söndag 14 augusti 2011

Ett år

Nu har jag bloggat i precis ett år. Jag lånade makens kamera (han har fortfarande inte fått tillbaka den...) och började försiktigt lägga in några bilder. Jag hade ingen aning om hur det fungerade, men det var ju jättelätt! Jag bloggar i första hand för att dokumentera vad som händer i trädgården, jag har varit urusel på det de 16 åren vi har bott här, men kontakten med andra trädgårdsintresserad är också fantastiskt rolig! Och nu står besöksräknaren på 72 300, vaaa??? Hur gick det till, kan det verkligen stämma?! Väldigt roligt är det i alla fall att trädgårdsblogga, stort tack för alla härliga kommentarer, jag sitter ofta och fnittrar när jag läser dem!

Tidigt i våras beskar jag två av mina myrtenträd radikalt, efter min behandling hade det ena några få blad kvar och det andra hade bara nakna, stubbade grenar, se här och här. Men båda klarade det utmärkt och har nu gröna kronor igen, här syns det ena:
Jag har alltid mina myrtenträd ute på sommaren, precis som jag verkar de gilla att vara ute. På bilden syns även en av de fikonsticklingar jag stack ner i jorden, när vi beskar fikonet förra sommaren. De rotade sig direkt och har nu blivit små buskar. Snötöreln längst bak på bilden övervintrade jag frostfritt, det gick som synes alldeles utmärkt, den har blommat hela sommaren. Den har dessutom klarat den rekordregniga sommaren jättebra.

30 kommentarer:

 1. Tillykke med jubilæet. Dejlige krukker, som jeg godt kan lide.

  Ha' en dejlig aften ;-)

  SvaraRadera
 2. Grattis på ettårsdagen och tack för all inspiration och trädgårdsklokskap som du sprider! Kram Hanna

  SvaraRadera
 3. Grattis med ettårsdagen! Är väldigt imponerad över dina fina myrten. Klarar dem ganska länge själv, vattningen går bra, men så kommer vita saker på grenarna, bladen faller och det slutar med att jag kastar dem. Har du något tips? Kanske du kunde ha ett inlägg om skötsel av myrten! Hälsningar Ulrika

  SvaraRadera
 4. Grattis till 1 års dagen då!!!
  Jag tycker du har en väldigt fin blogg så att du fått så många besökare är jag inte förvånad över.

  Det verkar som om du gjorde rätt i att beskära myrten. Hade nog aldrig varit så modig att beskära den som du gjorde. Den ser ju jättefrisk och fin ut nu.

  Kram,

  Annelie

  SvaraRadera
 5. Grattis på bloggettårsdagen! Jag började för snart 2 månader sedan, och det är så roligt! Det är ju som en trädgårdsdagbok, vilket är helt suveränt. Och all inspiration man får här kan bli farligt kostsam;).
  Wow, vilka fina myrtenträd du har. Blir jättesugen på att köpa egna.
  Kram Maria

  SvaraRadera
 6. Grattis grattis !!!

  Tack för inspirationen som du delar med dig utav.

  Kram Ninni

  SvaraRadera
 7. Tiden går fort när man har roligt ;P Jag började skriva blogg 2007 (men de första åren är försvunna i cyberspace) och min besöksräknare nollställer sig ibland??? Men det spelar mindre roll.
  Jag tänkte på dig så sent som idag när jag stod därute och grävde; när sjutton ska jag bli färdig att titta in till dig? Jag funderar faktiskt på att ta en sväng till stan imorgonförmiddag men jag gissar att du jobbar då? Ha en fortsatt fin "jubileumskväll" ;P
  Kram gittan

  SvaraRadera
 8. Jag är nog lite på väg att smittas av myrtenfebern! Har ju inte ett enda men hos dig blir man inspirerad att försöka sig på det. Ska nog ladda inför ett vårinköp!

  kram louise

  SvaraRadera
 9. Hej hej!

  Jag har ett nyvaknat intresse för trädgård, kan mycket lite och har upptäckt att det finns mängder av fina trädgårdsbloggar....jag hittade hit genom Helenas hem o trädgård...och jag bara gapar....
  När jag kikar runt i din trädgård blir jag alldeles...ja..va blir jag....den är heeeelt underbar... precis som i en saga...;)
  Dina klot...ojoj...jag känner starkt att jag också måste haaaaaaaaa!!
  Hoppas dina buxbom klarar sig.
  Å myrten...ojoj..jag är starkt imponerad. Jag fick ett myrtenträd förra året i morsdagspresent. det levde i exakt 3 veckor...:( Hmm inte min starka sida alltså. Men nu måste jag nog försöka igen.
  Hur mycket vatten ska de ha? Tror att det förra dog av uttorkning...
  Kram och tack för härlig inspiration!
  Katarina

  SvaraRadera
 10. Grattis till ditt år!! Vilken tur för oss andra att du fortsatte:)
  Härlig läsning och mänger av vackra bilder har du delat med dig av. Alltid lika roligt att titta in till din blogg!
  Håller tummarna att du bemästrar svampen på dina buxbom.
  Ha det gott!

  SvaraRadera
 11. Grattis till ditt första bloggår. Visst är det en härlig hobby. Hoppas du fortsätter länge till! Det är så inspirerande att kika in hos dig och din fina trädgård. Så tjusigt med myrten. kanske ska jag våga prova...

  Hälsar Åsa

  SvaraRadera
 12. Grattis!
  Ja att blogga om trädgård är kul:)
  Jag fick klippa min myrten en gång till för att den skulle bli riktigt grön, hade för långa kala stammar. Och massor med myrtensticklingar har jag gett bort.
  Ha det gott!

  SvaraRadera
 13. Tillykke med 1 års-dagen og det flotte besøgstal:)Det var godt at du begyndte at blogge heer er så meget inspiration at hente.

  SvaraRadera
 14. Hej vännen! Stooort grattis på 1-årsdagen! Är inte det minsta förvånad att du har fått så många besökare... Din blogg och din trädgård är ju helt sagolik!
  Mitt fikonträd är rangligt som bara den... Kanske ska prova att beskära det lite. Så kanske jag också kan få små fikonbuskar... :)
  Massa kramar till dig!

  SvaraRadera
 15. Grattis på ett årsdagen!Helt otroligt många besökare!!!Men inte konstigt alls man bara sugs in genom din header sen är man helt fasst :-)Som en bra bok man vill bläddra i om o om igen.
  Så helt olik min egen trädgård men jag är så förjust i din.
  En dag då hoppas jag att Acchlejorna ska ta en tur till dig det är nått jag drömmer om...
  KRAM från mig!

  SvaraRadera
 16. Stooort grattis Katarina!!!! Jag blev så otroligt glad när jag förra året hittade till din blogg och drömträdgård :-) Du har det jag drömmer om med allt ditt formklippt. Du är en stor inspirationskälla!!! Man får många nya 'vill ha'-känslor efter besök på din blogg :-)))

  Tänker på dig och buxbomen....

  Många kramar till dig!
  /Charlotte

  SvaraRadera
 17. Fattar inte att du får så fina Myrten! det kan inte bara vara Skåne väder du måste ha riktigt gröna händer.
  Ser fram mot ett fortsatt blogg år.
  Mariana

  SvaraRadera
 18. Kære Katarina.
  Et stort tillykke med dit første blog-år. Det er altid en fornøjelse at læse med hos dig.
  Kh Lone

  SvaraRadera
 19. Hej och grattis till ettårsdagen! Du har en helt fantastiskt fin trädgård och det är ett nöje att följa din blogg. Inte ett dugg förvånad över att det är så många som gör detsamma.

  Hälsar Eva

  SvaraRadera
 20. Grattis, grattis, grattis!!! Du är en sann inspiratör!

  Så fint din lilla myrten klarade det stora ingreppet. Nu kanske jag vågar sätta saxen i mitt stora klot nästa vår:)

  Vet inte om du så att i mn förra kommentar sa att jag vill jättegärna att du kommer och hälsar på så fort som möjligt:). Jag jobbar nu men kommer hem rätt tidigt om dagarna. Hur ser det ut för dig?

  Kram, kram
  Maria

  SvaraRadera
 21. Grattis!! Är alltid kul att gå in här och titta! kram Sophia

  SvaraRadera
 22. Ja blogga har varit super roligt och jag håller med dig vilken värld som öppnar sig. Jag håller också ett hårt tag i vår kamera och nåde den som låna när jag behöver den...
  Dina myrten är super fina, alla mina är klippta nu och nya smo sticklingar är tagna så nu hoppas jag på fina klot i framtiden, hur många år fram 10 ?? räcker det?

  Kram Anna

  SvaraRadera
 23. Stort tillykkke du min grønne inspirator - du er en gave til blogverdenen med dine altid smukke og informative indlæg......dem vil vi gerne have mange fler af i årene frem over.

  Hvis det var muligt villle jeg byde din mand en øl som tak fordi du måtte låne hans kamera ;0)

  Knus Dorthe

  SvaraRadera
 24. Vilken underbar trädgård och vilka vackra foton du tar!
  Grattis till ett år på bloggen, för mig är det mitt första besök på din vackra blogg men absolut inte det sista.
  Lägger dig bland mina hjärtebloggar.
  Kram Raina

  SvaraRadera
 25. Ett STORT grattis från mig på 1-årsdagen!

  Det klart att du har många besökare. Både din trädgård och din blogg är fantastisk och jag har följt den från dag 1. Precis som så många har skrivit ger det massor av inspiration att läsa om och se dina härliga foton från trädgården. Din make får klara sig utan kameran, enligt mitt tycke.

  Tror att de flesta av oss dessutom är rätt avundsjuka på alla din myrten som du tycks lyckas så otroligt bra med. Vi tittar och förundras och drömmer om att vi också kunde få dem lika fina :-)

  Kramar
  Camilla

  SvaraRadera
 26. Tillykke - du har fortjent de mange besøg, det er en meget, meget dejlig blog du har.

  SvaraRadera
 27. Grattis till ettåringen!!! Jag älskar att kika in hos dig. Blir alltid inspirerad av din fantastiska trädgård och vackra bilder. Att jag sen lär mig något nytt allt som oftast är plusbonus till dig.
  Kramar

  SvaraRadera
 28. Hej Katarina!
  Stort grattis till ditt första år, jag är såååå glad att du började din blogg är en av mina appseluta favoriter.

  kramkram H.
  PS va skönt att se att du tagit dig vidare från den mest akuta BBD:n i somras.... (buxbomdeppet) Själv befinner jag mig fortfarande i det... Nu kommer fler och fler utbrott med regnet uppe hos oss. jag tror den torra sommaren hållit tillbaks alla tgecken fram tills nu.

  SvaraRadera

Så kul att få en hälsning från dig, tack! /Katarina