söndag 11 oktober 2015

Dynläge

... har det varit i helgen. Dvs läge för att ta fram dynorna till solstolarna och ligga där och suga i sig D-vitaminer för fullt. Det gäller att passa på nu.
Ullungrönnen flammar
Tidigare i veckan hade man minst av allt lust att ligga i solstolen; fy vad blåsigt och kallt. Det var till och med så jag funderade på att leta efter mina strumpor.


I helgen har vi även varit en sväng till lotten och grävt ur en kompost, röjt bort massor av jätteverbenor (för att överhuvudtaget kunna komma fram till kompostbehållaren) och planterat vitlök.

Ingen frost än, tack och lov, jag hoppas på fler sköna oktoberdagar för jag vill ha mer D-vitamin innan novembermörkret sänker sig.

12 kommentarer:

 1. Här har också insupits D-vitamin. Njuter så av det fina vädret. vackra bilder du bjuder på från er vackra trädgård! Ha det bäst! /Lotta

  SvaraRadera
 2. Ja det gäller att njuta av dynläge för snart blir det dunläge. Som vanligt bjuder du på förtrollande bilder.
  BirgittaM

  SvaraRadera
 3. Menar du att strumporna inte har kommit på än? Jag som är så frusen har säkert haft strumpor i ett par veckor redan. Ute i trädgården har jag dock varit och jobbat. Det är så härligt att vistas i den fina luften nu tycker jag och solen har värmt ordentligt men så fort den har försvunnit känner man att hösten är på gång. Kram Merja

  SvaraRadera
 4. Ooo, började genast frysa när jag insåg att du inte har strumpor än. Här har de varit på lääääänge. Vad härligt med dynläge och dvitaminer, kan behövas inför vintern.

  SvaraRadera
 5. Vilket vackert hus ni bor i. Vi har också haft jättefint väder senaste tiden, helt rätt att njuta.
  Kram

  SvaraRadera
 6. Underbara bilder, Katarina! Motivet är ju inte så dumt....Det är allt bra vackert nu. Jag fotar som en tok och jagar sork.....

  Kram,
  Maria

  SvaraRadera
 7. Det är verkligen tur att vädret kan svänga åt båda håll. Har också suttit ute och njutit i höstsolen idag.
  Må så gott!

  SvaraRadera
 8. Här har också insupits d-vitaminer, grävts ur kompost och 'bara varit' i trädgården. Kan bara hålla med dig, hoppas på fler sköna oktoberdagar. Din vilstol ser verkligen inbjudande ut.
  Kram Kristina

  SvaraRadera
 9. Här åkte strumporna på redan 1 oktober - fast bara när jag har haft klänning/kjol, men nu tror jag att även sockarna får komma fram... Man får ändå vara tacksam att vädergudarna förlägger soldagarna på helgen även om vardagarna är kalla och gråa.
  Kram
  Elin

  SvaraRadera
 10. Nya vackra vinklar från din trädgård som jag inte sett tidigare. Ingen sol när vi grävde upp rotsaker idag, men skönt ändå.
  Ha det så gott
  Anette

  SvaraRadera
 11. Ja det gäller att ta till vara på de sista solstrålarna och även dagsljuset. Man märker nästan för varje dag, hur dagarna krymper. Bästa hälsningar Anna

  SvaraRadera
 12. Brrr... strumporna har jag haft på länge, är en "fryslort" när det gäller den delen av kroppen.
  Det är ju så fantastisk fint hos dig att jag återigen tappar andan - vilka mättade färger du fortfarande har kvar i trädgården. Vackert ljus i fotot och fina vinklar.

  Ja, och idag fick du en extra "ledig" dag - konstig värld vi lever i...

  Kram
  Cathrine

  SvaraRadera

Så kul att få en hälsning från dig, tack! /Katarina