tisdag 26 januari 2016

Vår?

Nä, inte riktigt... Men förvår kanske? 6-7 plusgrader är väldigt bra. Utomhus dessutom! Jag blir så mycket gladare när jag slipper snö och is. Och kan gå en runda i trädgården när jag kommer hem. Klippa av några vissna julrosblad, sopa en kullerstensgång, plocka upp några ruttna äpplen, mer än så behövs inte för att jag ska njuta av att vara ute.
Tulpanerna i kruka som står i havehuset sticker upp några cm. Snart får de konkurrens av vintergäcken i rabatterna, jag har redan sett lite gult skymta bland löven!

Jag har blivit smått beroende av väderprognoser har jag märkt. Jag går in flera gånger om dagen på yr.no och visar den plusgrader 10 dygn framåt, som nu, pustar jag ut. Man får inte ha för höga krav, så här i januari.

13 kommentarer:

 1. Här i Stockholmstrakten har vi också plusgrader men det är fortfarande lite vitt på marken. Så härligt att dina tulpaner redan kommit så långt. Låter lovande.

  Hejsningar
  Kristina

  SvaraRadera
 2. Javisst är det underbart, underbart!!
  Jag ser framåt med tillförsikt :)

  Kram

  SvaraRadera
 3. Samma här! Är så nöjd med plusgrader och kollar väderprognosen hela tiden. Idag var jag också ute och knipsade några julrosblad och konstaterade att jag minsann skulle sopa gångarna i morgon. Måste räfsa bland löven och sen om jag har några vintergäck på gång.

  Missade ditt fina inlägg från i söndags. Vackra bilder och visst var det en härlig dag. Vill dock inte minnas att solen lyste här.

  Tack för tips om Monty, ska genast dyka in.

  Kram
  Maria

  SvaraRadera
 4. Hihi det där känns allt igen. Nu ska jag till kolonin i morgon och är sååå nyfiken på hur där ser ut. Har inte varit där sen i slutet av dec. Innan den myckna snön kom,vi kommer inte upp dit med mycket snö.
  Ha det gott i veckan med allt vårpirr i magen
  Kram Meta

  SvaraRadera
 5. Faktiskt så har vi äntligen mildare väder här också..även om våren är långt borta än så har ju ljuset kommit tillbaka och det gör att det blir lättare att leva :)
  Jag önskar dig en underbar dag!!

  SvaraRadera
 6. Åh, känner igen mig. Så sakteliga lockar trädgården igen, små rundor i all enkelhet. Lite ditt, lite datt. Här lyser en del vintergäck gula nu, tog in igår och satte ett i glas. Nu en sol härinne. Vintern får gärna fortsätta så här, mildväder, plusgrader. Försmak av våren...
  Allt gott!
  /Katarina

  SvaraRadera
 7. Haha här är det en som saknar snön, det var så ljust och härligt. Gillar kylan och vilan men gillar även när vår arbetet sätter igång. Allt har sin charm på något härligt sätt.

  Hoppas allt är väl med dig.
  Kram Anna

  SvaraRadera
 8. Förvår, det var något nytt men varför inte. Vårvinter har det känts som här senaste dagarna, plusgrader! Kollar också väderleken titt som tätt, använder mig av SMHI, har hört att de oftast prickar rätt.
  Kram

  SvaraRadera
 9. Härligt när det växer och spirar i krukorna! Man fattar knappt att vinter vi hade försvann på 2 dagar och att det nu är 7 grader varmt istället! Må så gott! /Lotta

  SvaraRadera
 10. Så långt dina tulpaner har kommit, härligt! Klart vi kollar vädret. Själv är jag beroende av klart.se
  Kram Kristina

  SvaraRadera
 11. Ja, det er skønt at være ude bare lidt hver dag og det bliver nemmere og nemmere hver dag. Ikke kun på grund af temperaturen, men også dagens længde. Den daglige haverunde kan jeg jo desværre ikke tage, men jeg glæder mig til en weekend på landet. Måske er der vintergæk og erantis på vej. Det er en god tid.
  / Birgitte

  SvaraRadera
 12. Hihi, jag är också yr.no-knarkare och gör precis som du - tittar oroligt efter blå siffror framåt i listan... Kram Elin

  SvaraRadera
 13. Visst kollar man väderprognosen! Längtan efter plusgrader och vår är stor, man vill inte ha ngr minusgrader och snö. Krukor med vårlök ger verkligen stora förhoppningar nu. Kram Merja

  SvaraRadera

Så kul att få en hälsning från dig, tack! /Katarina