onsdag 14 oktober 2015

Hosta

Nä, oroa dig inte, jag har inte dragit på mig någon hiskelig förkylning, trots min strumplöshet. Nä, jag menar så klart funkior! Som är så fina även i sitt höstförfall.
Men det går snabbt utför, på en vecka har det hänt mycket.
Det gäller att njuta av den lysande gula färgen, här och nu. Mycket snart är hostorna inte mycket att skryta med.
Men det går olika snabbt, vissa är fortfarande helt opåverkade.
I våras satte jag hostor i krukor, se här. Och det var en bra idé, de har varit fina hela sommaren. Och det varar än.

I trädgården är det torrt. Visserligen kom det en skvätt regn i går men det behövs mer. Jag har bl a flyttat klot från min klotbank på lotten och nu vill jag ha vattningshjälp från ovan. Gärna nattetid, tack. Men tids nog får jag nog regn så jag blir nöjd. Och mer därtill.

9 kommentarer:

 1. Dine hostaer er meget flotte. Jeg har også nogle i krukker og det er rigtigt, som du skriver, de står stadigvæk lige flotte i krukkerne. I haven er mine også begyndt at visne ned, men endnu ikke dem i krukkerne. Jeg havde ikke rigtig tænkt over det, før du skrev det!

  SvaraRadera
 2. Älskar "hostorna" - jättefina bilder! Hälsningar Anna

  SvaraRadera
 3. Liebe Katarina, Deine Hostas sehen immer noch ganz wunderbar aus, keine Spuren von Schneckenfraß und völlig gesund. Und die Herbstfärbung, die jetzt mit aller Gewalt beginnt, gibt schöne leuchtende Fotos. All the best for you Edith from Germany

  SvaraRadera
 4. Tycker t o m att hostorna är fina i sitt förfall! Här är det likadant, vissa är riktigt gula men min Halcyon har fortfarande sin blågröna ton. Har också funderat på att sätta hostor i krukor, tycker de är så fina när de kommer upp en bit från marken. Får nog bli så till nästa säsong. Kram!

  SvaraRadera
 5. Ja mycket bättre än förkylning, och vackrare! Själv har jag fått influensa, trots strumpor på.
  Kram

  SvaraRadera
 6. Till och med här i zon 4 går det bra med hostor i kruka, men nu har de passerat snyggt förfall och liknar mest kvaddade bananskal.
  Dina ser väldigt fina ut fortfarande.
  Allt gott
  Anette

  SvaraRadera
 7. Dom ser oförskämt fina ut! inte ett hål i bladen.
  Ha de bra
  Mariana

  SvaraRadera
 8. Här befinner sig också Hostorna i olika stadier. Jag har alla mina i krukor. Då kan jag flytta på dem när sniglarna letat upp dem.
  Må så gott!

  SvaraRadera
 9. Visst är dom snygga i sitt förfall. Läckra bilder!

  Nu har dock mina gett upp ganska rejält. Idag var det verkligen höstlikt i trädgården och förra veckans sensommarkänsla är "long gone".

  Kram
  Maria

  SvaraRadera

Så kul att få en hälsning från dig, tack! /Katarina