fredag 22 januari 2016

Rimfrost

Till och med en snö och kyla-hatare som jag uppskattar när världen täcks av rimfrost.
Här är det fänkålens fröställningar som har målats vita.
Tyvärr inträffar sådana här väderfenomen oftast på jobbdagar. Och då är det för mörkt för fotografering på morgonen och på eftermiddagen har det antingen smält eller så är det för mörkt då också.
I söndags var det premiär för fika på trappan, årets första. Riktigt skönt. Det var något så ovanligt i Skåne som en vindstilla dag. Och sol från en klarblå himmel hade vi också. Så efter promenaden gick det bara inte att gå in. Det fick bli fika på vår trappa i söder. Men man får vara snabb, snart ligger trappan i skugga igen, så här års skuggar omgivande hus och träd trädgården stora delar av dagen.

Nu visar 10 dygnsprognosen plusgrader, gissa vem som håller alla tummar och tår för att den stämmer. Kanske kan man leta vintergäck nästa helg?

Trevlig helg!

PS Jag råkade hitta ett underbart trädgårdsprogram med favoriten Monty Don, se här. Och detta är bara avsnitt 1, fler finns, helgen är räddad! DS

18 kommentarer:

 1. Vad vackert du visar! Det är ju underbart det här med all rimfrost som strör silver över förhus och blomställningar. Men det låter inte så illa med kaffe på trappan heller!

  Monty Don gillar jag skarp! Framför allt tycker jag om att han är okonstlad och chosefri. Ingen styling direkt, bara växter och odling i centrum.

  Ha en skön helg
  Kristina

  SvaraRadera
 2. Ja, jag kan bara hålla med. Gillar inte vinter och kyla men måste erkänna att det verkligen varit hur fantastiskt vackert som helst nu ett par dagar med all rimfrost som täcker allt. Fina bilder!

  kram // AH

  SvaraRadera
 3. Håller med om att det är vackert men längtan till våren är stor. Hoppas solen visar sig i helgen så snön töar och jag kan sitta i solen med en mugg kaffe.
  Önskar dig en skön helg :)

  SvaraRadera
 4. Håller med om att det är vackert men längtan till våren är stor. Hoppas solen visar sig i helgen så snön töar och jag kan sitta i solen med en mugg kaffe.
  Önskar dig en skön helg :)

  SvaraRadera
 5. Fika på trappan...åhh vad jag längtar efter det! Jag har också varit ute och fotat en massa rimfrost under min skidtur. Du kan se dem på instagram @lotbir Trevlig helg! /Lotta

  SvaraRadera
 6. Mycket njutbara vknterbilder!
  Tack för Monty Don tips!

  Allt gott
  Anette

  SvaraRadera
 7. Vackra bilder visar du! Jag gillar inte heller snö och kyla, vill ju som du hitta vintergäcken snart. Hoppas att slutet av januari kunde vara lite tid för dem. Vi får hålla våra tummar och tår, de ska ju bli lite mildare med plusgrader. Så det ser jag verkligen fram emot. Tänkte också att jag skulle kolla in Montys program, tack för påminnelsen. Kram Merja

  SvaraRadera
 8. Rimfrost är så vackert men man får passa på att fota när den finns.

  SvaraRadera
 9. Jag håller också tummar för väderomslag. Det här med vinter... Brrr
  Den där serien har jag sett och den är otroligt lärorik! BBC kan det där med trädgårdsprogram.
  Må riktigt gott!

  SvaraRadera
 10. Vackert! Tack för Monty länken. Just nu saknar jag trädgårdstv.
  Trevlig helg!

  SvaraRadera
 11. Fika på trappan redan, jag får vänta länge till det är dags. Tack för tips om Monty Don, en favorit.
  Kram

  SvaraRadera
 12. Vinteren er jo heller ikke min favorit, men med pistolen for panden, må jeg indrømme, at de sidste uger har været skønne. Hvis bare vinteren var vindstille med sne, frost og sol, så ville jeg ikke klage. Så kunne man nemlig fika på trappen hver dag :-)
  God søndag
  Birgitte

  SvaraRadera
 13. Det är verkligen vacker med all den vita rimfrosten och i år har vi haft mycket av den varan. Nu droppar det från taken och jag gör som du håller alla tummar jag kan.Nu vill jag till kolonin.
  Önskar dig en fin söndag
  kram Meta

  SvaraRadera
 14. Your first picture is so beautiful, dear Katarina.
  I wish you a nice week.
  Edith from Germany

  SvaraRadera
 15. Det er så fint med rimfrost, alting bliver så fint og skrøbeligt. Monty Don er også en af favoritterne herhjemme, rigtig god uge til dig.

  SvaraRadera
 16. Rimfrost är så vackert, en av de bästa sakerna med den kalla årstiden tycker jag. Fänkålsställningarna var så fina!
  Och tack för Monty Don-tipset, det blir något att se fram emot nu i veckan.
  Kram Kristina

  SvaraRadera
 17. Sista bilden ger verkligen vårkänslor, det ligger något i det ljuset!
  Snyft....igår rasade all tung blötsnö ner från vårt tak med en dov duns - rakt på mitt silverpäron och mitt största buxbomsklot (har ju bara 3...). Hela toppen på silverpäronet bröts av och klotet ligger splittrat och delat under hård packad blöt issnö.....så just nu avskyr jag allt vad snö och vinter heter!!!
  Men tack ändå för dina fina rimfrostbilder :)

  Kram Cathrine

  SvaraRadera

Så kul att få en hälsning från dig, tack! /Katarina