tisdag 8 mars 2011

Jag är modig

Eller dumdristig kanske? Ja, den som lever får se... Jag har i flera år funderat på att klippa in mina myrtnar rejält. De stora kloten har blivit så glesa och fula både här och där. Men sedan när det är dags och jag ska sätta saxen i dem så vågar jag inte... Tänk om de dör?!

Men nu är det gjort! Ja, jag gav mig på en i alla fall och så får vi se hur det blir. Och blir det bra ska fler få en omgång med saxen! Nu bor den snaggade stackarn i ett miniväxthus gjort av en plastpåse.


Det ska bli väldigt spännande att se hur det går! Eller inte...Ute är det mycket som ligger startgropparna, vintergäcken blommar i solen och snöklockorna är på väg upp!

16 kommentarer:

 1. Hej Katarina!
  Men så kul, jag klippte min i söndags och tänkte lägga ut bilder lite senare i veckan. Jag tror säkert det går bra, har inte satt nån plastpåse över min. Har du nån specialsax till myrten och buxbom, någon du kan rekommendera?
  Kram Inger

  SvaraRadera
 2. Hej!

  Det kommer säkert att gå bra! (Fast det trodde jag också förra året när jag klippte en lavendel lite väl hårt....) Är det nån som kan det där med formklippning så är det väl du, så det går säkert bra! Smart att sätta påse över....

  Kram!
  Stina

  SvaraRadera
 3. Jag håller tummarna för dig och erkänner villigt, att jag själv är en riktig kruka när det gäller beskärning.
  Vill du ha sällskap till Jörn så säg till....!
  Kram
  Eva

  SvaraRadera
 4. Jag = med en hejare på att beskära!
  Har lärt mig med åren :-)Brukar liksom bara äh sen klipper jag!Du måste ju vara en mästerklippare med alla dina fina klot!Blir nog bra.
  KRAM från mig!
  ps.tack för tipset ska lägga till en admistratör!

  SvaraRadera
 5. Har man väl börjat klippa brukar det gå av bara farten sen.....hoppas den skjuter många nya skott ;)
  Ha det bra ;)

  SvaraRadera
 6. Detta kommer jag att följa med spänt intresse. Jag har nu bara ett myrtenklot men det är ett stort ett och har blivit glest och tråkigt....

  Visst får man en kick av allt som börjar spira. Jag satte snöklockor i höstas och är mycket spänd att se om det kommer upp något...i morgon ska jag spana..

  Kram Maria

  SvaraRadera
 7. Lite modig är du allt ! Hoppas allt går väl. Var länge sedan jag hade någon myrten, men de är så fina. Mormor hade en jättegammal när jag var liten, önskar att man hade kunnat haft kvar utav den.
  Lisa/Lisas trädgård

  SvaraRadera
 8. Du får visa hur det går för din Myrten sen.

  SvaraRadera
 9. Jeg krydser finger for jer.

  Ha' en dejlig dag.

  SvaraRadera
 10. Kommer nog att gå fint, jag har klippt in mina med någon gång, framförallt när jag har glömt att vattna och dom har halvdött. Under sommaren brukar jag ha mina i växthuset då växer dom så det knakar och blommar :-) Myrten är dom enda krukväxterna som jag anstränger mig med åtminstone lite ;-)

  SvaraRadera
 11. Du är jättemodig!!! Men det går säkert alldeles utmärkt. Jag fegar bara jag ska klippa ner mina pelargoner. Därför har jag också ett gäng med storkben - fula som stryk!
  Kram

  SvaraRadera
 12. håller tummarna, fast med din mängd och kunniga fingrar så går det alldeles säkert bra!

  SvaraRadera
 13. Ohhh..... ja, det var modigt!!! Men du får väl ändå räknas som ett slags myrtenproffs... så det kommer säkert att gå hur bra som helst. Ska bli spännande att se hur det går, men som sagt.... det kommer nog att gå hur bra som helst.

  Å vår har du hos dig också...... najs!!!!
  Kram
  Charlotte

  SvaraRadera
 14. Hej
  Første gang jeg er på "besøg" på din blog..
  Bliver spændende med din myrte..jeg har også svært ved at skulle klippe mine planter for tænk nu hvis de dør ;)..
  Og kan se at ovre på den anden side af sundet er foråret også godt på vej..det trænger vi også til efter en lang og hård vinter..
  Glæder mig til at følge din blog ;)
  Mange hilsener Karina

  SvaraRadera
 15. Härliga startgropar:) och lycka till med myrtenoperationerna!

  Go´kväll,
  Rebecca

  SvaraRadera
 16. Du är modig, du! Men du är ju en trollkonstnär med dina gröna klot så din myrtnar kommer absolut igen.
  Kramar i massor!

  SvaraRadera

Så kul att få en hälsning från dig, tack! /Katarina