söndag 4 december 2011

Barfota

Du som följer min blogg kommer kanske ihåg att jag har för vana att inte erkänna att det blivit höst och dags att börja med strumpor och kanske mer rejäla skor än sandaler, utan jag kämpar emot och går barfota så länge det bara går.
Men i år fick jag alltså uppleva härligt barfotaväder i slutet av november! Visserligen var det i Andalusien, men ändå....
Som jag redan berättat besökte vi det fantastiska Alhambra.
Det var precis lagom varmt för att man skulle orka gå runt och titta (trots det var vissa i familjen måttligt roade, konstigt...). Men att vara där när det är varmare tror jag också hade varit intressant eftersom mycket är gjort för att man ska komma undan den stekande solen; skuggiga och svala platser med vattenspeglar eller porlande vatten.
Den berömda myrtengården. De meterhöga häckarna är alltså myrten! Här hittade jag en stol och satt och njöt i solen lääänge!

Det fanns gott om välklippta häckar i någon sorts thuja tror jag, några idegranshäckar såg vi inte.

Alhambra är definitivt värt ett besök, så klart, men även grannträdgården Generalife, jag återkommer med bilder därifrån.

Tack för alla trevliga kommentarer och födelsedagshälsningar, mycket uppskattat!

19 kommentarer:

  1. Hmm... nu blev inte min längtan till Alhambra mindre direkt... :) Underbara bilder! Myrtengården är sagolik.
    Kramar!

    SvaraRadera
  2. Mycket trevligt att få se dina bilder!!ser härligt ut.
    Kram
    Mariana

    SvaraRadera
  3. Vill åka dit igen när jag ser dina bilder, mina trädgårdsögon har nog också förändrats på 11 år.
    Kram

    SvaraRadera
  4. Vilka härliga bilder. Förstår att du njöt av allt det vackra.

    Hälsar Åsa

    SvaraRadera
  5. Oh... lagom varmt i en av världens vackraste trädgårdar, DÄR hade jag velat vara nu.

    Kram Anna Vattenkanna

    SvaraRadera
  6. Åh det ser underbart ut!Måste vara enormt inspirerande att strosa runt där.O när man sitter ner i en trädgård tycker jag att det blir en annan känsla än att bara gå omkring!
    KRAM från mig!

    SvaraRadera
  7. Så fint.
    Och så himla härligt det skulle vara med en resa nu.....
    Ha det bra :)

    SvaraRadera
  8. Oh, vad ljuvligt det ser ut! Alhambra har varit ett av mina drömresemål sedan mycket länge! Tack för fina bilder! Och så måste jag bara säga att jag är precis som du med sandaler kontra strumpor och rejäla skor! Ha det gott! :) Mia

    SvaraRadera
  9. Mmm... njuter av dina vackra bilder och drömmer mig bort... Andalusien låter lockande och vi hade ju planerat att åka iväg (även jag har ju fyllt) men vi fick liksom inte ihop det med våra företag(inte alltid en fördel att vara egen) Så det får vänta tills efter nyår så får vi se hur jobbschemat ser ut för makens del då - jag hoppas på en liten resa...

    Barfota är klart bäst! Att dessutom få bekräftat från brodern min (som är kunnig på kroppen och dess funktioner för vårt välmående) att det bästa som finns är att gå barfota =) gör valet så mycket enklare. Strumporna åker bara på när jag ska lämna huset vintertid annars är de bannlysta.
    Kram gittan

    pssst.. imorgon bör jag få fågelmatarna från Wildlife, i svart också "blink"

    SvaraRadera
  10. Mm! Helt enig i at det er fantastisk å gå rundt i Alhambras hageanlegg! Som du sier er sommeren en veldig fin tid å avlegge et besøk, selv om jeg tror jeg foretrekker våren, når blomstringen er på sitt vakreste :-D
    Det er utrolig fascinerende å gå rundt og se hvordan vann er selve livsnerven i hele anlegget. Rekkverk, renner og terrasser er alle utformet til å lede vannet frem til hvert minste bed og plante. Fantastisk sted! :-D

    SvaraRadera
  11. Så vackert! Tack för titten!

    Kram // AH

    SvaraRadera
  12. Jag har en egen liten lista på platser vi ska beöka när inte K har kraft nog att spjärna emot längre. (Så många berg som höjdrädda jag har klättrat på så får han allt snällt stappla runt i några trädgårdar). Denna har nu hamnat nästan överst på listan - ser helt underbart ut!...och barfota också...!
    Kram

    SvaraRadera
  13. Vilken härlig resa du har varit på, vackert. Kantänka mig att du njöt där mellan myrtenbuskarna ;-) Stort grattis i efterskott !
    Lisa/Lisas trädgård

    SvaraRadera
  14. Hvor er det smukke billeder.... Takker mange gange for inspirationen. kh Tina

    SvaraRadera
  15. Ja, det är ju bara att konstatera att trots att jag inte längre gillar att resa finns det ställen som är nödvändiga att besöka innan döden inträder. Alhambra är ett, ett annat är att återigen vandra runt på alpängar i juni månad!
    Kram från Eva

    SvaraRadera
  16. Jeg vil tilbage nu! Faktisk var det efter mine måneder i Spanien i starten af 90´erne, at det for alvor gik op for mig, at jeg var haveinteresseret. Ud af mange hundrede fotos var størstedelen af blomster og der var rigtig mange fra Alhambra og parken ved siden af ;-)

    Tak for gensynet.

    Ha´en rigtig god aften
    Birgitte

    SvaraRadera
  17. Kan just tänka vem det var i familjen som inte var så förtjust i att trava runt där. Själv blev jag helt såld av dina bilder. Alhambra ska genast upp på min önskereselista. Hjälp, den börjar bli lång!

    Kram
    Camilla

    SvaraRadera
  18. Jo jag minns nog dig utan strumpor.
    Så vackert du bjuder på.
    Förstår att du har haft en skön resa.
    Ha en skön helg
    Annika

    SvaraRadera
  19. Hej! Visst är trädgårdarna kring Medelhavet de vackraste? Underbara bilder, tack. Och tack också för en inspirerande blogg. Titta gärna in på min egen nystartade: ilgiardino.blogg.se Blåsiga hälsningar JB

    SvaraRadera

Så kul att få en hälsning från dig, tack! /Katarina