara är några stycken. Väldigt lekfullt.

  Hakone gräs har jag gått och suktat över ett bra tag nu. Har några gräsvarianter (bl.a. Zebragräs) och de är så tacksamma. Behöver ingen uppmärksamhet alls från mig och klarade nu en hel sommar utan något regn att tala om.

  Lägger till mig här hos dig.

  Kram

  SvaraRadera
 4. Hej Katarina, jag såg att du lagt en kommentar på min blogg - välkommen! Mitt trädgårdsintresse väcktes på precis samma sätt som ditt, jag läste en bok. I mitt fall läste jag "Trädgårdens rum" av Heidi Palmgren och Christel Qvant. Sedan blev det många fler, bla "Leva med trädgård" som är helt fantastisk. Din trädgård ser jättehärlig ut och det ska bli så spännande att följa din blogg.

  Varma hälsningar Maria (som bor i Södra Sandby)

  SvaraRadera
 5. Hoppas så att Hakonegräs funkar hos mig i zon 4, superläckert!

  SvaraRadera

Så kul att få en hälsning från dig, tack! /Katarina