fredag 25 februari 2011

Februaribilder och awards!

Tack alla snälla bloggkompisar för de fina orden och awarderna från flera håll, jätteroligt! Och eftersom jag har gått och blivit dunderförkyld (det känns som hela huvudet är fyllt med sno... näää jag ska nog inte gå in på några detaljer, men jag kan meddela att jag är inne på mitt tredje 10x10-pack pappersnäsdukar...) kom det verkligen som en välkommen uppiggning! Jag har förstått att man ska skicka vidare till 3-5 andra bloggar som man gillar, men jag gillar så många så jag skickar vidare till alla i min blogglista, jag rekommenderar er att kolla in allihop! Ingen nämnd och ingen glömd, var och en har sin charm!
Här är några februaribilder. Det händer väldigt lite i trädgården just nu. Det är minusgrader mest hela tiden, men en hel del sol. Jag har täckt över de buxbomsklot och idegransklot som står soligast med juteväv eller granris, för nu har vi tjäle.

Maken har börjat vårbeskärningen av äppelträden, det största är klart. Jag har klippt in den svängda ligusterhäcken som började bli för vid.


Det uppstammade buxbomsklotet som hade en stilig snömössa klarade bördan bra. Men på den klotklippta myrtentryn, Lonicera nitida, som brukar klara vintern så bra, har flera grenar har gått av och alla bladen på ena sidan har trillat av. Den har jag nu klippt ner rejält så att den får börja om igen och, förhoppningsvis, bli kompaktare och starkare. 

Nu hoppas jag bara att prognosen som visar plusgrader efter helgen är sann! Då ska jag ut på snigeljakt för jag hittade minst fem små sniglar och en klump snigelägg när vi hade plusgrader för några veckor sedan. Men barmarksfrosten vi har nu borde ta knäcken på dem, hehehe....

25 kommentarer:

 1. Aj....sniglarna har jag helt förträngt......
  Men det låter klokt att vara ute i god tid.
  Ha en skön helg och krya på dig ;)

  SvaraRadera
 2. Inte sniglar redan...bla jag hatar dom. Vad smart att täcka över kloten ska ta och fixa väv så mina inte blir förstörda. Men hos dig måste det li massor...
  Jag ska till villamässa lite av och till då vi finns på plats med jobbet i monter B294 tot jag sk gå på bloggträffen på fredag mellan 14-15 och träffa Annika.
  Tror nog att jag kommer att finnas på plats även lite under torsdagen.

  Kram Anna

  SvaraRadera
 3. Nämen har de illbattingarna vaknat??? Jaha - lycka till då på ditt snigelsafari i helgen som tydligen ska ge lite plusgrader...

  Kram Anna Vattenkanna

  SvaraRadera
 4. Grattis till awarderna. Blä med sniglar, men bra att de fryser lite nu.. Här är också kallt, och väldigt tradigt, inget händer i trädgården mer än att jag började klippa pilehäcken också gick sekatören itu, så jag får köpa ny. kram och krya på dig!

  SvaraRadera
 5. Hej Katarina.
  Stort tillykke med awarderne, dem har du fortjent. God bedring med snot-tuden og god weekend.
  Kh Lone (en anden snot-tud)

  SvaraRadera
 6. Søde Katarina.....kom så FORÅR.....så vi kan blive alle vores dårligdomme kvit - en rom toddy kan varmt anbefales :o)

  Skønne februar billeder helt uden sne......spændt på om + graderne hænger ved så sneen forsvinder i week-enden her også.

  Du "mit store GRØNNE forbillde" ønskes en rigtig god week-end med et forhåbentlig mindre forbrug af kleenex :0)

  Dorthe

  SvaraRadera
 7. Oj! Redan snigelelände?! Hoppas frosten tar död på dem... Det ser nästan lite somrigt ut på dina bilder.. om man kisar lite iaf.. med det fina solljuset. Trist med myrtentryet. Hoppas det växer på sig bra igen. Vi är ockå lovade mildare väder även om vi nog inte får plusgrader.. alltid något.. ;)
  Kram, vännen!

  SvaraRadera
 8. Ditt uppstammade buxbomklot ser verkligen ut att leva farligt. Kan en så smal stam hålla upp en sådan stor krona hur länge som helst utan att brista?
  Ha en trevlig helg!
  /Ruben

  SvaraRadera
 9. Din stackare, hoppas förkylningen bättrar sig fort ! Vad gott det låter att få börja beskära lite, äppleträden väntar, men jag har inte lust att släpa runt stegen i snön. Synd på din myrtentry. Det verkar vara plusgrader i sikte i alla fall, idag har jag faktiskt plus två här :-) En skön helg till dig !
  Lisa/Lisas trädgård

  SvaraRadera
 10. Så vackert det är er trädgård redan nu - hoppas ligustern kommer tillbaka. Angående sniglar så ska man väl ja någon nytta av frosten.....

  Krya på dig! (Själv är jag magsjuk....) Och awarder är du väl värd!

  Kram,
  Stina

  SvaraRadera
 11. Barmark...? Avis som bara den. Här är det fortfarande vinter med massor av snö.
  Tjingeling

  SvaraRadera
 12. O barmark jag blir så avundsjuk det ska villigt erkännas!Känner mig ''fångad''när jag går på stigarna hemma.Till växthuset,vedboden,fågelmatningen, snickar boden....trist trist trist djup snö överallt!!!Jag vill kunna gå vart jag vill o leta vårtecken men nähä då finns inga alls :-(
  Ja ja vad härligt det ser ut att få beskära nu!Jag har oxå täckt en del.
  Ha det bra!
  KRAMAR från mig!
  ps.kikade i boken på rean idag men jag kände inte igen nått från din trädgård...

  SvaraRadera
 13. Vad är det du säger Katarina!
  Har du hittat sniglar?
  Jag har köpt 12 kg snigelpellets så jag är redo kan du tro.
  Fast jag trodde aldrig att de kom så fort fram efter en sådan vinter.
  De måste nog har frusit hjäl efter denna barfrost.
  Ja vintern lär ha tagit hårt på sin ställen hoppas den repar sig.
  Ha en skön helg
  Annika

  SvaraRadera
 14. Blir så glad när jag ser dina fina bilder och får höra att ni börjat med vårbeskärningen, bådar gott!
  Krya på dig och ha en skön helg!

  SvaraRadera
 15. Stämmer det verkligen att du inte har någon snö och att bilderna är tagna i år!
  Trevlig helg
  Mariana

  SvaraRadera
 16. Oooo - ingen snö - här har vi närmare metern! Vackra bilder på vacker trädgård! Kul att hitta hit! Trevlig helg! :) Mia

  SvaraRadera
 17. Tittar in lite snabbt för att tacka för växttipset!
  KRAM från mig!

  SvaraRadera
 18. Vilka hoppfulla bilder. Jag bor nog precis norr om snögränsen för här kommer det massor och det ligger kvar länge. Just nu kanske bara en 3-4 cm, tack och lov.
  Kram

  SvaraRadera
 19. Borde nog också gå ut och titta till trädgården. Klippte äppleträden redan för ett par veckor sedan. Inte trodde man att kylan skulle bli så långvarit i år också. Hoppas verkligen på alla värmande prognoser!
  Eva

  SvaraRadera
 20. Hej Katarina.

  Jeg har lagt mig som følger af din blog, da jeg kan se, at vi har samme smag for planter. Desuden har du nogle rigtig fine billeder, som jeg godt kan lide ;-)

  Ha' en dejlig aften :-)

  SvaraRadera
 21. Så fint att få hälsa på hos dig för en nypa snöfritt läge!!! Oh, vad jag skulle vilja ha det också...... men menar du att sniglarna redan är i farten... usch och fy....... Synd att myrtenklotet tagit sådan stryk av vintern, men förhoppningsvis blir den tätare och starkare som du säger nu efter den påtvingade hårda klippningen.

  Plusgrader hos mig i dag faktiskt.... så lite vårvibbar har det varit ändå och det har smält en hel del. Fast jag vet inte om det märks något egentligen.... vi har ju lite att ta av, så att säga ;-)

  Stort grattis till dina awarder!!!

  Kram
  Charlotte

  SvaraRadera
 22. Men du har ju helt snöfritt...här är det fortfarande snö över allt. Visa gärna resultatet hur busken blir efter friseringen.
  Har blivit lite påverkad av din blogg...köpte en Myrten härom dagen:)
  Krya på dig!

  SvaraRadera
 23. Hej Katarina

  Tak for din hilsen. Med hensyn til de klippede bambusblogge må jeg tilstå, at jeg ikke har dem mere. De begyndte at blomstre, hvorefter jeg måtte fjerne dem.
  Jeg var rigtig glad for dem og klippede dem hvert år i august. Jeg klippede dem hårdt ind, også selv om de så nogle steder fik halve stokke skød de alligevel og blev tætte. Derved lykkedes det at få dem ret skarpe i formen. Nu er de erstattet af thuja, som jeg har klippet på samme måde.
  I mit næste indlæg skal jeg prøve at berette lidt mere om det.
  Kh. Jørn

  SvaraRadera
 24. Alldeles underbara bilder - trots årstiden. Fina former och vinklar!Verkligen sådant som jag tycker är snyggt!/Anja

  SvaraRadera
 25. Puh! Skrev nyss en lång kommentar, som 'försvann'. I korthet:
  Din trädgård ser verkligen ut att vara lika tilltalande oavsett säsong. Själva påbörjade vi i helgen trädgårdsåret med att avsluta en del av det som vi inte hann i höstas, så här lär det dröja innan det blir en någorlunda prydligt.
  Men det var underbart att komma igång. Trädgårdsmässan brukar annars vara startskottet. Om du ska dit kanske vi ses där.
  Kram
  eva

  SvaraRadera

Så kul att få en hälsning från dig, tack! /Katarina