fredag 11 februari 2011

I vinterhaven

Jag gillar det danska ordet för trädgård; have (uttalas haeve), så det använder jag ofta; jag frågar till exempel maken om han vill gå med på en havetur (och det vill han ganska ofta...) och mitt svala, inglasade rum kallar jag min vinterhave osv.
Den stjärnformade murgrönan bor inne nu, men den borde vara härdig så den ska snart få komma ut. Även de vita pärlhyacinterna ska få komma ut så småningom. 

Men kamelian får stanna inne ett bra tag till, änligen har knopparna börjat få färg!

Fina randiga krokus och rosa körsbärsblommor, som faktiskt är finare så här i vas, för när de blommar på trädet skär det sig mot det tegelfärgade huset....

Tulpanerna växer bra, men blommar inte än. Och det passar bra för när de blommar har jag tänkt ha dem ute (de håller sig längre då) och än så länge är det lite väl kallt. 

Ganska kallt och blåsigt i dag, och lite, lite snö har kommit. Men de här tuffingarna bryr sig inte om det!

Trevlig helg!

9 kommentarer:

 1. Hej!
  Visst är have ett trevligt ord!
  Annars är det lite svårt med vissa ord i danskan tycker jag!Härliga strimmor på crocusen :-)Vissa lökväxter är väl värda att kika lite närmre på!O din Camelia!Vad kul nu är den på 'G'jag tittar till min varje dag nu!Vill vara med o fota ju!Skulle gärna ha fler det känner jag varje år när jag väntar på knopparna!
  Trevlig helg!
  Kram från mig!

  ps.såg att boken 'Trädgårdens golv'är med på bokrean.Är det den boken din trädgård är med i?

  SvaraRadera
 2. Underbara och tröstrika bilder! Här har vi fått ca 2dm med snö:( på två dagar. Ingen höjdare precis. Längtar efter lite liv i rabatterna med får snällt nöja mig med vårblommor i kruka. Vilka jag sparar och planterar ut senare.
  Ha det gott!

  SvaraRadera
 3. Hej i stugen där!
  Härliga bilder du bjuder på från vinter haven..
  Här är det en del snö och det är helt ok för mig för jag skall fota ett uterum med vinter utanför.
  Ha en skön helg
  Annika

  SvaraRadera
 4. Vilka härliga bilder! Längtan efter krokusblomningen är stor hos mig, jag är völdigt förtjust i just krokus. Plockade varje år alla trädgårdens krokus till en maffig bukett, till mammas förtvivlan, när jag var barn "ler") Idag är det förvisso också kallt men vindstilla och sol =) Härligt!

  SvaraRadera
 5. Hej Katarina.
  Super smukke billeder ... Ha' en skøn weekend.
  Kh Lone

  SvaraRadera
 6. *SMILER* - skønne billeder fra vinter HAVEN......dansk ord er ellers sværre at holde af - de har ikke den skønne syngende klang som mange svenske :0)

  Foråret sniger sig lige så stille frem kan jeg se - smukt :0)

  Knus Dorthe

  SvaraRadera
 7. Du har det riktigt dejligt i din havestue!!
  Ha en trevlig helg!
  /Ruben

  SvaraRadera
 8. Have er fint! Jag gör som du blandar lite, här har det varit lite språkförvirring i bland, min man är dansk och två av barnen hann lära danska innan vi flyttade till Sverige. Speciellt växtnamn kan bli lite knasigt, som vintergækker som på danska är snödroppar och på svenska eranthis.. kram Sophia

  SvaraRadera

Så kul att få en hälsning från dig, tack! /Katarina