måndag 27 september 2010

Brrr...

...nu får jag nog ge upp mitt barfotaliv i sandaler och leta fram strumporna igen. Jag har kämpat emot in i det längsta, jag vill ju att det fortfarande ska vara sommar, men nu går det inte längre! Det är t.o.m så jag funderar på mössa och vantar när jag cyklar på morgonen.

Pumpor och mossa på trappan gör det lite bättre.

Jag gillar speciellt kuddmossa som jag varje år försöker "översomra". Den såg väldigt däven ut i somras men den har faktiskt återhämtat sig bra nu och blivit grön och fin igen. Jag skulle gärna ha ett mossparti i trädgården (och då menar jag inte blämossan som finns i gräsmattan), men hur det skulle gå till begriper jag inte för fåglarna (koltrastarna?) tror nog att det finns mask i mossan och hackar i den så den blir helt förstörd. Och att sätta nät över känns inte helt rätt...

PS Tack för alla snälla kommentarer och bra tips på grå marktäckare till min parterre! DS

12 kommentarer:

 1. Hi, hi, hi, jag säger detsamma. Vill helst hålla ut barfota till 1 oktober.....men jag gav upp denna veckan.

  Så fint med pumpor och svarta klot på svart fat. Och mossan....mmmmmmm. Jag är ju också svag för svart mot det gröna.....mot alla fäger förresten:o)

  Ha det gott,
  Maria

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja idag var det blåsigt värre dessutom..
   Idag blev det till att ta på sig hatten.
   Vilken fantastisk trägård ni har.
   Pumpor får jag nog skaffa några, fast just nu har jag lite kvitten frukt som prydnad. Kan tyvärr inte visa för de skall ingå i ett jobb.
   Man kan inte visa sådan som skall vara i tidningar.
   Ha det gott
   Annika
   افشین

   حسین تهی

   مهراب

   Radera
 2. Ja idag var det blåsigt värre dessutom..
  Idag blev det till att ta på sig hatten.
  Vilken fantastisk trägård ni har.
  Pumpor får jag nog skaffa några, fast just nu har jag lite kvitten frukt som prydnad. Kan tyvärr inte visa för de skall ingå i ett jobb.
  Man kan inte visa sådan som skall vara i tidningar.
  Ha det gott
  Annika

  SvaraRadera
 3. Usch för strumpor...men mina har faktiskt varit på ett par dagar...men de åker av så fort jag kommer in ;)

  SvaraRadera
 4. Jag är en sån som konstant fryser så jag drr på dom rätt så tidigt och maken bara skrattar. I går tände vi säsongens första bra sa i kaminen och gissa om det var underbart.
  Mycket snyggt med svart fat, pumpor och äggen..

  Ha det gott
  Vi hörs, skicka gärna din mail så kan vi bestäma en träff.
  Kram Anna

  SvaraRadera
 5. Fniss... Men Katarina... har du hållit ut så länge med barfota-steppandet..... ;-) Stumporna (korta dock... du vet såna där utan skaft) åkte på för länge sedan..... Och nu ackompanjeras dom av långkalsonger... Är man frusen så är man....

  Älskar mossa.... faktiskt den också i gräsmattan... den stör mig inte ett dugg.... Men skulle också vilja ha ett riktigt moss-område i trädgården med guppig kuddmossa.... Det där med att fåglarna pickar sönder mossa upplevde jag för första gången i sommar då dom förstörde en mycket snygg sten med mossa på..... Annars brukar dom låta mina mossstenar vara ifred...

  Snyggt fat du gjort i ordning.... Pumpor tillhör liksom hösten och gör en så glad... Tillsammans med de svarta stenarna blev det såå stilfullt! I like... Bra tips!

  Kram Charlotte

  SvaraRadera
 6. Jajamensan, här har det varit mössa på både igår och i förrgår:(

  Riktigt läckra pumpor!
  Charlotta

  SvaraRadera
 7. Snyggt arrangemang! Jag har också gett upp och stoppade undan flip-flop-sandalerna idag. Har ju faktiskt inte använt dem på någon månad eller så. Nu är det vedbrasa och tända ljus som gäller.
  Jag som bor i skogsbrynet har massor med mossa, och massor med fåglar som bråkar med den. Jag tar en runda då och då och 'lägger den rätt'.
  Kram

  SvaraRadera
 8. Ja nu har jag också gett upp, strumpor och en jacka, har inte velat..men i går var jag i väg och fotade hela förmiddagen och det var kallt in i märgen, blev inte varm förrän jag satt framför brasan hemma. Fina pumpor!

  SvaraRadera
 9. Jag gillar inte heller strumporna, har fortfarande inte tagit på mej dem....men idag var det riktigt kallt om tårna, så de får nog på endera dagen.

  Tack för din fina kommentar på min blogg, jag lägger till mej som följare här hos dej.

  SvaraRadera
 10. önskar jag med att kuddmossan fick vara i fred. Men ja, ger mig inte i första taget.-)

  SvaraRadera

Så kul att få en hälsning från dig, tack! /Katarina