lördag 12 mars 2011

Nu har den förlorat!

Jaa, nu har väl den envisa vintern förlorat?! Idag känns det väldigt, väldigt vårigt!


Och snödropparna håller med!

Eftersom jag på de 16 år vi har bott här inte har tagit en enda snödroppsbild var jag tvungen att frossa i bilder... Mina tulpaner i kruka som jag grävde upp och satte i vinterträdgården i januari blommar nu. De står på trappan där jag hoppas de ska hålla sig länge.

Härliga trädgårdsdagar både igår och idag, 6-7 plusgrader och lite sol. Jag har börjat vårstöket med att klippa ner perenner, underbart!

21 kommentarer:

 1. Lärkan kom till mig och sjöng en liten truddelutt idag, så visst är våren här!:)

  Ha en finfin lördagkväll,
  Rebecca

  SvaraRadera
 2. ja, jag hörde också lärkorna i morse och nu i e.m. så både såg och hörde jag starar... har börjat vårrensa i trädgården med nedklippning av Miscanthus och lite annat.

  Kram Anna Vattenkanna

  SvaraRadera
 3. Har också börjat lite....
  Hur kul som helst.
  Ha det bra ;)

  SvaraRadera
 4. Åååå. så herlig å se. Forrige uke var det snøfritt og klart for vår her hjemme. Nå snør og sludder det, skikkelig ufyselig vær. Men en får kikke på dine fine vårbilder og drømme seg bort..

  SvaraRadera
 5. Älskar snödroppar, förstår inte hur du har kunant låta bli att fota dom! Jag hittade dom första igår, fast tyvärr inte här hemma, men jag fick ju fota genast :-)

  SvaraRadera
 6. Älskar snödroppar, förstår inte hur du har kunant låta bli att fota dom! Jag hittade dom första igår, fast tyvärr inte här hemma, men jag fick ju fota genast :-)

  SvaraRadera
 7. Ja men visst ser det ut som våren har kommit till dig. Underbart vackert med snödroppsruggarna. Själv har jag varit på rum & trädgård idag. Ett litet vårtecken iaf.. ;)
  Kramar!

  SvaraRadera
 8. Trevligt att höra att våren har kommit till dig och att du börjat med vårbestyren i trädgården.
  Kram

  SvaraRadera
 9. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

  SvaraRadera
 10. Såååå enormt vackert!
  Ljuvliga bilder!
  Önskar dig en trevlig kväll!

  SvaraRadera
 11. Jo då våren har kommit, staren har satt igång att vårstäda holken utanför köksfönstret. Snödroppar är tåliga och vackra, speciellt om man tittar nära. ha en skön söndag/Sophia

  SvaraRadera
 12. Fantastiskt att det är sån skillnad,snödroppar i blom...här massor av snöööö.
  Mariana

  SvaraRadera
 13. Sndroppar så ljuvligt :-)Marken har börjat synas iaf på framsidan av min tomt :-)Härligt!Men har vintern gett sig jag är beredd på bakslag.Har haft öppet en glipa till sommarverandan idag även det ett vårtecken :-)
  Ha det bra!
  KRAM från mig!

  SvaraRadera
 14. Visst är den på väg! Har idag sett och hört gässen svepa in över åkrarna - det är ett säkert vårtecken ;-) Snödropparna är jättesöta, särskilt när de står i "drivor". Här har nästan all snö smält nu så snart kan vi också börja ute hoppas jag - längtar så!

  Ha en bra vecka!
  Åsa

  SvaraRadera
 15. 100% vår hos dig 95% här för det har varit väldigt molnigt.
  Har du redan klipp ner perenner..
  Det ser ut som bombnedslag imin trägård vet inte var jag skall börja???
  Ha en skön vecka
  Annika

  SvaraRadera
 16. Do är ju såååå fina sådär i stora klungor. Eftersom jag började sätta snödroppar först förra hösten, sticker mina bara upp lite här och var. Men åren går och snart har jag också stora klungor:)

  Gissa om jag ångrar att jag inte satte tulpaner i krukor i höstas. Dina är otroligt vackra.

  Kram Maria

  SvaraRadera
 17. herregud.... som en hel snödroppsutställning:)

  SvaraRadera
 18. Vilka underbara mängder med snödroppar du har! ...och vita tulpaner på trappan...lyxlirare där!! Hoppas verkligen det vårliga håller i sig nu, imorgon ska jag köpa penséer om jag så måste köra hela vägen till Lund för att hitta dem.
  Kramar

  SvaraRadera
 19. Ljuvligt Katarina ! Vilka grupper med härliga snödroppar. Jag jobbar ständigt med att föröka mina genom att gräva upp och dela ruggarna när de precis blommat över, det tar sin tid men nu börjar det synas resultat :-)Snart snart sticker de upp hos mig också ! Och tänk att du har tulpaner i blom, så fint ! Idag var fåglarna vårtokiga här, en fin dag.
  Ha en skön vecka !
  Lisa/Lisas trädgård

  SvaraRadera
 20. Ohhh.... man tackar för den bildfrossan!!! Snödroppar är bland det finaste jag vet och särskilt i såna stora ruggar som du har...... Mina egna 'ruggar' är tanigare än tanigast..... Det låter fantastiskt att du känner det som att vintern släppt taget hos dig nu..... Tänk om det vore så hos mig också :-) Man blir ju inte lite avis....... Med dryga metern (!!) snö kvar kan jag endast hävda att det är 'vår i luften' fniss.... Vackert med vita tulpaner i en kruka på trappan! Låter härligt att få börja med trädgårdsarbetet, blir avis........ igen............ :-))))

  Ha en fin vecka!
  Kram
  Charlotte

  SvaraRadera
 21. Oj, vad modig du var när det gällde myrten! Hua, jag har också snaggat en av mina kort och nu tittar jag nervöst på den varje morgon. Det verkar ta tid för den att komma igen men lite nya ljusgröna blad tycker jag mig skönja... Vågade mig dock bara på en. *haha* Vad långt ni har kommit med våren. Här har vi fortfarande snö kvar. :0(

  Kram/ Anna

  SvaraRadera

Så kul att få en hälsning från dig, tack! /Katarina