torsdag 16 september 2010

Snyggingar
...nu är höst-silveraxet, Actaea simplex `Brunette´
 med riktigt mörka blad och fin doft

...blodtoppen `Red Thunder´, som jag skrev om 27 augusti, då hade den redan blommat ca en månad och den bara fortsätter, så här ser den ut idag

...sommarblomman Euphorbia `Diamond Frost´ som har varit fin hela sommaren och fortsätter tillhöra snyggingarna!
 

Började läsa en ny bok idag; Trädgårdsvinter av Sanna Töringe och Eva Lie. Har bara hunnit bläddra lite i den än, men den ser lovande ut. Bra och roligt med fokus på höst och vinter. Det är ju ganska många månader och att få lite inspiration om hur man gör sin trädgård mer intressant den här tiden är alltid välkommet.

11 kommentarer:

 1. Vackert, vackert! Och tack för boktipset! (Det är ju faktiskt ett väldigt relevant ämne - det där med att trädgården ska funka på vinterhalvåret...)

  Trevlig kväll!
  S.

  SvaraRadera
 2. Åh, vad det där silveraxet är snyggt... Visste faktiskt inte att det doftade.... Blodtopp sådde jag i våras och har ganska frodiga exemplar i rabatten som bara väntar på att få blomma nästa sommar... DEN där boken blev jag intresserad av..... Är inne i en period (en ganska lång sådan) när jag allra helst läser trädgårdsböcker och har svårt med andra....

  Regn och rusk här.... inte kul........

  Kram................
  /Charlotte

  SvaraRadera
 3. Dom där blodtopparna är sååå fina - och vilken lång blomning.

  Tack för boktipset. Den blev jag helt klart sugen på. Jag köpte Vintermat, förra året, av Sanna Töringe. Den är helt klart mysig.

  Kram Maria

  SvaraRadera
 4. Så fint ditt silverax är, jag köpte ett i sommar som fortfarande inte kommit i jorden och sen har jag tyvärr glömt att vattna det så nu ser det mindre roligt ut men still alive tack och lov.
  Trevligt boktips ser fram emot att få höra mer om den.

  Kram Anna

  SvaraRadera
 5. Hej K!
  Tack för tipset med blodtoppen, är den ca 1,20 hög eller? Står den upp eller måste den bindas?
  Det är ju såna där långblommare som jag älskar:-)

  Ha det gott! kram H.

  SvaraRadera
 6. Vilken fin blogg och vilken underbar trädgård!
  Så vackert! Strikt och charmigt på samma gång.
  När jag beundrar den, önskar jag, att min trädgård vore lite mindre! Så att jag kunde ha bättre finish. Så att jag kunde åstadkomma den där intimiteten och komprimerade känslan, som jag har så svårt att uppnå i min lite större trädgård. Att behöva välja bort är ett bra sätt att sovra och behålla det bästa.
  Hit kommer jag gärna tillbaka!

  Eva

  SvaraRadera
 7. Den blodtoppen är ju helt underbar!! Jag som precis har köpt en som jag trodde var den vackraste - nu blev det ju fel ändå!!!! Och inte blommar min 'Brunette' heller. Tur att jag kan se dem hos dig.
  Kram

  SvaraRadera
 8. Jag har två sorters blodtopp en låg (Tanna) och en hög (Red Thunder). Den låga är jättefin men den höga (drygt 1,2 m) är ännu bättre. Den har stått stadigt fram till det började blåsa, men då fick jag sätta dit ett stöd. /Katarina

  SvaraRadera

Så kul att få en hälsning från dig, tack! /Katarina