torsdag 17 mars 2011

Vårvindar friska!

Fy sjutton vad det blåser! Och inte är det viskande vindar precis utan snarare piskande...
Tur att snödropparna hukar sig och blommar vidare, tänk vad de är tåliga!

Jag har upptäckt hur svårt det är att fotografera små växter, det är ju jättejobbigt (och smutsigt!) att ligga och kräla i leran!

Då är det faktiskt inte så dumt att ha lökväxterna i kruka, så mycket lättare det blir att komma i samma höjd... På så sätt har jag upptäckt den vita kungsängsliljan. Jag har nog tyckt att den inte är alls lika vacker som den vinrödrutiga, men de gröna markeringarna är ju riktigt fina! 

Och jag har upptäckt massor av nya gröna skott på min snaggade myrten, hurra!

11 kommentarer:

 1. Det ikke kun blæser. Det sner! I hvert fald her i København. Ikke godt. Overvejer at råbe ud af vinduet: "Gå væk sne".

  Ligger også selv på knæ i bedet med vintergækker. Overvejede sågar at lægge mig på maven :-) Meget nemmere, når de står i en urtepotte og smuk er den hvide blomst. Må være den vi kalder for vibeæg.

  Bedste havehilsner
  Birgitte

  SvaraRadera
 2. Den vita kungsängsliljan är fantastisk:)
  Ja fy, våren kom av sig. Nu måste jag kolla min myrten...
  Kram

  SvaraRadera
 3. Haha.... jamen man blir lite 'dammig' av att kräla på marken... :-) Det gäller att inte ha finaste stassen på sig då.... Den vita kungsängslijan är mycket fin på ett annat sätt än den rutiga. Ohhhh...... ser att du har en rugge med snöklockor som blommar..... och irisar på gång. Inte ett dugg avundsjuk... nej då ;-)

  Skönt att höra att din myrten klarade din klippning, fast jag hade aldrig trott annat....

  Kram
  Charlotte

  SvaraRadera
 4. Ja ha ha tänk om nån går förbi när man ligger där ;-)kanske de skulle tro att man är värsta trädgårdsnörden ;-)o det vill man ju inte fniss
  Jag tror mina grannar har roligt åt mig men det bjuder jag på!
  Du frågade tidigare om rosor att ha i kruka.Jag rekomenderar som alltid Jaqueline de pre o Mutabilis!
  KRAM från mig!

  SvaraRadera
 5. Hihi.. ja man blir lätt grisig när man ligger där o krälar. Och så tänker man inte på det innan det är försent... ;) Jag är lite avis på dig som har så vackra blommor redan... Jag har iaf hittat friska primula-blad idag. Alltid något... ;)
  Massa kramar!

  SvaraRadera
 6. Fina bilder idag! din kungsängslilja är verkligen ett litet konstverk.

  Det var ju roligt att höra att din snaggade myrten svarar på behandlingen...

  Kram Anna Vattenkanna

  SvaraRadera
 7. Skönt att höra om att Myrten verkar klara sig.

  SvaraRadera
 8. Men är det bara vårvindar så får de gärna vara friska för våren verkar då dra ut på tiden i år. Jag kan inte låta bli att glädjas åt min vridbara display på kameran när mna ska fotografera högt el. lågt. Med en slipper man ligga på knä i vätan. Hoppas vi får en fin helg / gittan

  SvaraRadera
 9. Fusk, fusk, fusk! Man SKA bli skitig och lerig när man fotograferar sin trädgårds småttingar om våren!
  Fast det förstås.. hade jag haft en krukad kungsängslilja hade jag nog frossat i fotostudier. De kungsängsliljor som finns här hos mig är nya från i fjol så jag vet inte ens om jag kommer att få en möjlighet att ligga i leran och fotografera dem.

  SvaraRadera
 10. Åh så skönt att det gick bra, du snaggade till myrten rätt bra där :-)Hi hi, jag tror många kryper runt i leran så här års och fotar sina små älsklingar när de sticker upp, men visst är det mer praktiskt att ha dem i kruka, åtminstone i min ålder känns det helt rätt :-) Uuunderbara bilder ! Skön helg !
  Lisa/Lisas trädgård

  SvaraRadera
 11. Fast visst är det en viss tjusning i att ligga o kräla för att få den där rätta bilden i den rätta miljön!? :o)
  Tack för hälsningen och oj vad det känns konstigt att se sin egen trädgård ur någon annans ögon, fast kul! Ha A varit hos dig o fotograferat? DET reportaget vill jag absolut läsa! :o)
  Ha en finfin helg,
  Lydia

  SvaraRadera

Så kul att få en hälsning från dig, tack! /Katarina