onsdag 1 januari 2014

Det börjar ju bra

...det nya året, med de här små sötnosarna i rabatterna.
j
Risken är väl att de kommer att få det ganska kallt framöver, men då kan granriset från årets gran komma väl till pass.
En tät, fin rödgran som jag är mycket nöjd med. Med massor av grenar som kan värma ivriga vårblommor om/när kylan kommer. Men enligt prognosen är ingen kyla på ingång och eftersom den inte barrar får den stanna inne ett bra tag till.

God fortsättning på trädgårdsåret 2014!

PS Missa inte underbart kunniga Monty Don & Co och "Året i trädgården" i morgon och på fredag på SVT2 kl 10.50. I de här programmen behandlas trädgård seriöst och inte som ett tramsigt pyssel som i svenska sk trädgårdsprogram. DS

18 kommentarer:

  1. Nämen vad är det jag skådar, här får man ju verkligen vårkänslor!! Jag har också en rödgran och den är i fin form, precis som din får den stå kvar inne ett tag till då den inte barrar. God fortsättning Katarina! Kram Merja

    SvaraRadera
  2. Risken är väl stor att det kommer en vinter så småningom, men tills dess njuter jag av alla vårtecken. Vilka fina bilder du visar!
    Gott Nytt År!

    SvaraRadera
  3. Oj, är vårväxterna redan på väg? Hoppas det kommer att gå bra............tur du har granrise att täcka dem med. Vår gran har varit fin men tyvärr började den barra ganska omgående........med andra ord - behöver jag täcka mina växter lär jag få köpa nytt ris!
    Jag vill passa på att tacka för en trevlig blogg som ger härlig inspiration!

    SvaraRadera
  4. rigtig godt nytår til dig - og tak for hygge i blogland i 2013.
    Kh. Lone

    SvaraRadera
  5. Jaha, lite sol nu och du kan ta din tupplur i solstolen bland knopparna. Blir det rekord månne? I går var jag ute och planterade lite kvarglömt sen i höstas och det var definitivt rekord i sen plantering. Ha en härlig fortsättning på 2014.
    Kram

    SvaraRadera
  6. Gott nytt år och tack för tipset om tv-programmen, delar helt din uppfattning om de svenska pysselträdgårdsprogrammen :)
    Ha det gott! Åsa

    SvaraRadera
  7. Härliga bilder! Det är på gång i rabatterna, mina rosor har stora skott.
    Jättefin gran!
    Kram Maria

    SvaraRadera
  8. God fortsättning också till dig för en härlig trädgårdssäsong och hjärtans tack för din fina blogg som jag bara njuter av. Och självklart ett stort grattis till den fina presentationen av din trädgård som Claus Dalby gör i "Den hvide have". Visst önskar man sig mer i SVT med Monty Don, Carol Klein och andra trädgårdskunniga, onsdagstramset orkar man bara inte se mer av.
    Ha det bäst hälsar Margareta i Särö.

    SvaraRadera
  9. Så härligt med knopar i rabatterna men de lever ju lite farligt om kylan kommer. Toppen att kunna återanvända granriset till att täcka växterna med.
    Tack för tipset om tv-programmet.

    Ha en fin fortsättning på det nya året.

    SvaraRadera
  10. Godt nytår, Katarina. Sikke et smukt juletræ du havde - det skal nok beskytte de fine forårsvækster:)

    SvaraRadera
  11. Monty Don är bäst! Ser väldigt lovande ut i din trädgård men kanske lite för tidigt.
    God fortsättning!
    Kram

    SvaraRadera
  12. Håller med dig vad gäller svenska trädgårdsprogram.
    Ha ett bra 2014 i din fina trädgård.
    /Luna

    SvaraRadera
  13. Vilka fina vårtecken du bjuder på! Underbart, nu håller jag tummarna för en tidig och varm vår - det kan vi väl vara värda efter våren 2013!?
    Kram Kristina

    SvaraRadera
  14. Härligt med vårtecken om än lite tidigt, men det går säkert bra med lite granris på. Tack för tipset om TV-programmen. Önskar dig ett fint 2014 med din trädgård och hoppas du fortsätter att visa fina och inspirerande inlägg i din blogg.
    BirgittaM

    SvaraRadera
  15. Haha, älskar din pik om svenska trädgårdsprogram. Håller med förövrigt. Snygg gran - stilren, inte precis det tokfärgglada träd vi har hemma (barnen gick loss...) Vilken lycka med blomning i trädgården redan!!

    SvaraRadera
  16. Härlig tid! Trädgården vaknar till liv, underbara vårtecken du visar.
    God fortsättning!
    önskar
    Katarina

    SvaraRadera
  17. Detsamma! Ja, VAD är det med svenska trädgårdsprogram??? Förstår inte men struntar i vilket nu sen vi fick bredband och kan "streama" fantastiska trädgårdsprogram från hela världen:)
    Bloggkram,
    Charlotta

    SvaraRadera
  18. Herlig! Så vakkert! Forresten, norske hageprogrammer er enda verre enn de svenske! Voksne mennesker som oppfører seg som fnisete tenåringer og viser hvordan man lettvint kan utstyre hagen med ferdigkjøpte saker for så å kunne drikke vin på terrassen. Takk og lov for internett og folk som Monty Don!

    SvaraRadera

Så kul att få en hälsning från dig, tack! /Katarina