torsdag 19 september 2013

Gult är fult?

Nä, det kan man inte säga, jag gillar gult men kanske mest gula eller gulbrokiga blad. Ofta trivs växter med snygga blad i skuggan och gult är perfekt att lysa upp skuggan med.
I min gula rabatt är det riktigt gult i maj när det gulbladiga korstörneträdet slår ut. Då ser det underbart soligt ut hela tiden. Nu pågår helrenovering av rabatten, bl a har två ligusterklot fått flytta hit från lotten.
Klot kan man inte få för många av. 
Och att kloten har lite olika gröna färger gillar jag. 
Heuchera `Lime Rickey´ är ny                       Hakonegräs `Albostriata´ är också ny
Jag har flyttat hit några gulbladiga gräs                       t ex palmstarr                              
                    Zebragräset           
Ljust gula hostan "Gold Standard" gillar jag färgen på så den får också plats i det gula.  

Tulpaner, tulpaner, tulpaner vill jag ha, så klart, och vad lätt det går att gräva ner dem i en nygrävd, lucker rabatt, lätt som en plätt. Vips hade jag grävt ner 95 lökar här i det gula! Det är grönvita `Spring Green´och mörka `Ronaldo´. Och favoriten `Queen of Night´, den kan jag inte vara utan.

11 kommentarer:

 1. Jag gillar också gult, men kanske mer gula blommor än blad. Tur att vi alla gillar olika saker. Annars skulle det bli trist med trädgård.

  Kram, Karin

  SvaraRadera
 2. Snyggt på bild också:)

  95 tulpanlökar! Bra jobbat. Jag gillar inte att sätta lökar utan tycker bara att det är bökigt, speciellt tulpanlökar som ju måste ner en bra bit. Har i allafall fått ner 30 tulpanlökar idag och 120 krokusar. Lite nöjd faktiskt.

  Kram,,kram

  SvaraRadera
 3. 'Spring Green' ska det bli här för första gången, men har inte hunnit köpa lökarna. 'Gold Standard' gillar jag också. Men fy så snabbt hösten kom.
  Kram

  SvaraRadera
 4. Blir snyggt med alla dessa gula inslag och underbara tulpaner....ser redan fram emot våren....=)

  Trevlig helg !

  Kram Ninni

  SvaraRadera
 5. Jag har ju en man som är tokig i gula blommor, på gott & ont. Jag tycker de är svåra att få att passa in bland trädgårdens övriga eftersom de gärna lyser lite väl mycket i mitt tycke ;) Jag ser med spänning fram emot hur din Heuchera 'Lime Ricky' klarar sig i vinter. Just de gula Heucherorna verkar vara lite kinkiga... iaf i min trädgård!
  Hoppas vi får njuta av en fin helg / Kram gittan

  SvaraRadera
 6. Fina gräs, det där zebragräset är jag sugen på, men har inte hittat "rätt" plats för det ännu. Går och klurar på det... Ha en fin trädgårdshelg! Kram Kristina

  SvaraRadera
 7. Nejdå det är inte fult det livar upp lite ;-) Tycker det är lite svårt att få in i trädgården på ett fint sätt i alla fall hos mig.
  KRAM från mig!

  SvaraRadera
 8. Den där Heuchera `Lime Rickey´ är snygg undrar om det är en sån jag har!kommer bli fler nästa år.
  Funderar på att ha ett ljusgult tema i 'sängkammaren' nästa år, blir mer och mer sugen på gult eftersom det finns mer och mer ljusgula varianter.
  Ha en trevlig helg
  Kram
  Mariana

  SvaraRadera
 9. Vackert med olika bladverk, Lime Rickey är fin, har den själv, trodde den skulle blomma, men det har den inte gjort. Zebragräset är kul. Det kommer bli fint med alla lökväxter. Ha en skön helg!

  SvaraRadera
 10. Så snyggt du har det, det gula är ju hur snyggt som helst. Nu blev jag lite sugen att gå ut och plantera lite gula växter i trädgården själv.

  /Susann

  SvaraRadera
 11. Super snyggt som vanligt, gillar dina växtval, kan du komma hit och fortsätta i min trabatt?? Hihih... Det är helt ok för min del att du använder bilden.
  Jag har inte fått ner någon lök i helgen så det får snällt vänta till nästa.

  Kram Anna

  SvaraRadera

Så kul att få en hälsning från dig, tack! /Katarina