söndag 26 februari 2012

Vår i Skåne!

Ja, nu är det faktiskt vår, det både känns och syns tydligt, hurra!!! Och jag är tillbaka, både i trädgården och i bloggvärlden, efter en högst ofrivillig närkontakt med sjukvården (rys!!!). När jag förde över bilderna i kameran såg jag att det hänt en hel del på sistone.

Vintergäck och
snödroppar som blommar nu
Men faktiskt såg det ut så här för bara 2 veckor sedan, vitt, vitt, vitt
Ett annat säkert vårtecken är att maken klänger omkring i fruktträden och man riskerar att få grenar i huvudet om man passerar under.

Själv har jag så smått börjat med nerklippning av perenner och gräs, de senaste dagarna har det varit ca 10 grader och det borde vara en perfekt temperatur för det arbetet, men isiga vindar gör att man behöver gå in och värma sig ofta. 

Tack för alla citrustips! Än så länge går det alldeles utmärkt, doften känns i hela huset! Kanske är det därför jag måste in och värma mig hela tiden?!

23 kommentarer:

  1. Vad härligt att du är tillbaka! Hoppas närkontakten med sjukvården inte var alltför hemsk.

    Visst är det härligt med vårkänningarna ute i trädgården, men det känns lite vågat att redan klippa ner det gamla. Jag misstänker att vi nog hinner se ett eller annat bakslag innan våren helt får fäste.

    Hoppas vi ses på trädgårdsmässan i Malmö nästa vecka. Ska dit på torsdagskvällen, tänkte jag.

    SvaraRadera
  2. Ja NU är det vår...äntligen, äntligen, äntligen.

    Kram Anna Vattenkanna

    SvaraRadera
  3. Välkommen att tävla omen odlingslampa på moliden12.blogspot.com.
    hälsningar Tor

    SvaraRadera
  4. Ja, hvor er det skønt, at det nu er blevet forår :-)
    Knus Signe

    SvaraRadera
  5. Härligt att ha dig här igen. Det ser så vårigt och lockande varmt ut när man är inne och kikar ut men som du säger så är det kallare än man tror. Jag vill gärna kasta av mig både strumpor och skor så fort solen lyser så fint.

    Hälsar Åsa

    SvaraRadera
  6. Å vad hoppfullt det låter att ni fått vår!!!
    Det har bläst iskalla vindar här med och snön ligger tjock på flera ställen men några Snödroppar och Krokusar sticker upp.
    Hoppas allt är bra/bättre nu.
    Mariana

    SvaraRadera
  7. Jaaa, äntligen vår! Och kul att se dig igen! Kram från Hanna

    SvaraRadera
  8. Men så härliga bilder!! Vi har fått känning av vår här i Bergslagen också:) Fast än dröjer det innan snödropparna blommar.
    Ha det gott!

    SvaraRadera
  9. Grattis till våren, härliga bilder!
    Här får vi vänta nån vecka till på våren!
    Ulrika

    SvaraRadera
  10. Nämen inget allvarligt hoppas jag.
    Klart att citrusen drar!Jag funderar faktist på att skaffa mig en just för doften för egentligen tycker jag inte att den passar hos mig...möjligtvis vid växthuset isf.
    KRAM från mig!

    SvaraRadera
  11. Oj! Inget allvarligt hoppas jag! Ljuvliga bilder du bjuder på. :) Går och pillar i den ännu frusna jorden nästan varje dag och letar efter de små vintergäcken som jag satte i höstas. Än lyser de med sin frånvaro... Ta hand om dig!
    Kramar!

    SvaraRadera
  12. Snön är lätt att förtränga dagar som dessa.....
    Ha det bra :)

    SvaraRadera
  13. Underbart med vår! Jag har haft min första riktiga trädgårdsdag idag.
    Men stackars dig, har du varit på sjukhus. Hoppas du är ok nu.
    Ha en fortsatt fin kväll.
    Kram på dig.

    SvaraRadera
  14. Så skönt att du är tillbaka från sjukhuset igen, och perfekt tajmat med de första vårblommorna. Nu är det väl rekreation vid södervägg som gäller, och så får maken klättra ner och hämta allt vad du önskar. Krya på dig
    Kram

    SvaraRadera
  15. Det både låter ser härligt ut med vår!

    Jag lääängtar också men här ligger det ett snödjup på ca. 80cm. Jag får vänta på våren drygt 1½ månad till. Men jag kommer snabbt ikapp er då det gäller blommande växter :=)

    Trevligt att ha dig tillbaka igen till bloggvärlden!

    SvaraRadera
  16. Sødeste Katarina.....skønt at have dig tilbage......håber at alt er vel og intet alvorligt er hændt.

    Det er vitaminer for en vinterkold sjæl med de skønne dag vi har haft og det er slet ikke til at holde sig indendøre med de tamperaturer ;0)

    Knus Dorthe

    SvaraRadera
  17. Välkommen tillbaka till verkligheten och våren!
    Så torrt och fint det ser ut i din trädgård, här lever vi i lervälling ett tag till. Jag har beskuret mina femton buskar vid uppfarten och gräsen står på tur när kroppen har hämtat sig från det jättejobbet.
    Må så gott.
    Eva

    SvaraRadera
  18. Nog är det vår alltd. Men just idag och just i detta nu är det vitt, vitt, vitt. Igen.

    SvaraRadera
  19. Hej Katarina,
    Ja visst går det snabbt nu! Och växlar ännu snabbare:) Vad bra att du fick så många tips om citrus, de kommer jag också att ha nytta av, då jag precis beställt mitt första citronträd:)
    Tack också för tipset om fikonsticklingar.
    Kram!

    SvaraRadera
  20. Oj så långt det kommit hos dig, det är så skoj att följa våren på bloggarna nuförtiden :-) hur den sprider sig uppåt landet. Hoppas du kom undan sjukhusvistelsen med blotta förskräckelsen och mår bättre igen !
    Lisa/Lisas trädgård

    SvaraRadera
  21. Hej, nu er jeg blevet fast læser hod dig. Det er sgu meget sjovt at se at I (i Sverige)også har erantiser og at de også er kommet frem hos jer. Kh Christine

    SvaraRadera
  22. Ja, visst är det härligt att våren äntligen är här! Passande nog är det ju träsgårdmässa i malmö till helgen. Det kan alltid ge inspiration och några ideér. Glöm inte att anmäla er till tävlingen som pågår 7 dagar till. ha det fint! Mvh Therese

    SvaraRadera
  23. Härligt det ser ut på dina bilder. Här i stockholmstrakten har det smält betydligt de sista dagarna och jag hörde ringduvan kuttra i morse för första gången. Men ännu har inget kommit upp helt. Julrosens vita knoppar ligger som små kollibirägg i långt nere i bladverket och snödropparna har blivit några centimeter. Men den som väntar på något gott....

    Ha det bra
    Kristina

    SvaraRadera

Så kul att få en hälsning från dig, tack! /Katarina